Αντιγόνη vs Λίνας: Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, «Batman ή Ironman»;

Batman Vs. Iron ManΠριν ξεκινήσουμε την επιχειρηματολογία με την Αντιγόνη για το ποιος από τους δύο ήρωες είναι καλύτερος, θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι είμαστε κοριτσάκια και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τους “superheroes” ή ότι δεν ασχολούμαστε μαζί τους από μικρές. Αντίθετα είμαστε fan τους, έχουμε η καθεμιά τον αγαπημένο της και έχουμε και τους λόγους μας που τους αγαπάμε! Το γιατί δεν είναι κάτι που με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα ίσως επειδή το ότι μεγάλωσα με αδελφό με έκανε να είμαι πολύ συνηθισμένη στην αγορίστικη κουλτούρα και με έναν τρόπο να την έχω κάνει κομμάτι της δικής μου ως κορίτσι. Εγώ αγαπώ τον Batman! Το κορίτσι μας πάλι έχει τους λόγους του που αγαπά τον Ironman ας τους διαβάσουμε…

«Heavy boots of lead… Iron Man lives again!» Black Sabbath (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)
Iron Man 2Believe it or not, η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα το Robert Downey Jr. για να μου ξυπνήσει το ενδιαφέρον για τον Iron Man της Marvel Comics. Από τη στιγμή που άρχισα να ανακαλύπτω το μοναδικό κόσμο των comic books κι έφτασα στον «Άνθρωπο Ατσάλι» – όχι το Superman, αυτόν τον απεχθάνομαι! – εκείνος μου έκανε μία ιδιαίτερη εντύπωση. Μπορεί να έχει δύο κοινά σημεία με τον Batman – κι οι δύο δεν ξέρουν τι έχουν από χρήματα κι όλη τους η ηρωική ταυτότητα βασίζεται στην τεχνολογία – αλλά ο Iron Man έχει στοιχεία τα οποία με κερδίζει….

Κατ’ αρχήν ο Iron Man… δεν κρύβεται! Ή τουλάχιστον όχι για πολύ. Μπορεί στην αρχή που είχε θεαθεί να πετά στους ουρανούς της Αμερικής, ο Tony Stark να αρνήθηκε πως ήταν αυτός, αλλά στην πορεία αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται . Έχει τη βοήθεια της στολής του και χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και τα προϊόντα της εταιρείας οπλισμού του για καλό. Θα μου πείτε, η γοητεία του Batman έγκειται και στην άγνοια του λαουτζίκου της Gotham City πως ο Σκοτεινός Ιππότης είναι ο Bruce Wayne. Εγώ θα πω μόνο «Bruce, έβγα όξω αν είσαι μάγκας και με τη βραχνή αυτή φωνή που κάνεις όταν φοράς τη μάσκα πες με θάρρος “I’m Batman.”»!

Δεύτερον, ο Tony Stark φτιάχνει όλον του τον εξοπλισμό μόνος του. Λεφτά; Check. Τεχνογνωσία; Check. Δημιουργικότητα; Check. Κάθεται ο άνθρωπος με τις ώρες στο εργαστήριό του για να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ή για να κατασκευάσει τα νέα gadgets που θα τον βοηθήσουν στην αποστολή του. Ο Batman έχει τα λεφτά, αλλά απλά χρησιμοποιεί τις εφευρέσεις του Lucius Fox. Έχει κι αυτός την τεχνογνωσία, αλλά εμένα μου κάνει ολίγον τεμπελάκος!
Τρίτον, ο Tony Stark δε διστάζει να ξεκινήσει από το μηδέν την εταιρεία του, προκειμένου τα αμυντικά συστήματα να μη χρησιμοποιούνται πια προς όφελος των τρομοκρατών, σκοτώνοντας τους αθώους. Θέλει πολλά cojones για να το κάνεις αυτό. Ο δε Bruce Wayne παραλίγο να διαλύσει την αυτοκρατορία του επειδή τον έπιασε… κρίση ταυτότητας! Αποφάσισε, ευλογημένε, τι θες να είσαι! Κι αυτός ο καημένος ο Alfred, ο μπάτλερ σου… ψυχολόγος να ήταν, θα είχε σκίσει τα πτυχία του με σένα που έμπλεξε!

