Clichés που όλοι οι άνδρες θα πρέπει να αποφύγετε… για το καλό σας, από την Ελένη Βουλγαράκη

c3fc95d4dd602a0ef5c218ebf2dfb6acΤι είναι άραγε, αυτό που μας κάνει τόσο τυφλούς όταν είμαστε ερωτευμένοι και τα βλέπουμε όλα τόσο ρομαντικά όμορφα;
Έρχεται όμως, μια μέρα που ότι φάνταζε έρωτας, γίνεται μίσος και θυμός και οι λεπτομέρειες που κάποτε γοήτευαν, μετατρέπονται σε ψεγάδια αποστροφής; Περίεργο πράγμα οι διαπροσωπικές σχέσεις, συνηθίζω να λέω…

Εντάξει, για να μην γίνω τόσο drama queen, είναι κάποια πράγματα που εμείς οι γυναίκες θα θέλαμε διαφορετικά, χωρίς συνεχή επισήμανση και χωρίς να ακούσουμε την κλισέ ατάκα “Γυναίκες…”. Γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, αγαπημένο αντίθετο φύλλο.

Κλισέ#1 Φυσικά, αν μιλήσουμε για τα παράπονά μας, εκφράσουμε ευγενικά, ένα τόσο δα μικρό παράπονο, έρχεται αυτό το “Πάλι γκρινιάζεις” που μπορεί να εκτοξεύσει την αρτηριακή πίεση μας στο ζενίθ. Το ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάτι που δεν μας αρέσει, σημαίνει οτι, ενδιαφερόμαστε για την σχέση μας, έστω και αν κάποιες φορές, προσπαθούμε με αυτόν τον γλυκό τρόπο να βελτιώσουμε… τα πάντα!

Κλισέ#2 Μην μας δείτε να να συγκινούμαστε, να κλαίμε μετά από έναν καβγά, μια ταινία, μια διαφήμιση, ένα τραγούδι,ένα καμένο φαγητό, στη θέα του λερωμένου, αγαπημένου μας T-shirt, επειδή θα δούμε ένα κουτσό περιστεράκι, αμέσως να πείτε “Πάλι κλαίς;;;”. Είναι που είμαστε ευαίσθητες οι γυναίκες, και το εξωτερικεύουμε κάπως έτσι. Μια αγκαλιά, ίσως βοηθήσει.

Κλισέ#3 Έχουμε μια δύσκολη μέρα γιατί, αργήσαμε στη δουλειά και “τα ακούσαμε” από το αφεντικό, γιατί ούτε σήμερα πήραμε προαγωγή, γιατί δεν προλάβαμε στις εκπτώσεις τα παπούτσια που είχαμε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, ε όσο να πεις έχουμε λίγα νεύρα. Αλλά με το χέρι στη καρδιά, το “Μήπως είσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα;”, ίσως χειροτερέψει την κατάσταση. Σε αυτή τη περίπτωση, απλά αγοράστε μας τα παπούτσια.

Κλισέ#4 Έχουμε δει όλες το SEX AND THE CITY ξανά και ξανά. Πιστεύουμε στον prince charming και ότι μετά από έναν σοβαρό τσακωμό, θα χτυπήσετε το κουδούνι μας, με μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα, εμείς θα ανοίξουμε (φυσικά με κομψό look, προσεγμένα μαλλιά και λίγο ρόζ lip gloss στα χείλη), θα μας αγκαλιάσετε και θα μας πείτε πόσο μας αγαπάτε. Το “Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες” δεν πιάνει. Μας γκρεμίζετε το όνειρο.

b01b8af82fb699f9a832479cfabf253cΚλισέ#5 Μας αρέσουν τα γλυκόλογα, οι εξάρσεις ενθουσιασμού προς το άτομο μας. Μας αρέσει να νιώθουμε οτι είμαστε σημαντικές για εσάς, οτι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς εμάς και όλα αυτά τα απλά, κατά τα άλλα, πράγματα. Το “Δεν είμαι έτσι, δεν είναι στον χαρακτήρα μου να είμαι τόσο γλυκός”, μεγάλο fail…

Kλισέ#6 Κάνουμε την υπερπροσπάθεια, να μαγειρέψουμε, μουσακά. Μετά την πρώτη μπουκιά, εκφράστε τον θαυμασμό σας, τουλάχιστον για την προσπάθεια και παραβλέψτε το γεγονός ότι μπορεί να ήταν λίγο ανάλατο το φαγητό, ίσως και λίγο καμένο. Προς Θεού, το “Η μαμά μου το κάνει καλύτερα”, μπορεί να εκτοξεύσει, τον μουσακά, σε ανύποπτο χρόνο, στο κεφάλι σας και όχι άδικα.

Κλισέ#7 Έτυχε και βάλαμε 2 κιλά, κατά την διάρκεια του χειμώνα. Μην σπεύσετε να μας το τονίσετε, λέγοντας με περίσσεια αφέλεια “Σα να πάχυνες λίγο”. Πείτε μας ότι, απλά, μας αγαπάτε όπως και αν είμαστε.

Γιατί, εν κατακλείδι, λατρεύουμε να μας κάνετε να χαμογελάμε.

You may also like