ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ…

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως το πιο όμορφο ταξίδι στη ζωή μιας γυναίκας, όμως την ίδια στιγμή είναι και το πιο απαιτητικό, ειδικά όταν το μωρό μας μεγαλώνει. Είναι, λοιπόν, σημαντικό η μέλλουσα μαμά να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της. Το μασάζ εγκυμοσύνης μπήκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια κι ήδη έχει ιδιαίτερη απήχηση καθώς ανακουφίζει από πόνους, χαλαρώνει και μάλιστα μπορεί να διευκολύνει και τον τοκετό.

               Πόσο διαφορετικό, ομως, είναι το μασάζ εγκυμοσύνης από ένα κλασσικό μασάζ;

               Η μόνη διαφορά στην ουσία είναι η πίεση που ασκείται κατά το μασάζ… Θα είναι σαφώς ηπιότερη από εκείνη σε ένα κανονικό μασάζ. Στη διάρκεια της συνεδρίας, ο μασέρ θα χρησιμοποιήσει τεχνικές όπως το σουηδικό μασάζ όπου οι μαλάξεις είναι πολύ πιο απαλές. Από εκεί κι έπειτα το αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίας θα είναι σωματική ανακούφιση αλλά και μείωση του άγχους… Καθώς το σώμα παράγει σεροτονίνη κι οξυτοκίνη.

               Κι αν εμείς αισθανόμαστε αναζωογονημένοι μετά από ένα καλό μασάζ… Φανταστείτε την επίδρασή του στην έγκυο που βιώνει τόσες πολλές σωματικές αλλά και ψυχολογικές μεταβολές. Οι ορμόνες ευφορίας που απελευθερώνονται μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεση της εγκύου ακόμη και μετά τον τοκετό… Καθώς μπορεί να περιορίζει σημαντικά τα συμπτώματα άγχους αλλά και της επιλόχειου κατάθλιψης. Για την ακρίβεια, με το προγεννητικό μασάζ επιτυγχάνεται…

  • ανακούφιση από πόνους
  • περισσότερη ξεκούραση και ποιοτικότερος ύπνος
  • μείωση του άγχους και καταπολέμηση της κατάθλιψης
  • μείωση του πόνου του τοκετού

Το μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης, όμως το καλύτερο είναι να έχει παρέλθει το πρώτο τρίμηνο κύησης. Στη συνέχεια, το μασάζ μπορεί να εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ αργότερα η συχνότητα μπορεί να αυξηθεί σε ή και 3 φορές την εβδομάδα.

Εντούτοις, η εφαρμογή του μασάζ πρέπει να γίνεται αποκλειστικά απόεξειδικευμένους επαγγελματίες κι έπειτα από συζήτηση της μέλλουσας μητέρας με το γιατρό της και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμόζονται δυνατές μαλάξεις, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών.

Από εκεί κι έπειτα, γιατί να μην απολαμβάνουν κι οι μέλλουσες μαμάδες μία γεύση spa; 😉

Πηγή: Cleveland Clinic

Featured image: unsplash.com/@brookecagle

You may also like