ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΙ ΗΡΕΜΟΣ; ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!

Τώρα που το Work from Home έχει υιοθετηθεί κι εδραιωθεί από τους περισσότερους οργανισμούς, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ο χώρος όπου εργαζόμαστε να είναι οργανωμένος χωρίς να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Κι ο λόγος είναι πως ένα τακτοποιημένο γραφείο κι ένα ανάλογα περιποιημένο δωμάτιο μας βοηθά να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία μας κι άρα πιο παραγωγικοί.

Τώρα αυτή η συμβουλή φαίνεται να επιβεβαιώνεται από μία έρευνα του πανεπιστημίου του Princeton. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διεπίστωσαν πως ο χώρος εργασίας μπορεί να επηρεάσει θετικά αλλά κι αρνητικά τις επιδόσεις μας και την ψυχολογία μας.

Αυτό σημαίνει πως, αν ο χώρος μας δεν είναι καθαρός και τακτοποιημένος, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος. Αν όμως, κάνουμε μια καλή εκκαθάριση και ξεφορτωθούμε ό,τι δε χρειαζόμαστε, στη συνέχεια μπορούμε να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και λογικά για τα tasksπου έχουμε να ολοκληρώσουμε.

Πώς μπορούμε να εξασκήσουμε αυτή τη συνήθεια;

Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε ποια σημεία (πέντε αρκούν) του χώρου μας πρέπει να είναι τακτοποιημένα σε καθημερινή βάση. Μάλιστα μπορούμε να τα καταγράψουμε στο ημερολόγιό μας σαν μέρος της to-do λίστας της ημέρας μας! Στη συνέχεια πρέπει να οργανώσουμε πότε μπορούμε να αφιερώσουμε δέκα λεπτά για να τακτοποιήσουμε το χώρο. Για να το κάνουμε σαν πρόκληση, μπορούμε να βάλουμε κι ένα χρονόμετρο!

Φυσικά, η συνήθεια μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε χώρο του σπιτιού… Καθώς ένα τακτοποιημένο σπίτι προσφέρει τη θαλπωρή που χρειαζόμαστε, ακόμη κι αν δεν εργαζόμαστε από το σπίτι!

Οι συνήθειες θέλουν υπομονή κι επιμονή για να καθιερωθούν . Είναι σίγουρο πως αυτή η συνήθεια θα αλλάξει σημαντικά το πώς λειτουργούμε μέσα στη μέρα!

Πηγή & photo credits: The Happy Broadcast

Featured image: unsplash.com/@arnelhasanovic

You may also like