Εν ολίγοις… ο Iron Man δίνει άλλη έννοια στη λέξη ήρωας! Βλέπετε και την φωτογραφία;
Iron Man punches Batman!

He is a man with a bat suit! He is Batman! (από τη Λίνα Γριβογιάνννη)

images (1)Επειδή είμαι μία κυρία δεν θα ξεπέσω στους λαϊκισμούς που υπέπεσε η κυρία Αδαμοπούλου και για αυτό το μόνο που θα κάνω, είναι να σας εκθέσω γιατί αγαπώ τον Batman ή τον γνωστό Bruce Wayne! O Bruce είναι ένας άνθρωπος που αγάπα την πόλη του και θέλει να την σώσει και να την ελευθερώσει από το έγκλημα και την διαφθορά. Έχασε τους γονείς του σε πολύ μικρή ηλικία εγκληματίες που κατέκλυζαν τη Gotham City και παρά τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του τίποτα δεν κατάφερε να τον κάνει να νιώσει καλύτερα!
Όσο και αν συμπαθώ τον Ironman, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ο Batman είναι πιο ανθρώπινος και πως είναι πολύ πιο λογικό να έχει ψυχολογικά προβλήματα, όταν έχουν σκοτώσει τους γονείς του μπροστά του, αντί να είσαι ο σουπερ γόης που τα έχει όλα γραμμένα και ζει για μόνο για να χαίρεται τα λεφτά του. Μόνο που μία στιγμή ξυπνάς και βλέπεις ότι ο κόσμος δεν είναι όπως μέσα στο ροζ σύννεφό σου, και αυτό συμβαίνει επειδή κινδύνεψες, όχι για κανέναν άλλο λόγο!

Ενώ ο Bruce, συγνώμη Αντιγόνη μου, πήγε σε βουνά και έμαθε πολεμικές τέχνες, έχτισε την φυσική του κατάσταση και προετοιμάστηκε για έναν σκοπό που είχε πάντα στο μυαλό του, δεν το έκανε επειδή ήθελε να σώσει πρώτα το τομάρι του! Το έκανε στη μνήμη των γονιών του και με στόχο να σώσει ολόκληρη την πόλη! Επίσης τα gadget του τα πληρώνει και τα έχει, και συμβάλλει στον σχεδιασμό τους, αλλά αν το καλοσκεφτείς και ο Tony έχει το ρομποτάκι του που τον βοηθά! Ο Batman φορά μία στολή που απλά τον βοηθά, σχεδόν όλα όμως εξαρτώνται από εκείνον. Ενώ ο Ironman είναι η στολή και εγώ -που λέει ο λόγος -αν τη βάλω γίνομαι ο Ironman! Δεν χρειάζεται να έχεις κανένα ιδιαίτερο προσόν για να τα καταφέρεις! Για αυτό πάντα συμπαθούσα πιο πολύ τον άνθρωπο «Νυχτερίδα» είναι πιο ανθρώπινος, πιο γήινος!

imagesΣε ότι αφορά στο ότι κρατά μυστική την ταυτότητά του καλά κάνει, ο λαός της Gotham City έχει ανάγκη να ενισχύσει τον μύθο γύρω από τον ήρωα του και να τον σέβεται, όχι να τον κάνει πρωτοσέλιδο για τα λεφτά και τα αυτοκίνητα που έχει. Τέλος ένας λόγος που τον εκτιμώ ακόμα πιο πολύ είναι ότι αποφάσισε να κάνει σύμβολο του την φοβία του και να την κοιτάξει κατάματα και η στολή του είναι σε μαύρο χρώμα, ένα με τη νύχτα, όχι φανταχτερή για να τράβα τα βλέμματα και την προσοχή, δεν είναι ψώνιο ο άνθρωπος!!
Τώρα πείτε μου λοιπόν εσείς με ποίον είσαστε; Ειλικρινά όμως!

You may also like