ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΓΧΩΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;

  Πολλές φορές σκέφτομαι πως μεγαλώνουμε, θεωρώντας ότι είναι ό,τι πιο φυσιολογικό συμβαίνει, από το μυαλό μέχρι το σώμα, και η αλήθεια είναι ότι δεν με τρομάζει καθόλου. Εστιάζοντας στον χρόνο, έχω την αίσθηση πως έχουμε το νοιάξιμο για περισσότερη φροντίδα του εαυτού μας και αυτό όσον αφορά το κομμάτι της υγείας. Πέρα από το γεγονός, ότι το σώμα μας είναι ένα λειτουργικό μέσον που το χρησιμοποιούμε παντού…. Eίναι ενθαρρυντικό να το σεβόμαστε και να αισθανόμαστε ότι είναι υγιές και ότι δεν θα καταρρεύσει με την πρώτη δυσκολία. Ο απώτερος σκοπός παραμένει να τον ταΐζουμε σωτά, ώστε να παραμένει ενεργός σε ευεξία και ζωτικότητα. Άρα το πέρασμα του χρόνου δεν έχει τόση καθαυτό σημασία, αλλά πως μεγαλώνεις μέσα σε αυτόν και πόσο ευτυχισμένη είσαι.

Αισιοδοξία είναι…

….να αφήνεσαι στον χρόνο χωρίς να τον σκέφτεσαι ιδιαίτερα και χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Να αφήνεσαι στη ζωή χωρίς να εγκλωβίζεσαι σε μελλοντικούς στόχους και κατευθύνσεις, που ίσως μελλοντικά να αλλάξεις γνώμη. Όλο αυτό από μόνο του μπορεί να σου δημιουργήσει ένα ατελείωτο άγχος. Το να ζεις συνειδητά και να χαίρεσαι την κάθε στιγμή, να μην αγχώνεσαι για κάτι που θα συμβεί στο μέλλον και που ουσιαστικά δεν τα γνωρίζεις ακόμη, είναι ένας στόχος που μπορείς να εστιάσεις και να εξασκείς καθημερινά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει να μην έχεις όνειρα…Αντιθέτως δεν εγκλωβίζεσαι σε σκέψεις που είτε σε κρατάνε πίσω είτε σε στρεσάρουν μακροπρόθεσμα. Η ζωή ξέρει και ακούει καλύτερα μερικές φορές, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθουν πράγματα που επιθυμείς ή πότε είσαι πραγματικά έτοιμη να αποδεχτείς.

Tip για το μέλλον:

Έχουμε την τάση, κυρίως στον δυτικό κόσμο,να κινούμεστε με βάση αυτά που θέλουμε να συμβούν μελλοντικά και όχι με αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Που είναι και το μόνο αληθινό ή πραγματικό. Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και αρκετά δύσκολο για να καταφέρεις. Η διαδικασία είναι μάλλον απλή. Μια θετική σκέψη αρκεί ως καθημερινή άσκηση, όταν κάτι πάει στραβά ή πάει να σε αγχώσει. Μια μικρή εκπαίδευση του μυαλού και σταδιακά θα αντιληφθείς  ότι εύκολα θα ξαναγυρίζεις στο τώρα πολύ ευκολότερα. Ζούμε και χαλαρώνουμε μέσα σε αυτό που μας δίνεται κάθε φορά, χωρίς πολύπλοκες σκέψεις.

That’s life.

Photo credits: unsplash.com/@estudiobloom

You may also like