ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Πολλές φορές στοχεύουμε σε υψηλούς στόχους η μεγάλες προσδοκίες, ενώ παραδόξως όταν ματαιωνόμαστε από τα αποτελέσματα- αντιλαμβανόμαστε ποσό αγχωτικό και συγχρόνως, απογοητευτικό μπορεί να είναι. Αυτό που συνήθως συμβαίνει, είναι να νιώθουμε μη επαρκείς. Ποιος είναι ο στόχος λοιπόν; Να νιώθετε ένα ολικό burn outή να είστε ευχαριστημένοι, μόνο επειδή καταφέρατε να πετύχετε τον εκάστοτε στόχο; 5 βήματα που θα σας κάνουν να νιώσετε, συνειδητά ευχαριστημένοι και ας μην είναι στο πλαίσιο, κάποιας «σπουδαίας επιτυχίας».Η αλήθεια είναι πως οι μικρές αλληλεπιδράσεις που γίνονται  μεταξύ μας, είναι αυτές που μας κάνουν να νιώθουμε μοναδικοί. Ένα mindfullfield,που θα σας υπενθυμίζει τι να κάνετε καθημερινά, ώστε η καθημερινότητα σας, να εμπλουτιστεί με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Μικρές καθημερινές καλές πράξεις.

Μια καλημέρα η μια ευγενική κουβέντα, σε κάποιον που είναι μόνος, είναι αρκετά.

Οι μικρές γενναιόδωρες κινήσεις, που προσφέρουν ανακούφιση στους άλλους. Το να χαρίσεις λίγο από τον χρόνο σου, για να ακούσεις κάποιον φίλο ή γνωστό, μπορεί να είναι αρκετά ανακουφιστικό… Ενώ ίσως πίστευες πως είναι σπατάλη χρόνου.

Χάρισε πράγματα που δεν σου χρειάζονται,για κάποιους ίσως να είναι αναγκαία.

Ο εθελοντισμός αποκτά αξία σε μικρές ομάδες. Πολλές φορές κατοικίδια παραμένουν κλειστά σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα, περιμένοντας τον συγκάτοικο τους να γυρίσει. Μια βόλτα με ένα σκύλο ή να κάνετε συντροφιά σε μια γάτα, είναι παραπάνω από αρκετά… Για την καλή πράξη της ημέρας. Αντίστοιχα, θα μπορούσε να ήταν και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και χρειάζονται μια «αγκαλιά».

Με μια διεισδυτική ματιά γύρω σου, θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις… Ώστε να πάρουν διαφορετική αξία στον χρόνο. Θα νιώσεις περισσότερη ευγνωμοσύνη για αυτό που πραγματικά είσαι.

«Δεν καταφέρνουμε όλοι μας να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ωστόσο, μπορούμε να πράττουμε μικρές πράξεις με πολλή αγάπη

Μητέρα Τερέζα

Featured image: unsplash.com/@dchris

You may also like