Επιστροφή στη δουλειά; 4 Tips για να επανέλθεις ομαλά

Πέρασες όμορφα στις φετινές διακοπές, ξεκουράστηκες και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή της επιστροφής στη δουλειά. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να επανέλθεις ομαλά, είναι να πάρεις μαζί σου θετικές σκέψεις, δύναμη, τις αναμνήσεις που δημιούργησες…Και φυσικά τα tips που ακολουθούν.

Θετική σκέψη

Αν θες να γυρίσεις ομαλά στη δουλειά, τότε πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Για παράδειγμα, άφησε τις αρνητικές σκέψεις στο σπίτι – ακόμα και την γκρίνια. Και σκέψου θετικά. Σκέψου ότι θα δεις πάλι τους συνάδελφους σου που αγαπάς, θα ξεκινήσεις να κάνεις τη δουλειά που σου αρέσει και θα μπεις πάλι σε μια όμορφη ρουτίνα. Δες την πρώτη μέρα στη δουλειά, ως μια νέα αρχή, που θα θέσεις νέους στόχους και θα τους πετύχεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!

Συζήτησε και επικοινώνησε ξανά με τους συναδέλφους σου

Έχεις να τους δεις αλλά και να συνομιλήσεις μαζί τους εδώ και αρκετό καιρό. Οι συνάδελφοι μας μερικές φορές είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βλέπουμε περισσότερο και από την ίδια μας την οικογένεια. Γι’ αυτό πριν κάνεις βουτιά σε νέα projects… Μίλησε τους, μάθε πως πέρασαν στις διακοπές και ενημερώσου για το τι έγινε στη δουλειά όσο έλειπες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπεις και πάλι στο κλίμα, ενώ θα μάθεις όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις και πάλι δυναμικά. Και μην ξεχνάμε, η επικοινωνία είναι το παν!

@anoukyve/ instagram
Οργανώσου

Όταν επιστρέφεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα διακοπών οφείλειςνα οργανωθείς. Η οργάνωση είναι εκείνη που θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη όλες τις δουλειές και στη συνέχεια να θέσεις προτεραιότητες. Για παράδειγμα, άνοιξε το email σου και οργάνωσε τα ανά θέμα, κατηγορία ή και deadline. Φυσικά μην ξεχάσεις να δημιουργήσεις μια to-do λίστα η οποία τις επόμενες μέρες θα σε κατευθύνει και θα λειτουργήσει καταλυτικά στο να πετύχεις τους στόχους σου πιο άμεσα.

Πάρε μια ανάσα

Ό,τι και να κάνεις όσο και πιεσμένη να νιώθεις την πρώτη μέρα, δώσε 5  λεπτά στον εαυτό σου και πάρε μια μεγάλη ανάσα. Αποδέξου το φόρτο εργασίας και βρες τους χρόνους σου μέρα με τη μέρα. Το άγχος και το στρες είναι 2 παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσεις για να κάνεις πιο ομαλό comeback.

Photo credits:  @anoukyve/ instagram

You may also like