5 τρόποι για να είμαστε παραγωγικοί το 2022

Υποδεχθήκαμε το νέο χρόνο και σίγουρα όλοι μας έχουμε ήδη κάνει τις λίστες με όσα θα θέλαμε να επιτύχουμε το 2022. Για πολλούς μία αλλαγή που θέλουν να φέρουν στη ζωή τους είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας. Όπως κάθε τι νέο διεκδικούμε, όμως, έτσι κι αυτό θέλει προσπάθεια, υπομονή και σαφώς επιμονή! Δείτε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι στη δουλειά μας!

               01. Αξίζουν λίγα λεπτά για διαλογισμό.

Ακόμη και δέκα λεπτά διαλογισμού είναι απαραίτητα ακόμη κι όταν είμαστε αντιμέτωποι με deadlines. Όπως ισχύει για κάθε μυ του κορμιού μας, έτσι και ο εγκέφαλός μας χρειάζεται προπόνηση. Ο διαλογισμός και η ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας (δηλαδή της ικανότητάς μας να εστιάζουμε στο παρόν) αυξάνουν την συγκέντρωσή μας πράγμα αναγκαίο ιδίως για απαιτητικά tasks… Αλλά και θα είμαστε σημαντικά πιο παραγωγικοί. Μπορούμε είτε να αφιερώσουμε λίγα λεπτά σε ασκήσεις αναπνοών ή να ξεκινήσουμε να συμπληρώνουμε ένα gratitude journal… Ωστε κάθε μέρα μας να ξεκινά με αισιοδοξία.

               02. Δημιουργούμε τον ιδανικό χώρο εργασίας.

Το έχουμε ξαναπεί: το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωσή και τις αποδόσεις μας στη δουλειά, ανεξάρτητα αν ο χώρος μας είναι στο σπίτι ή στην εταιρεία. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως ένα μικρό φυτό στο γραφείο μπορεί να μειώσει το stress κατά 37%. Αν προσθέσουμε σε αυτό και μία playlistμε μουσική που θα μας χαλαρώνει αλλά και θα μας βοηθά να συγκεντρωθούμε ο χώρος εργασίας μας θα γίνει το προσωπικό μας creativity hub!

               03. Ολοκληρώνουμε τα απαιτητικά tasks νωρίς μέσα στη μέρα.

Η συγκέντρωσή μας είναι αποδεδειγμένα αυξημένη τις πρωινές ώρες, πράγμα που σημαίνει πως καλό είναι να το εκμεταλλευόμαστε αυτό. Ακόμη, καλό είναι να αποφεύγουμε το multitasking, ενώ επίσης δεν ξεχνάμε να κάνουμε τακτικά μικρά διαλείμματα αλλά και να σχεδιάζουμε μικρές ανταμοιβές για την εργατικότητά μας. Επίσης ένα dailyplannerμπορεί να μας βοηθήσει να εστιάσουμε στα τρία σημαντικότερα tasksπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό μέσα στη μέρα.

               04. Δεν ξεχνάμε το νερό και θρεπτικά snacks.

 Το ταπεινό νεράκι είναι στην ουσία… μαγικό! Εκτός του ότι ωφελεί το σώμα και η επιδερμίδα μας, το νερό λειτουργεί κι ως Brainboost! Μάλιστα σε έρευνες διαπιστώθηκε πως η αφυδάτωση έστω και κατά 1% μπορεί να προκαλέσει μείωση της αποδοτικότητάς μας έως και 12%. Έχουμε, λοιπόν, πάντα κοντά μας (για να μην πω “μπροστά μας” για να το βλέπουμε και τα το θυμόμαστε!) ένα μπουκάλι νερό, ενώ παράλληλα δεν αμελούμε να τρώμε φρούτα και ξηρούς καρπούς για επιπλέον πνευματική ενέργεια – άσε που δε θα μας απειλεί και το “hangry” feeling!

               05. Ας γίνουμε και λίγο… αντικοινωνικοί!

 Δε λέω να κόψουμε την καλημέρα στους δικούς μας, αλίμονο! Αλλά το κινητό μας και ιδίως τα socialmediaέχουν μία σχεδόν εκνευριστική ιδιότητα στο να μας αποσπούν την προσοχή. Για όσο εργαζόμαστε, λοιπόν, φροντίζουμε να έχουμε μακριά αυτόν τον techy αντιπερισπασμό όσο πιο μακριά μας γίνεται ή έστω να απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις. Επίσης, μπορούμε να δοκιμάσουμε και μία εφαρμογή που στην ουσία “παγώνει” τα socialmediaγια όσο εμείς το επιθυμούμε.

               Μπορεί όλα τα παραπάνω να μοιάζουν πως θέλουν πολλή δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό από όσο υποθέτουμε!

               Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: unsplash.com/@cathrynlavery

You may also like