6 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά

Όταν έχεις την καθημερινότητα να τρέχει μαζί με όλα τα οικογενειακά, επαγγελματικά, οικονομικά, κλπ, προβλήματα, είναι λογικό πολλές φορές να νιώθεις τόσο πιεσμένος που να χρειάζεσαι απλά ένα διάλειμμα. Ακριβώς επειδή νιώθουμε αυτήν την κατάσταση πολύ γνώριμη, ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς τρόπους που θα προσφέρουν ανακούφιση-έστω και προσωρινά- μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Μασήστε τσίχλα.

Έρευνες έχει δείξει ότι το μάσημα τσίχλας για μερικά λεπτά μπορεί όχι μόνο να μειώσει το στρες και να μας χαλαρώσει αλλά ακόμη και να μας φτιάξει τη διάθεση. Κυκλοφορούν άπειρες γεύσεις στο εμπόριο που σίγουρα θα καλύψουν τα γούστα μας, οπότε αποτελεί μία εύκολη και φθηνή επιλογή.

Πιείτε πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι αποτελεί πηγή L-Θεανίνης, ένα αμινοξύ που έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και το θυμό. Μερικές γουλιές από αυτό μπορεί να κάνουν θαύματα.

Ζουλήξτε μία μπάλα αντιστρές.

Στις δύσκολες μέρες που η ένταση των καταστάσεων μας κατακλύζει και ειδικά όταν δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σπίτι και να κλειστούμε στο δικό μας χώρο… Μία μπάλα αντιστρές μπορεί να αποσυμπιέσει έστω και προσωρινά την κατάσταση. Είναι εύκολη στη μετακίνηση και διακριτική ακόμη κι όταν βρισκόμαστε στο γραφείο.

Κλείστε τα μάτια.

Όταν περνάμε μία δύσκολη μέρα, μέσα στην οποία είμαστε περιτριγυρισμένοι από υποχρεώσεις και προβλήματα… Κάποιες φορές απλά το να κλείσουμε τα μάτια μας και να σταματήσουμε να κοιτάμε το περιβάλλον γύρω μας μας δίνει ένα μικρό διάλειμμα. Έτσι, ανακτούμε την ηρεμία κι εστιάζουμε καλύτερα.

Οργανώστε το γραφείο σας.

Ένα ακατάστατο γραφείο ή μία ντουλάπα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες. Το μυαλό αρχίζει να εστιάζει στη διαδικασία της οργάνωσης… Κι απομακρύνεται λίγο ή πολύ από τις υπόλοιπες σκέψεις που το ταλανίζουν.

Επιλέξτε ένα τραγανό σνακ.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Ball State στην Indiana έδειξε ότι οι ενήλικες όταν αγχώνονταν είχαν όρεξη για γλυκά και αλμυρά και τραγανά σνακ περισσότερο από το σύνηθες. Αν και για λόγους υγείας καλό είναι να μην επιδιδόμαστε αλόγιστα στο γλυκό κομμάτι, μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία από αλμυρά και τραγανά σνακ. Όπως παξιμάδια με κάποιο dip, chip sτορτίγιας, τραγανά κολοκυθάκια, κ.α.

Bonus : Δοκιμάστε διαλογισμό.

Εάν βρίσκεστε σε χώρο όπου μπορείτε να έχετε ένα ήσυχο μέρος να κάτσετε …Εκμεταλλευτείτε το για να συγκεντρώσετε την αναπνοή σας, ακόμη κι αν έχετε μόλις 5 λεπτά. Μερικές βαθιές ανάσες ενώ φαντάζεστε χαλαρωτικά μέρη και εικόνες είναι ο,τι πρέπει για να ξεκινήσετε.

Featured image: unsplash.com/@conscious_design

You may also like