ΙΔΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ WORKOUT SETS ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΥ

Αν η φύση της δουλειάς σου εξακολουθεί να σε βρίσκει στο σπίτι, εκ των πραγμάτων η καθιστική ζωή είναι ένας ορατός κίνδυνος, μια που είναι πολύ εύκολο να αμελήσεις τη σωματική σου άσκηση. Είναι, λοιπόν, βασικό να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται για να κινητοποιήσουμε το σώμα μας και να του υπενθυμίζουμε πως δε γίνεται να κάθεται όλη τη μέρα. Το lunch break είναι μία εξαιρετική ευκαιρία και μάλιστα αρκούν μόλις δέκα λεπτά για να “ξυπνήσεις” το σώμα! Εμείς βρήκαμε κάποια προτεινόμενα σετ, τα δοκιμάσαμε και σου τα προτείνουμε!

               Δέκα λεπτά για όλο το σώμα

               Τέσσερις έως πέντε επαναλήψεις από τις παρακάτω ασκήσεις (χωρίς διακοπή) εγγυώνται ένα πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει όλους τους μύες:

  • 10 καθίσματα (squats)
  • 5 κάμψεις (push-ups)
  • 10 κάμψεις τρικεφάλων. Καθόμαστε σε μία καρέκλα με τα χέρια δίπλα ή κάτω από τους γοφούς μας. Δίνοντας ώθηση με τα χέρια σηκωνόμαστε και φέρνουμε τους γοφούς μπροστά από την καρέκλα, ενώ λυγίζουμε τους αγκώνες και τα γόνατα σε ορθή γωνία. Για δέκα επαναλήψεις δίνουμε ώθηση στο σώμα ώστε να κάνουμε τις κάμψεις.
  • 5 προβολές (lunges) για κάθε πόδι
  • 10 mountain climbers. Στηριζόμαστε στα τέσσερα και φέρνουμε εναλλάξ τα γόνατα στο στήθος δίνοντας ώθηση με τα πόδια μας, σα να προσπαθούμε όντως να σκαρφαλώσουμε κάπου)
10 λεπτά “AMRAP”

Το AMRAP (As Many Rounds As Possible) σεπρο(σ)καλείναεκτελέσεις όσες περισσότερες επαναλήψεις ενός σετ ασκήσεων μπορείς. Μία πρόταση είναι η παρακάτω, αλλά φυσικά μπορείς να “παίξεις” με συνδυασμούς ασκήσεων για το σετ:

  • 5 αντίστροφές προβολές (reverse lunge, όπου το πόδι που εκτελεί την κίνηση έρχεται πίσω από το σώμα)
  • 10 κοιλιακοί πλήρους κύκλου (sit-ups). Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα πέλματα σταθερά στο έδαφος. Δίνοντας ώθηση με τους μύες του κορμού, υψώνουμε τον κορμό ώστε να κάνουμε ένα πλήρες κάθισμα
  • 5 καθίσματα (squats) με άλμα
  • 15 ανυψώσεις ποδιών. Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα κι ενωμένα μεταξύ τους. Εκπνέουμε και φέρνουμε τα πόδια προς τα πάνω ώστε το σώμα να δημιουργήσει ένα “L”.

Φυσικά μην διστάζεις να δημιουργήσεις το δικό σου σετ ασκήσεων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες του σώματός σου, καθώς και να το ακούς όταν μπορεί να παραπονεθεί αν το ζορίσεις…

Πηγή: Very Well Fit

Featured image: @kateelue/ unsplash.com

You may also like