ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΛΕΙΣ ΤΗΝ CHILD’S POSE ΣΤΗΝ YOGA

Έχεις ολοκληρώσει την προπόνησή σου και ξεκινάς να κάνεις τις διατάσεις σου ώστε να δώσεις την ευκαιρία στο σώμα να ανακάμψει πιο γρήγορα. Υπέροχα! Πόσο συχνά, όμως, εκτελείς την πιο… τεμπέλικη διάταση;

               Η Στάση του Παιδιού (aka Child’s Pose) είναι μία από τις πιο απλές στάσεις της yoga που, ταυτόχρονα, συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση του σώματος είτε μετά από προπόνηση… Eίτε επειδή πολύ απλά θέλεις να χαλαρώσεις παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες. Γενικά οι λεγόμενες “αδρανείς” στάσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις την ένταση είτε της άσκησης είτε της ημέρας.

               Ακόμη πιο συγκεκριμένα, το γεγονός πως στη διάρκεια της διάτασης ξεκουράζεις το κεφάλι στο έδαφος, καταφέρνεις να μειώσεις το άγχος. Επομένως η άσκηση είναι ιδανική και σαν κομμάτι ενός mini session διαλογισμού. Η δε θέση του σώματος, επειδή μπορεί ο θώρακας να τοποθετηθεί ανάμεσα στα πόδια, επιτρέπει στο διάφραγμα βαθιές αναπνοές χωρίς να επιβαρυνόμαστε μυϊκά. Επιπλέον, τεντώνοντας τα χέρια μπροστά μας, επιτρέπουμε στους μύες του λαιμού, της πλάτης και των ώμων να “ανοίξουν”… Ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως εκεί συγκεντρώνεται η περισσότερη ένταση. Και βεβαίως, η στάση ευνοεί και το κάτω μέρος του σώματος, ιδίως στη μέση. Την καθιστά εξαιρετική για περιπτώσεις όπου ταλαιπωρούμαστε από πόνους στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ επίσης ανακουφίζει και τους γοφούς.

Πώς μπορούμε να κάνουμε σωστά την άσκηση;

               Για να κάνεις σωστά την άσκηση, στηρίζεσαι στα χέρια και τα γόνατα και οδηγείς τους γλουτούς προς τα πίσω ώστε να τους στηρίξεις στις φτέρνες σου. Έπειτα σκύβεις πάνω από τους μηρούς ώστε να ξεκουράσεις πάνω τους την κοιλιά σου. Έπειτα, τεντώνοντας τα χέρια μπροστά σου, χαμηλώνεις το υπόλοιπο κορμί για να αγγίξεις το έδαφος με το μέτωπό σου. Tip: μπορείς να έχεις έτοιμη μία διπλωμένη πετσέτα για να είσαι πιο αναπαυτικά.

               Μπορείς επίσης είτε να έχεις τα χέρια στα πλαϊνά του κορμιού ή να εκτείνεις περισσότερο τα πόδια σου ώστε η κοιλιά κι ο θώρακάς σου να είναι ανάμεσά τους.

               Επιγραμματικά, μην αμελείς αυτήν την τεμπέλικη άσκηση… σου προσφέρει περισσότερα από όσα φαντάζεσαι!

               Πηγή: Bustle

Featured image: pexels.com/@karolina-grabowska

You may also like