ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΓΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ

Στο εμπόριο υπάρχει μία πληθώρα επιλογών προϊόντων ομορφιάς που υπόσχονται λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό δέρμα. Και σίγουρα για κάθε επιδερμίδα υπάρχει και το κατάλληλο προϊόν (ή και συνδυασμός προϊόντων) που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, ακόμη και η καλύτερα μελετημένη φόρμουλα απλά ενισχύει το αποτέλεσμα άλλων συνηθειών, όπως η διατροφή, προκειμένου να εξακολουθήσει η επιδερμίδα να εκπέμπει υγεία.

               Κι όπως υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας (όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι χυμοί και βεβαίως το νερό)… Ανάλογα υπάρχουν κι εκείνα που μπορούν να επιταχύνουν αυτόν το ρυθμό. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το αλκοόλ.

               Αν και το γνωρίζαμε ήδη, πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει γι’ άλλη μία φορά πως η συχνή  κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη εμφάνιση δυσχρωμιών και ρυτίδων που συνάδουν με τη γήρανση της επιδερμίδας. Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας γίνεται έτσι κι αλλιώς πιο λεπτή ενώ η φυσική της ενυδάτωση μειώνεται. Εξαιτίας της αφυδάτωσης που προκαλεί το αλκοόλ, είναι επόμενο να επηρεάζεται αρνητικά η φυσική υγρασία της επιδερμίδας.

Alcohol, ύπνος, επιδερμίδα

               Παράλληλα, οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορούν να διαταράξουν την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου μας. Μάλιστα σε μία ακόμη πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε πως ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Ο λόγος είναι πως με τον κακό ύπνο το σώμα αδυνατεί να αποκατασταθεί από την επίδραση των εξωγενών παραγόντων (όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το μακιγιάζ και το κάπνισμα) που επηρεάζουν την επιδερμίδα.

               Ακόμη φαίνεται πως το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν τα ποτά μας περιέχουν και ζάχαρη… Επομένως το αγαπημένο μας κοκτέιλ μπορεί να μας γεράσει ταχύτερα αν το καταναλώνουμε χωρίς μέτρο.

               Κι η λέξη – κλειδί για την επιδιόρθωση του προβλήματος είναι ακριβώς αυτή: “μέτρο”. Εφόσον φροντίζουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτό χωρίς υπερβολές και αυτό συνδυάζεται με καλή διατροφή, άσκηση και σωστή καθαριότητα της επιδερμίδας… Τότε η αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα θα είναι ένα καλό boostγια αυτήν!              

  Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: pexels.com/@natalie

You may also like