Humain Athens: Μια γαστρονομική όαση στο Παγκράτι

Σπάνια συναντά κανείς ένα μενού γευσιγνωσίας όπου κάθε πιάτο αποτελεί πραγματική έκπληξη… Όχι μόνο σε γεύση, αλλά και σε σύλληψη. Στο Humain Athens, στο Παγκράτι, η εμπειρία ξεπερνά τις προσδοκίες. Οι γεύσεις είναι λεπτές, μελετημένες, γεμάτες χαρακτήρα και αίσθηση δημιουργικής ελευθερίας, χωρίς περιττές φιοριτούρες.

Καθώς το αθηναϊκό καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος τους, και οι νύχτες της Αθήνας γλυκαίνουν, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται στην ταράτσα του Humain. Δεν πρόκειται απλά ένα roof garden, είναι μια αστική όαση, προφυλαγμένη από το θόρυβο και την ένταση της πόλης.

Ο χώρος είναι ένα στολίδι της μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής. Άγρια, ακατέργαστα υλικά όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης μεταμορφώνονται σε έναν γευστικό καμβά που φιλοξενεί πιάτα με φινέτσα και ουσία. Είναι αυτή η αντίθεση – ανάμεσα στο ακατέργαστο και το εκλεπτυσμένο – που δίνει στον χώρο τη μοναδική του ταυτότητα. Το εσωτερικό, σχεδιασμένο από τους Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, θυμίζει σπηλιά με έντονες υφές, σκούρες αποχρώσεις  και φυσικά υλικά.

Η ατμόσφαιρα του Humain είναι αφοπλιστική: μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας, μια πραγματική όαση στο κέντρο της Αθήνας, που σε καλεί να επιστρέψεις ξανά και ξανά.

Το Humain δεν είναι απλώς ένα ακόμα εστιατόριο στο Παγκράτι. Είναι ένας προορισμός για όσους αναζητούν μια εμπειρία με ουσία, γεύση και αισθητική.

Χρήστος Φώτος: Ένας σεφ – Οραματιστής στην κουζίνα

Η φιλοσοφία του Humain θεμελιώνεται στη δύναμη του βιώματος, στις πρώτες γευστικές μας αναμνήσεις. Αυτές τις αναμνήσεις δημιουργούν τα τοπικά υλικά, τα γνώριμα αρώματα που γνωρίσαμε παιδιά, και η σοφία της μεσογειακής παράδοσης.

Πίσω από το δημιουργικό DNA του Humain βρίσκεται ο Κερκυραίος Χρήστος Φώτος, executive chef του ομίλου Jul’s, με εμπειρίες σε κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ελλάδα έχει επιμεληθεί τα μενού του Eleven (Μαρούσι), Albion (Νέο Ψυχικό) και Interni (Μύκονος)  .

Στο Humain, παρουσιάζει μια σύγχρονη, ελληνο-μεσογειακή κουζίνα, όπου παραδοσιακές γεύσεις συναντούν διεθνείς πρώτες ύλες – από Wagyu έως τρούφα και χαβιάρι – με σεβασμό στην εποχικότητα και σε μικρούς παραγωγούς.  Σχεδιάζει ένα μενού με σύγχρονη ματιά, αυθεντικό και χωρίς εντυπωσιασμούς. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα στρείδια με kimchi και γρανίτα αγγουριού, σαλάτα με ελληνικό καβούρι, capraccio γαρίδας και taco με κεμπάπ αστακού!

Το μενού

Στο Humain, κάθε πιάτο είναι μια ευχάριστη έκπληξη – με λεπτές, μελετημένες γεύσεις γεμάτες χαρακτήρα, χωρίς περιττές πολυπλοκότητες. Άγρια υλικά όπως μάρμαρο και γρανίτης γίνονται καμβάς για εκλεπτυσμένες συνθέσεις, αποτυπώνοντας την αρμονία ανάμεσα στο ακατέργαστο και το κομψό. Η ατμόσφαιρα, είναι μία όαση ηρεμίας και ισορροπίας, που σε καλεί να ξανάρθεις .

Cocktail και pairing

Το Humain διαθέτει επίσης μια εξαιρετική λίστα με cocktails, την οποία επιμελούνται ο Βασίλης Σγουρομάλλης και ο Δημήτρης Καραπάνος. Τα κοκτέιλ – όπως Negroni με basil & ελαιόλαδο, ή Gimlet με goat cheese milk‑wash – αποτελούν γευστική εμπειρία από μόνα τους, φτιαγμένα με επαγγελματισμό, έμπνευση και πάντρεμα τεχνικής με εντυπωσιακά υλικά.

To Humain είναι μέλος του Jul’s Group. Το πρώτο Jul’s άνοιξε στην Ίμπιζα το 2018 και έδωσε έμφαση στην ελληνική κουζίνα, ενώ το δεύτερο θα ανοίξει στο Λονδίνο το φθινόπωρο του 2025. Στον πυρήνα της ταυτότητας των εστιατορίων του ομίλου βρίσκεται ένα διαρκώς εξελισσόμενο concept γαστρονομίας, που δημιουργεί αντισυμβατικές γεύσεις.

Humain Restaurant

Άγρας 43 & Αρχιμήδους – Αθήνα

Τ: 2107010040

www.humainrestaurant.com

You may also like

Leave a Comment