Αυτή η προπόνηση δρα γρηγορότερα… κι από την καφεΐνη!

Για τους περισσότερους από εμάς, το πιο δημοφιλές energy boost για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας είναι ένα αχνιστό φλιτζάνι με καφέ. Αν, όμως, θέλουμε να αλλάξουμε συνήθειες που θα έχουν αποτέλεσμα εμφανές στο σώμα μας, την πνευματική μας εγρήγορση και φυσικά στη διάθεσή μας… αυτή η σειρά ασκήσεων είναι ό,τι πρέπει για ένα δυναμικό ξεκίνημα!

               Μέρος πρώτο (διάρκεια 12 λεπτά)

               Σε αυτό το σετ ασκήσεων το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα ζευγάρι βαράκια των επτά κιλών.

*    Σε όρθια θέση και με τα πόδια σ’ έκταση ίση μ’ εκείνη των γοφών,  κρατάμε τα βαράκια μπροστά από τους ώμους με αγκώνες λυγισμένους και τις παλάμες στραμμένες προς το σώμα. Λυγίζουμε τα γόνατα σε θέση squat διατηρώντας τον κορμό ευθυτενή κι έπειτα σηκωνόμαστε όρθιοι υψώνοντας τα βαράκια πάνω από το κεφάλι μας με τις παλάμες αντικριστές μεταξύ τους κι επιστρέφουμε στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση όσες φορές μπορούμε για δύο λεπτά και ξεκουραζόμαστε για τα επόμενα δύο λεπτά πριν την επόμενη άσκηση.

 

*    Παίρνουμε τη στάση “σανίδας” με τα χέρια σ’ έκταση ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνη των ώμων και διατηρώντας σταθερό (“σφιγμένο”) τον κορμό μας χαμηλώνουμε το σώμα προς τα κάτω. Κατά την έγερση λυγίζουμε το αριστερό γόνατο και το φέρνουμε προς το δεξιό αγκώνα συσφίγγοντας τους κοιλιακούς μας. Επανερχόμαστε στην αρχική θέση κι επαναλαμβάνουμε για το άλλο πόδι. Κάνουμε όσες επαναλήψεις μπορούμε για δύο λεπτά και όπως και πριν ξεκουραζόμαστε για άλλα δύο πριν προχωρήσουμε.

  *  Ξεκινάμε και πάλι από θέση “σανίδας” με τα χέρια στα βαράκια και τους ώμους ευθυγραμμισμένους με τις παλάμες. Συσφίγγοντας τους κοιλιακούς μας και διατηρώντας σταθερούς και σε ευθεία τους γοφούς και την πλάτη υψώνουμε το αριστερό βαράκι έτσι ώστε να νιώσουμε πως η ωμοπλάτη “κινείται” προς τη σπονδυλική μας στήλη. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το βαράκι και με ένα μικρό άλμα φέρνουμε τα πέλματα μπροστά και σ’ έκταση μεγαλύτερη από των χεριών (σκεφτόμαστε πως θέλουμε να τα φέρουμε έξω από τα χέρια) για να έρθουμε σε θέση squat αφήνοντας τα βαράκια στο έδαφος. Έπειτα φέρνουμε ξανά τα χέρια στα βαράκια και μ’ ένα ακόμη μικρό άλμα επανερχόμαστε στην αρχική θέση. Εναλλάσσοντας χέρια, κάνουμε όσες επαναλήψεις μπορούμε για δύο λεπτά και ξεκουραζόμαστε για άλλα δύο.

               Μέρος δεύτερο (διάρκεια 10 λεπτά)

*     Στεκόμαστε όρθιοι με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και χαμηλώνουμε σε θέση squat φέρνοντας το δεξί χέρι προς τα έξω και το αριστερό στο έδαφος. Κάνουμε ένα άλμα και προσγειωνόμαστε έτσι ώστε τα πέλματα να έρθουν σ’ έκταση ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνη των γοφών ξανά σε squat κι εναλλάσσοντας τα χέρια (το δεξί στο έδαφος και το αριστερό χέρι τεντωμένο προς τα έξω). Επαναλαμβάνουμε για τριάντα πέντε δευτερόλεπτα, ξεκουραζόμαστε για δεκαπέντε και συνεχίζουμε στην επόμενη άσκηση.

*    Λυγίζουμε τα γόνατα και φέρνουμε τα χέρια στο έδαφος και με αυτά “περπατάμε” ώστε το σώμα να έρθει σε θέση “σανίδας”. Στρέφουμε τους γοφούς και τους ώμους προς τ’ αριστερά σηκώνοντας το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι μας. Επαναλαμβάνουμε τις κινήσεις που κάναμε ώστε να επανέλθουμε στην αρχική θέση κι επαναλαμβάνουμε για τριανταπέντε δευτερόλεπτα αλλάζοντας πλευρές και πριν την τελευταία άσκηση ξεκουραζόμαστε για δεκαπέντε δευτερόλεπτα.

*     Όντας σε όρθια θέση και μ’ ένα μικρό άλμα φέρνουμε μπροστά μας το δεξί πέλμα και το αριστερό πίσω μας και μ’ ένα δεύτερο άλμα εναλλάσσουμε. Χαμηλώνουμε το δεξί γόνατο σε θέση lunge και κρατάμε αυτή τη στάση για δύο δευτερόλεπτα. Μ’ ένα άλμα στεκόμαστε πάλι όρθιοι κι επαναλαμβάνουμε τη ροή για να αλλάξουμε πόδι. Επαναλαμβάνουμε πάλι για τριάντα πέντε δευτερόλεπτα.

               That’s it! Τόσο απλό!

               Φυσικά δεν ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε, να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες μετά την προπόνησή μας και φυσικά να διατηρούμε τον κατάλληλο για εμάς ρυθμό έτσι ώστε να μην κουραζόμαστε εύκολα και καταλήξουμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια!

               Photo credits: Women’s Health

You may also like