ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ;

  Η ζωή είναι γεμάτο προκλήσεις και πολλές φορές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αρκετές από αυτές. Είναι κοινώς αποδεκτό, πως αυτές οι προκλήσεις μας φέρνουν τις αλλαγές, οι οποίες στη συνέχεια,ερχόμαστε αντιμέτωποι αν θέλουμε να τις αποδεχτούμε. Στο σημείο αυτό δεν χρειάζεται να φοβηθούμε για το καινούργιο που έρχεται… Αλλά καλό είναι να τις δούμε με θετική ματιά, διότι είναι εκείνες που βοηθούν στην εξέλιξη μας. Αν μας κυριεύει γενικότερα ο φόβος, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τις διώχνουμε από δίπλα μας και να μην έχουν διάρκεια. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θέλουμε την εξέλιξη στη ζωή μας και πόσο εύκολα μπορούμε να τις αποδεχόμαστε με καλοσύνη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να τις κάνουμε πράξεις. Κι έτσι θα συμπληρώσουμε ένα μικρό λιθαράκι ανάπτυξης στη προσωπική μας πορεία. Δύο εναλλακτικές σκέψεις, για να αφοπλίσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε τι που έρχεται…

“Νιώστε ο εαυτός σας σε κάθε αλλαγή”

Μπορεί να έχετε νιώσει αρκετές φορές «έξω από τα νερά σας», αλλά μπορεί αυτό να γίνεται, διότι οι αποφάσεις που έχετε πάρει στη ζωή σας να ήταν καθοδηγούμενες από τα στερεότυπα των γονιών σας, δασκάλους ή φίλους. Έρχεται η στιγμή της αφύπνισης και παρόλο που γνωρίζετε καλά μέσα σας, πως οι επιλογές σας δεν σας εκφράζουν απόλυτα, δεν αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία την αλλαγή ή αυτό που πραγματικά ευχηθήκατε να έρθει. Αν αποδεχτείτε με τόλμη την αλλαγή… Θα δείτε πως έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για να χτίσετε τις δικές σας προσδοκίες και όχι εκείνες που κάποιοι άλλοι έχουν ασκήσει πάνω σας. Η αλήθεια είναι πως ο φόβος, είναι εκείνος που περιορίζει τις περισσότερες αποφάσεις στη ζωή μας. Με αποτέλεσμα να αφήνουμε μεγαλύτερα περιθώρια στο να εμπλέκονται γνώμες τρίτων στις δικές μας προσωπικές επιλογές.

Μην μετανιώνετε ποτέ!

Σίγουρα έχετε νιώσει την αδρεναλίνη σας να ανεβαίνει, όταν έχετε πάρει αποφάσεις υψηλού ρίσκου. Από την μια πλευρά υπάρχει ο φόβος, αν κάνατε την σωστή επιλογή και από την άλλη νιώθετε ενθουσιασμόγιατί πλησιάσατε λίγο πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε. Η ζωή είναι μια περιπέτεια και δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να είμαστε μέρος αυτής. Αυτή η αίσθηση του φόβου μετατρέπεται σε χαρά και όλα αλλάζουν. Κάνουμε ένα βήμα και ύστερα ανακαλύπτουμε ότι δεν ήταν και τόσο δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε. Η αγωνία τότε εξατμίζεται και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Το ρίσκο μας δίνει την δυνατότητα της αλλαγής και η ζωή μας ανταμείβει για αυτό.

«Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ ‘αυτό μένειν»

Ηράκλειτος.

Photo credits: unsplash.com/@jontyson

You may also like