Η δύναμη της αγκαλιάς

Χρόνια πολλά!

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να τους ακουμπούν ούτε στην πλάτη ούτε στο κεφάλι ούτε στα χέρια. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που όταν μιλούν ή μάλλον συζητούν αυθόρμητα ακουμπούν τους συνομιλητές τους, προκειμένου να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν την οικειότητα, την αλήθεια των λόγων τους.

Νομίζω ότι ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Χρησιμοποιώ πολύ τα χέρια μου όταν μιλάω, για να δείξω κάτι ή για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Υπάρχουν όμως φορές που με ενοχλεί απίστευτα πολύ όταν άγνωστοι με ακουμπούν και προσπαθούν να μπουν στον «προσωπικό μου χώρο», ειδικά αν δεν τους έχει δοθεί αυτό το δικαίωμα!

Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που μια αγκαλιά είναι το ωραιότερο δώρο που μπορεί να σου κάνει κάποιος: ίσως μετά από μία δύσκολη μέρα ή για να σου δείξει ότι είναι δίπλα σου ή να συμμεριστεί την χαρά σου! Η δύναμη που σου δίνει ο «άλλος» και στη μεταφέρει με αυτή τη χειρονομία, και φυσικά σε κερδίζει!

Κι όμως όλα αυτά μας έλειψαν πολύ το 2020… Είδαμε φίλους και συνεργάτες, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις! Ούτε καν χειραψίες δεν ανταλλάξαμε, πόσο μάλιστα αγκαλιές… Μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, τα παιδιά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την γιαγιά και τον παππού, μην τυχόν τους κολλήσουν … τον ιό.

Cheer up….το 2020 φεύγει!

Θα είναι το 2021 καλύτερο; Ναι.. ίσως… χειρότερο δεν μπορεί να είναι από οικονομικής άποψης ή κοινωνικοποίησης! Μείναμε πολύ στα σπίτια μας, αρκετοί κλείστηκαν στον εαυτό τους…

Όμως ας κρατήσουμε τα καλά του 2020…

Ποιά είναι αυτά; Καταρχάς, μπήκαμε σε μία διαδικασία “αναγκαστικού διαλείμματος”, που δεν έκανε σε όλους κακό στην ψυχολογια. Δεν θα μιλήσω για τις οικονομικές συνέπειες, αλλά τις συναισθηματικές και ψυχολογικές. Πολλοί περάσαμε περισσότερο και πιο ουσιαστικό χρόνο με την οικογένεια μας. Κάποιοι μάλιστα “γνωρίστηκαν” από την αρχή με τους συντρόφους τους, με τα παιδιά τους.

Αποκτήσαμε οι περισσότεροι την συνήθεια να βγαίνουμε έξω για περπάτημα ή για τρέξιμο. Προκειμένου να ξεφύγουμε από την μονοτονία, το sms Νο6 έγινε το αγαπημένο μας. Εγώ ξεκίνησα μετά από αιώνες το τέννις. Κρίμα που δεν το είχα κάνει νωρίτερα… Ξεδίνω και είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Ξέρετε πόσο κεφάλια αισθάνομαι ότι χτυπώ με την ρακέτα, όταν αποκρούω τα μπαλάκια; Χαχα… Πιστέψτε με βοηθάει…

Είδαμε ωραίες ταινίες και σειρές στις διάφορες πλατφόρμες… και ταξιδέψαμε μέσα από τα σενάρια και τους πρωταγωνιστές! Διαβάσαμε πολλά κι ενδιαφέροντα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις των βιβλίων! Και των καλλυντικών! Το οποίο σημαίνει ότι ο κόσμος άρχισε να περιποιείται λίγο περισσότερο τον εαυτό του… Ε κάπως πρέπει να περάσει η ώρα στο σπίτι. Σωστά;

Επίσης μάθαμε να μαγειρεύουμε… κάποιοι βελτίωσαν τις ικανότητες τους στην κουζίνα, κάποιοι άλλοι απλά τις ανακάλυψαν!

Τα παιδιά ανακάλυψαν την μαγεία της τεχνολογίας, πέρα από το Gaming, YouTube! Επισκέφτηκαν μουσεία και παρακολούθησαν παραστάσεις, διαδικτυακά!

Τελικά, είχε κάποια καλά το 2020 και καλό είναι να τα κρατήσουμε και για το 2021!

Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, χαρές κι… αγκαλιές!

PS. Και ναι, αυτά που είχα πει οτι θα κρατήσω για το φθινόπωρο, στο προηγούμενο editorial... Τα κράτησα! (Small victories that make me happy!)

You may also like