ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΟΙ;

Πόσο τακτικοί θέλετε να είσαστε; Πως πιστεύεται πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν τακτοποιούσαμε τίποτα και δεν δίναμε καμία σημασία στην ακαταστασία που υπήρχε γύρω μας; Θα μας προκαλούσε σύγχυση, χαρά ή κόμβο πραγματικών προβλημάτων; Προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω σε ένα εντελώς άναρχο περιβάλλον. Από μικρή μου αρέσει η τακτοποίηση και η οργάνωση, υπάρχει μια γλυκιά γαλήνη όταν όλα είναι στην θέση τους σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε ψυχικό. Η μαγεία της απλότητας και του τακτοποιημένου σπιτιού ή γραφείου, ίσως μας διδάσκει κάτι πιο απτό από ό,τι περιμέναμε. Η Marie Condo μας βοηθάει να δούμε την χρυσή τομή μιας τακτοποιημένης ζωής, με τόσο απλό τρόπο που αν το εφαρμόσουμε σωστά εξαρχής, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνουμε πάλι.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος τακτοποίησης;

Η μέθοδος Kon Mari ενθαρρύνει την τακτοποίηση όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Μήπως σας πιάνει μια αγωνία όταν αρχίζετε να μαζεύεται το σπίτι σας και δεν ξέρετε τι να πετάξετε; Το σίγουρο είναι πως πρέπει να επιλέξετε – κατάκατηγορία– όχι ανά τοποθεσία, ξεκινώντας με ρούχα, στη συνέχεια μεταβαίνοντας σε βιβλία, χαρτιά και, τέλος, συναισθηματικά αντικείμενα. Αυτό που χρειάζεται είναι βασικά να κρατήστε μόνο εκείνα τα πράγματα που μιλούν στην καρδιά και να απορρίψετε αντικείμενα που δεν προκαλούν πλέον χαρά. Πείτε ένα ευχαριστώ για την διάρκεια της υπηρεσία τους και στη συνέχεια, αφήστε τα να φύγουν. Είναι μια φιλοσοφία που πραγματικά αν την εφαρμόσετε προκαλεί μεγάλη χαρά και απελευθέρωση.

Σε τι βοηθάει να είμαστε τακτικοί;

Η αποτελεσματική μέθοδος του να είσαι τακτικός, βοηθάει όχι μόνο το πρακτικό κομμάτι της ζωή μας, όπως να βρίσκουμε τα πράγματα που θέλουμε στην ώρα μας και να μην χάνουμε χρόνο, αλλά χρίζει μεγάλης σημασίας το να είμαστε προσεκτικοί, ενδοσκοπικοί και μελλοντικοί. Είναι μια φιλοσοφία που θα μας ακολουθεί παντού!

Οι 6 βασικοί κανόνες της Kon Mari τακτοποίησης

Πρέπει να δεσμευτείτε για να τακτοποιήσετε.

Φανταστείτε τον ιδανικό τρόπο ζωής σας.

Ολοκληρώστε πρώτα την απόρριψη (αυτά που δεν χρειάζεστε).

Τακτοποιημένο κατά κατηγορία, όχι ανά τοποθεσία.

Ακολουθήστε τη σωστή σειρά.

Αναρωτηθείτε εάν σας προκαλεί χαρά.

Επίσης, η φιλοσοφία αυτή ακολουθείται σε ότι σχετιζόμαστε, από τα τακτοποιημένα ταξίδια μας, τις δραστηριότητες μας ή τις όμορφες τακτοποιημένες σχέσεις μας όσο και αν μας φαίνεται καμιά φορά πεζό ή αρκετά ξένο με τον τρόπο αντίληψη μας.

Photo credits: @arnelhasanovic (unsplash)

You may also like