Αντιγόνη Vs. Μαρία: Φάκελος «Μόδα», μέρος 2ο

Casual spring fashion 1Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη και από τη στήλη «Αντιγόνη Vs. Μαρία», φίλες και φίλοι του The K-Magazine!

Οι «κόντρες» μας με τη Μαρία επανέρχονται και σήμερα είναι άκρως κοριτσίστικη! Κι αυτό γιατί πάλι πρέπει να της εξηγώ πόσο σούπερ είναι τα φορεματάκια κι ένα πιο romantic style τώρα που ήρθε η άνοιξη. Η μικρή μου αντάρτισσα από την άλλη δεν εγκαταλείπει με τίποτα τα τζιν της, που να την πληρώσεις το βάρος της σε χρυσό! Εγώ επανέρχομαι μόλις τελειώσει η Μαρία, στο μεταξύ ετοιμάζω το κλίμα με λουλούδια, πεταλούδες κλπ!

«Blue jeans…white shirt… again and again and again!» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Αχ, αυτό τα κορίτσι πια… Όταν με προκαλεί σε θέματα μόδας – που είμαι και άσχετη – δεν μπορώ καθόλου! Της εξηγείς… Ρε συ, Αντιγονάκι, έχω να βάλω λουλουδάτο φόρεμα από τη βάπτιση μου. Εκεί εκείνη, να με τσιγκλάει! Α, μιας και το θυμήθηκα, στη βάπτιση μου φορούσα γαλαζοπράσινο φόρεμα χωρίς πεταλούδες και κουκλίστικα σχεδιάκια.

Και για να εξηγούμαστε, δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους ρούχα απλά δεν θέλω πάνω μου μπουκέτα με λουλουδάκια και πολύχρωμες βουλίτσες. Δεν μου ταιριάζουν! Εγώ προτιμώ να φοράω τα τζινάκια μου και τώρα που μπήκε και η άνοιξη –επιτέλους – ήρθε η στιγμή να βγάλω τα τζιν μου σορτάκια. Άντε, στο τσακίρ κέφι να βάλω και ένα πολύχρωμο μπλουζάκι. Δεν είναι, μωρέ, ότι δεν μου αρέσουν τα χρώματα. Άλλωστε τα δυο αγαπημένα μου είναι το μαύρο και το… ροζ! Ναι ναι, μην ψάχνεις να βρεις λογική!

Casual spring fashion 3Το τζιν, που πολλοί υποτιμούν, είναι κάτι που δεν θα σε δεσμεύσει ποτέ. Φοριέται όλες τις ώρες, αρκεί να το συνδυάσεις σωστά. Μέχρι και στο κόκκινο χαλί έχουμε δει που λέει ο λόγος. Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν θα μου άρεσε… Αλλά ούτε το λουλουδένιο φόρεμα μου αρέσει, κυρία μου! Υπάρχουν σε όλα τα – τζινοειδή – χρώματα και όχι μόνο. Τα μπορντό και τα καφέ έχουν φέτος την τιμητική τους. Ταιριάζει με κάθε είδους μπλουζάκι, πουκάμισο, πουλόβερ, πιο αθλητικό, αλλά και με ό,τι παπούτσι θέλεις. Από γόβα μέχρι μπότα και από μπαλαρίνα μέχρι αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Συμφωνώ ότι το καλοκαίρι και την άνοιξη τα φορέματα είναι πιο αεράτα και σε κρατούν δροσερή αλλά πάντα αγχώνομαι μήπως περάσω από κάπου που φυσάει και γίνω η νέα Marilyn Monroe! Για τους καλοκαιρινούς μήνες – αν φορέσω φόρεμα – θα προτιμήσω κάτι κολλητό και κάτι σκούρο. Σε καμία περίπτωση άσπρα με χαριτωμένα σχέδια. Τα θεωρώ και λίγο παλαιομοδίτικα.

Τόσες επιλογές σου έδωσα για να πάρεις το μέρος μου και εσύ συνεχίζεις να σηκώνεις πανό υπέρ του φορέματος; Λοιπόν, πες μας γιατί. Θα με σκάσεις με τις επιλογές σου. Παραδέξου ότι έχω δίκιο επιτέλους!

Romantic spring fashion 5Άνοιξη, λιακάδα, ζεστούλα… φορεματάκια μου, σας πεθύμησα! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Βασικά, να πω την αμαρτία μου… είναι απόλαυση να σε τσιγκλάω και να σε δαιμονίζω!!! Χιχιχι! Πουλάκι μου, αφού μαζί μου δεν κάνεις και χώρια μου δε μπορείς, τουλάχιστον παραδέξου αυτό!

Ήρθε η άνοιξη, άρχισαν να τιτιβίζουν τα πουλάκια, ξυπνάνε οι αρκούδες από τη χειμερία νάρκη… Πράγμα που σημαίνει πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πάψουμε να ντυνόμαστε ωσάν το κρεμμύδι με 835 στρώσεις υφασμάτων. *yayyyy!*

Ομολογώ πως τα στυλ που προτείνεις εσύ δεν τα αποκλείω, αντίθετα ενίοτε τα προτιμώ. Σορτσάκια, ελαφριά Tees και ζακέτες… άσε που πεθύμησα και την καπαρντινούλα μου! Είναι σίγουρα outfits – χαμαιλέοντες, κάτι σαν το «coca cola, πάει με όλα».

Αυτό όμως που μου βγάζει σε σχέση με το ντύσιμο η άνοιξη είναι πως δίνεται η ευκαιρία σε μας τα κοριτσάκια να βγάλουμε και λίγη παραπάνω θηλυκότητα. Προσοχή, όχι απαραίτητα sexy. Και ναι, μπορεί με ένα πουκάμισο κι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα να γίνει ένα outfit sexy, αλλά η αλήθεια είναι πως ένα φόρεμα μου «ταιριάζει» περισσότερο με την εποχή. Είτε πρόκειται για wrap dress, είτε για shirt dress είτε κάποιο άλλο στυλ.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να φορέσεις ένα λουλουδάτο φόρεμα ή κάτι που – όπως λες – παραπέμπει σε… βαφτιστικό! Δόξα τω Θεώ, όπως συμβαίνει με τα μπλουζάκια, τα πουκάμισα και τα παντελόνια – παντώς τύπου, όχι μόνο jeans – μπορείς να βρεις prints κάθε τύπου, ή και μονόχρωμα. Άσχημο είναι ένα wrap dress με γεωμετρικά σχέδια ή ένα χακί απλού τύπου; Ίσα ίσα, είναι κι αυτά φορέματα «μπαλαντέρ» και μπορείς να τα φορέσεις με μπαλαρίνες, γόβες, πέδιλα, πλατφόρμες… διαλέγεις και παίρνεις.Romantic spring fashion 2Επιπλέον… καλά, βρε, από πού θα περάσεις πια και θα σηκωθεί το φόρεμα ωσάν της Marilyn; Από καμία σχάρα στο πεζοδρόμιο; Λες και δε μπορείς να το αποφύγεις! Εν ολίγοις… πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό χωρίς λόγο! :P

Το συμπέρασμα είναι ένα: η άνοιξη είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή για να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις ένα ανέμελο look, αλλά όπως και να έχει, η παιχνιδιάρικη διάθεση του φορέματος δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί αυτήν την εποχή!

Εσείς ποια looks προτιμάτε τώρα που ανοίγει ο καιρός;

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

 

You may also like