ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Τώρα που πλησιάζουμε (ταχύτερα απ’ όσο νομίζουμε!) στο φινάλε του 2022, κάπου ανάμεσα στα μελομακάρονα, τις προπόσεις και τις στιγμές αγαλλίασης με τους αγαπημένους μας, θα έρθουν κι οι στιγμές που θα αναλογιστούμε τη χρονιά που φεύγει αλλά και όσα θα ακολουθήσουν. Και ναι, σε λίγες μέρες οι resolution lists θα “πάρουν φωτιά” (αν δεν έχουν ήδη πάρει!), όμως προτού ξεκινήσουμε, τι θα λέγατε αν καταφέρναμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να μπει ήδη σε λειτουργία “διεκδίκησης” όσων επιθυμούμε; Πώς; Να ένα ενδιαφέρον plan of action!

01 Άσε το παρελθόν πίσω σου.

Αααχχχ, πόση σοφία έκρυβε εκείνο το “Hakuna Makata” και δεν το είχαμε καταλάβει τότε. Αλλά ας εξηγήσουμε τι ισχύει εδώ. Προτού θέσουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά, εκ των πραγμάτων θα κάνουμε έναν απολογισμό. Μετρώντας, λοιπόν, όσα πετύχαμε κι όσα ευχάριστα βιώσαμε, αλλά κι όσα μας προβλημάτισαν, καλό είναι να διαπιστώσουμε και τι λειτούργησε και τι όχι σε για να πετύχουμε όσα επιθυμήσαμε. Μπορεί να ήταν ο τρόπος που οργανώναμε τη μέρα στη δουλειά, μπορεί να ήταν το πώς διαχειριστήκαμε τις σχέσεις μας… το οτιδήποτε. Είναι λογικό κάτι να “μη μας βγήκε” όπως το θελήσαμε αυτό το χρόνο. Αντί, όμως, να καθόμαστε να μετράμε λάθη, είναι καλύτερο να μετρήσουμε όσα κερδίσαμε και να σκεφτούμε πώς τα κερδίσαμε κι αν μπορούμε να συνεχίσουμε στο ανάλογο μοτίβο.

02 Να είσαι ευγνώμων που ωρίμασες.

“Γηράσκω αεί διδασκόμενος” και δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη εφαρμογή από εδώ. Μη σκεφτείς ούτε για μία στιγμή “τι έκανα λάθoς;” ή “τι συμβαίνει με μένα;”. Αντίθετα, σκέψου τι κατάφερες και count your blessings. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις στο νέο έτος με αυτοπεποίθηση και εκείνο το γλυκό πείσμα!

03 “You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling”.

Δάσκαλε (Christopher) Nolan, τι ατάκα έδωσες στον Tom Hardy; Και ναι, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, να μην περιορίζεις ποτέ τους στόχους και τις επιθυμίες σου. Γιατί, εφόσον τα επιθυμείς πραγματικά, όλα είναι δυνατά…

  04 … αρκεί να οργανωθείς σωστά.

Το μυστικό είναι – ναι, το μάντεψες! – τα baby steps! Ναι, ο τελικός στόχος στο μυαλό σου είναι τόσο αληθινός σα να τον βλέπεις ήδη μπροστά σου. Όμως κάθε διαδρομή θέλει κι ένα πλάνο πορείας. Για να πετύχεις αυτό το μεγάλο όνειρο, λοιπόν, προσπάθησε να οργανώσεις τη μέθοδο με το οποίο θα το υλοποιήσεις. Έτσι, κάθε επίτευγμα θα σε φέρνει πιο κοντά.

  05 Μην ξεχνάς το ημερολόγιο.

Με έχεις βαρεθεί να σου το λέω, το ξέρω! Όμως είναι η καλύτερη μέθοδος ώστε να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να επιμένει στους στόχους σου. Αφιέρωσε μερικά λεπτά τη μέρα για να γράψεις για τι είσαι ευγνώμων στη ζωή σου και τι σε προβληματίζει. Τι σε γεμίζει και τι σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Αφότου βάλεις αυτές τις σκέψεις κάτω, προσπάθησε να ακούσεις  τη φωνούλα που θα σε οδηγήσει ανάλογα. Λέγεται “ένστικτο” και είναι ο καλύτερος οδηγός σου στην αυτοβελτίωση!

               Σε κάθε περίπτωση, μην τιμωρήσει ούτε στιγμή τον εαυτό σου για όσα έγιναν. Αντίθετα, κάνε τα μαθήματα. Ένα συναρπαστικό κεφάλαιο ξεκινάει σε μόλις λίγες μέρες κι εσύ είσαι ο συγγραφέας!

               Πηγή: Fit On

Featured image: unsplash.com/@all_who_wander

You may also like