Απόκριες; Μακριά από μένα….

735064_475648072473081_1561054204_nΈφτασε το Σαββατοκύριακο το Αποκριών, και ίσως να είμαι ο μόνος άνθρωπος ή ένας από τους λίγους που δεν τις αντέχουν. Δεν μπορώ τα πάρτι με τα λάτιν τραγούδιαστη διαπασών και τα καρναβάλια, τους ενήλικες που κυκλοφορούν στον δρόμο μασκαρεμένοι και συμπεριφέρονται σαν δίχρονα! Κάθε φορά που με καλούν ή που αναγκάζομαι να πάω σε μασκέ πάρτι είναι το χειρότερο μου γιατί δεν ντύνομαι πότε, συνήθως κουβαλάω μία μάσκα που καλύπτει μόνο τα μάτια –οι άλλες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, μου προκαλούν ασφυξία- και τα κανονικά μου ρούχα. Παράλληλα στην ερώτηση τι έχεις ντυθεί, απαντάω «Γυναίκα που σήμερα αντέχει τα τακούνια της» ή «Ο πραγματικός εαυτός μου» και άλλα τέτοια χαζά. Ποτέ δεν βρίσκω το θάρρος να ομολογήσω ότι μισώ τις Απόκριες, γιατί όλοι με κοιτάνε με μισό μάτι.

Επίσης θεωρώ ότι η εποχή που μπορούσα να ντυθώ πριγκίπισσα, νεράιδα και όλα αυτά τα ονειρικά, έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Δεν είμαι πλέον 12 και δεν έχω κανένα λόγο να φοράω στολές. Εξάλλου όλο αυτό το υποχρεωτικό ότι πρέπει να ντυθείς κάτι άλλο από αυτό που είσαι και να αντέξεις ένα είδος μουσικής που μόνο αυτή την εποχή ακούγεται παντού και συνέχεια, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό! Ακόμα και ως παιδί δεν θυμάμαι να έβρισκα νόημα σε αυτή τη γιορτή. Το μόνο που μου άρεσε ήταν ότι μπορούσα να χρησιμοποιώ τα καλλυντικά τις μαμάς μου και να βάφομαι, γεγονός που έκανε να αισθάνομαι μεγάλη.

Αργότερα όταν πήγα γυμνάσιο και ήμουνα ήδη «μεγάλη», ήταν η καλύτερη αφορμή για να μένουμε με τους φίλους μου έξω μέχρι αργά και να κάνουμε πράγματα που άλλες μέρες δεν τολμούσαμε, και αυτό γιατί τις μέρες των Αποκριών επικρατούσε παντού ένας χαμός! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, υπάρχει κάτι που μου αρέσει… Πάντα με ενθουσίαζε η Καθαρά Δευτέρα! Το γεγονός ότι προετοιμάζουμε ένα τελείως διαφορετικό μενού για αυτή την ήμερα, και ότι οι φούρνοι είναι ανοιχτοί φτιάχνοντας υπέροχες λαγάνες! Φυσικά θα μου πείτε ότι το βασικό χαρακτηριστικό της Καθαρής Δευτέρας είναι το πέταγμα του χαρταετού. Το αστείο είναι ότι και ως παιδί θα έπρεπε να με ενθουσιάζει ο χαρταετός, αλλά πάντα θυμάμαι, ότι ο μπαμπάς έφτιαχνε μόνος του τον χαρταετό και τον πέταγε, εμείς απλώς τον παρατηρούσαμε να απομακρύνεται…. Όμως είμαι ευγνώμων ότι υπάρχει αυτή η ανάμνηση του χαρταετού να πετάει, ακόμα και αν δεν καταλάβαινα το πόσο σημαντικό ήταν τότε. Αλλά ακόμα και τώρα όταν αναφέρω στον μπαμπά την τότε αδιαφορία μου, απλώς χαμογελάει!

3388_192983374175001_1982852915_nΜπορεί να είμαι εντελώς κατά των Αποκριών και όταν έρχεται το σαββατοκύριακο αυτό να προτιμώ να μείνω σπίτι μέχρι το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά πρέπει να σας ενημερώσω ότι έχω κάνει μία μικρή σφυγμομέτρηση και δεν είμαι η μόνη στη λίστα. Αν το καλοσκεφτείτε όλοι μας έχουμε τις «εποχές μας» και προσωπικά, επειδή είμαι μεγάλο «κορόιδο» των Χριστουγέννων, δεν γίνεται λοιπόν να είμαι θύμα δυο φορές τον χρόνο!

Για όλους εσάς όμως που θα βγείτε και θα είσαστε ντυμένοι κάτι άλλο και διαφορετικό, έχω να προτείνω να τολμήσετε και κάτι διαφορετικό στη πράξη, έξω από τον εαυτό σας! Εγώ θα φυσάω σερπαντίνες μέχρι να έρθει η Δευτέρα!!!

You may also like