“Που άφησα κομμάτια της καρδιάς μου”, από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

b40a01094cb726fd30e4104d632e5aad“Ταξίδεψα σε σαρανταοκτώ χώρες και στο ψευδοκράτος, μα δεν το μετρώ. Άφησα την καρδιά μου στη Νέα Υόρκη, στην Κούβα, στη Σκωτία και στη Κερύνεια.
Δούλεψα σε είκοσι εργοδότες άφησα την καρδιά μου στην ΙΜΑΚΟ.
Με δίδαξαν εκατοντάδες καθηγητές μου, μια τετράδα δάσκαλοι μου πήραν την καρδιά μου. Ο Αντώνης Κατσαλής , ο Παπας Μπακαούκας, ο Δημήτρης Μπουραντάς, Γιώργος Αυλωνίτης.
Γνώρισα τόπους ελληνικούς αναρίθμητους. Κάτι γωνιές μου πήραν την καρδιά. Η σκιά του πλάτανου του Παυσανία στο Αίγιο κοιτώντας όχι τη θάλασσα αλλά τις σταφιδαποθήκες, η θέα από το μοναστήρι της Χοζωβιώτισσας, το Φαράγγι της Σαμαριάς, το λιμάνι το παλιό των Χανίων, ο κήπος του Νομισματικού μουσείου,
η Ακρόπολη, η πλατεία του Πλατάνου μπαλκόνι στον Κορινθιακό,οι κολυμπήθρες στα Ζαγοροχώρια.
Διάβασα πολλά αλλά την καρδιά μου την πήραν <<Η θεωρία του Χάους>>,<<Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται>>, <<Ποιήματα >> του Καβάφη, <<Ερωτικά >>του Γιάννη Ρίτσου. <<Αξιον Εστί>> του Ελύτη , <<Κατά Σαδουκκαίων >> του Μιχάλη Κατσαρού.
Μου πήρε την καρδιά ένα κουστούμι του corneliani, ένας συνδυασμός χρωμάτων του Αρμάνι μοβ με σοκολατί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  «Άνδρας Παλαιάς Κοπής – Άνδρας Παλαιάς Κοπής» (Είδος προς Εξαφάνιση;), από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο
Έδωσα άπειρα φιλιά αλλά τέσσερα μου πήραν την καρδιά, το φιλί στις πατούσες στα νεογέννητα παιδιά μου.
Έζησα άπειρες στιγμές ωραίες με συγκινούν και μου παίρνουν την καρδιά πάντα οι στιγμές αιμοδοσίας.
Οι γεύσεις που πήραν τη καρδιά οι λαχανοντολμαδες της μάνας μου, το ψωμί της θείας Ελένης, οι δίπλες της θείας της Κικής, το κατσικάκι της θείας Χαρίκλειας, το κρασί του Μάκη.
Πολλοί έρωτες όλοι μου πήραν την καρδιά, δυο και το μυαλό.”

heartΑφήνετε κομμάτια της καρδιάς σας σε ό,τι σας γεμίζει το είναι. Έτσι η καρδιά σας ανανεώνεται και μαζί και η ζωή σας και αξίζει να ζείτε όμορφα με ωραίες αναμνήσεις και εικόνες γιατί μια φορά ζούμε και χωρίς πρόβα και χωρίς υποβολέα.

Άλλωστε η ζωή κυρίως προβλήματα γεμάτη είναι.Οι στιγμές ευτυχίας λοιπόν χρειάζεται να είναι έντονες και να διαρκούν πολύ να μας αφήνουν στίγμα.

 

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι καθηγητής και σύμβουλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο που ετοιμάζει για το ανδρικό στυλ «156 Σταγόνες σοφίας για το στυλ». Σήμερα το βράδυ τις 19:30 στο jazz point (Ακαδημίας 18, Αθήνα) 3 φοιτήτριες του ανάμεσά τους και η Νιόβη Αναζίκου, μιλούν για το βιβλίο του “156 Μαθήματα Ηγεσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνοικτή επιστολή στην κόρη μου, από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

You may also like