6 λόγοι για να βάλετε το Sex για… πρωινό

               Το σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία των περισσότερων από εμάς να απολαύσουμε ένα τεμπέλικο πρωινό. Κι αυτό συμπεριλαμβάνει και το να μείνουμε λίγο παραπάνω στο κρεβάτι με το σύντροφό μας…Μακριά από τα άγχη της υπόλοιπης εβδομάδας. Φαντάζομαι πως σε πολλούς θα έχει τύχει η πρωινή αγκαλιά για καλημέρα να εξελίσσεται σε κάτι ακόμη πιο… ενδιαφέρον. Με αποτέλεσμα η υπόλοιπη μέρα να μοιάζει πως πάει τέλεια, ακόμη κι αν πρέπει να συμμαζέψει το βομβαρδισμένο τοπίο του σπιτιού! Ο λόγος είναι επειδή το πρωινό σεξ έχει οφέλη που δεν τα φανταζόμασταν.

    01 Αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.

Έπειτα από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, είναι λογικό κάποιες φορές το σεξ να μην είναι στις προτεραιτότητες για το απόγευμά μας. Το πρωί, όμως, το μυαλό μας δεν έχει εστιάσει (τουλάχιστον όχι απόλυτα) σε όσα θα πρέπει να κάνουμε την υπόλοιπη μέρα…Πολύ απλά γιατί έχουμε ξυπνήσει ξεκούραστοι και μπορούμε να απολαύσουμε το σύντροφό μας!

   02 Είναι και το σώμα εξίσου ξεκούραστο.

Όταν έχουμε “χορτάσει” ύπνο, η διάθεση για σεξ είναι αυξημένη, επειδή ακριβώς είμαστε χαλαροί σωματικά και ψυχολογικά. Οι μύες της λεκάνες δε συσπώνται λόγω στρες ενώ κι οι καρδιακοί παλμοί είναι είναι λιγότεροι…Με αποτέλεσμα το αίσθημα ευχαρίστησης του σεξ να είναι πιο έντονη.

03 Η libido είναι “στα καλύτερά της” τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεστοστερόνη είναι στα υψηλότερα επίπεδά της κατά τις πρωινές ώρες. Οι γυναίκες (ναι, ναι) έχουν επίσης τεστοστερόνη απαραίτητη για την εξισορρόπηση των επιπέδων άλλων ορμονών και τη σεξουαλική ορμή …Ενώ ειδικά στους άνδρες τα επίπεδα της τεστοστερόνης οδηγούν σε ευκολότερη διέγερση. Το πρωινό σεξ, επίσης, μπορεί να είναι λύση για άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με στυτική δυσλειτουργία.

04 Η υπόλοιπη μέρα… θα πάει καλά!

Με το σεξ το σώμα να απελευθερώνει ντοπαμίνη και και σεροτονίνη, aka τις “ορμόνες της χαράς”. Ακόμη και χωρίς οργασμό, τα επίπεδα των ορμονών αυτών αυξάνονται με το σεξ…Με την επίδρασή τους να είναι εφάμιλλη με τον πρωινό μας καφέ. Οι ενδορφίνες αυτές στη συνέχεια διατηρούν την καλή μας διάθεση και μειώνουν το άγχος. Καλύτερο από το ξυπνητήρι, αν με ρωτάτε…!

05 Κάνουμε και τη γυμναστική μας…

Είναι γνωστό πως το σεξ είναι από τις καλύτερες ασκήσεις…Καθώς οι μύες τονώνονται και ως ένα σημείο παρατηρείται και μείωση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, διαπιστώθηκε πως μέσα σε 25 λεπτά ένας άνδρας μπορεί να κάψει έως 101 θερμίδες και μία γυναίκα έως 69 θερμίδες στη διάρκεια του σεξ. Καθώς, λοιπόν, το σεξ λειτουργεί ως άσκηση, αυτόματα απολαμβάνουμε και τα ανάλογα οφέλη.Περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα, καλύτερος ύπνος και λιγότερη κατανάλωση περιττών θερμίδων.

06 Είναι και πιο “τρυφερό”!

Το να ξυπνάς ήρεμος και χαρούμενος δίπλα στον άνθρωπό σου είναι από μόνο του ευεργετικό. Το σεξ, λοιπόν, όταν είμαστε “χουχουλιάζουμε” ήρεμοι στην αγκαλιά του είανι η εξέλιξη της οικειότητας και των συναισθημάτων μας προς τον άνθρωπό μας. Είναι κι η ευχαρίστηση, σαφώς, αλλά σκεφτείτε πως ακόμη κι η πρωινή αγκαλιά είναι ένα καλό boostπου μας γεμίζει ωκυτοκίνη – “ορμόνητης ευτυχίας”, αν σας βοηθάει!

Το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε το πρωινό σεξ με το σύντροφό σας είναι να είστε ξεκούραστοι – αυτό σημαίνει να φροντίζετε να τηρείτε τις συνήθειες που έχετε ενσωματώσει στη καθημερινότητά σας για ποιοτικό ύπνο. Αλλά ακόμη κι αν δεν είστε “πρωινοί τύποι”, μπορείτε πάντα να πάρετε τον πρωινό σας καφές το κρεβάτι και να τον απολαύσετε παρέα…!

Πηγή: Shape

Featured image : unsplash.com/@heftiba

You may also like