Η (χαμένη) μου υπερδύναμη και πώς την ξαναβρήκα

Ένας απολογισμός της χρονιάς που φεύγει…

Μαζευτείτε γύρω μου, φίλοι μου. Θα σας πω μια ιστορία.

Σε μία πόλη της Ελλάδας, ζει μία κοπέλα, που τη λένε Αντιγόνη.

Συχνά πυκνά οι γύρω της την αποκαλούν αγοροκόριτσο, ενώ άλλες φορές δε διστάζουν να της μεταφέρουν την πεποίθησή τους πως “κρύβει ένα πεντάχρoνο μέσα της”.

Τα λόγια τους, όμως, δεν την ενοχλούν, ποτέ δεν την ενόχλησαν. Αντίθετα, χαμογελά και τα αποδέχεται ως πραγματικότητα. Πού το κακό να είσαι λίγο αγοροκόριτσο; Και πού το κακό να νιώθεις πού και πού παιδί;

Βλέπετε, η Αντιγόνη αγαπάει πολύ τα παραμύθια και ειδικά τις ταινίες της Disney. Γιατί σε κάθε ταινία ο εκάστοτε ήρωας αναγνωρίζει τη μοναδικότητά του και την υπερασπίζεται – φυσικά η πλοκή κάθε ταινίας μας αποδεικνύει πως καλά κάνει που δεν επιτρέπει στους άλλους να τον πείσουν για το αντίθετο, πως δηλαδή η μοναδικότητα δεν κάνει την επιθυμητή διαφορά.

Η Αντιγόνη, όμως, ζηλεύει πολύ και τους super ήρωες και τις υπερδυνάμεις τους. Όχι μόνο επειδή αυτές τους κάνουν ξεχωριστούς, αλλά κι επειδή δε διστάζουν να τις χρησιμοποιήσουν για αυτό που λένε στο Hollywood “the greater good”. Πόσο μάλλον όταν τις χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν όσους αγαπούν.

Το 2017 ήταν αμέτρητες οι φορές που η Αντιγόνη ευχήθηκε να είχε μία έστω υπερδύναμη. Συγκεκριμένα ευχόταν να “ξυπνήσει” το X-gene που (μπορεί) να έκρυβε μέσα της, όπως ακριβώς με τους X-Men. Είχε περάσει ανεπιστρεπτί, βλέπετε, κι η ηλικία που θα υποδεχόταν την κουκουβάγια που θα έφερνε από το Hogwarts την πολυπόθητη επιστολή. Οπότε, για έναν χρόνο, πόνταρε στο γονίδιο που σκαρφίστηκε ο Stan Lee.

   Γιατί αυτός ο χρόνος της έδωσε πολλές αφορμές που θα μπορούσαν να το πυροδοτήσουν. Με αποκορύφωμα την απώλεια ενός ανθρώπου που αγαπάει πολύ (σημ.: δεν είναι τυχαίος ο χρόνος του ρήματος). Αυτός ο άνθρωπος “έφυγε” έπειτα από μία μάχη στην οποία πάλεψε με πείσμα, όποιον και να ρωτήσετε θα σας το πει. Η μάχη, όμως, ήταν άνιση και τελικά “έφυγε” κι ο κόσμος γύρω από την Αντιγόνη άλλαξε, γιατί ένιωσε πως έχασε ένα μεγάλο σημείο αναφοράς στη διαδρομή της ζωής της.

Για κάποιο διάστημα μία φωνή – δαίμονας προσπαθούσε να την πείσει πως ό,τι κι αν κάνει δεν έχει νόημα. Μέχρι που κοίταξε γύρω της. Κι είδε τους αγαπημένους της ανθρώπους, που πίστευαν σε αυτήν . Που της το έδειχναν με κάθε δυνατό τρόπο. Σε κάποια από αυτά είδε και τον άνθρωπο που αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει. Γιατί ποτέ δεν την άφησε, είναι στο πλάι της.

Και κάπως έτσι η ηρωίδα της ιστορίας μας ανακάλυψε την υπερδύναμη της. Στάθηκε όρθια, πάλεψε και νίκησε τους δαίμονες που ήθελαν να τη χαντακώσουν.

Ποια είναι αυτή η υπερδύναμή της;

Είναι η δυνατότητα να μετατρέπει την επιμονή της, το πείσμα της σε πράξεις που θα την κάνουν καλύτερο άνθρωπο για αυτήν και όσους αγαπάει. Και πιστέψτε με, είναι πεισματάρα μέχρι αηδίας! Κι έτσι η Αντιγόνη, αν και καλείται να επουλώσει πληγές, είναι πιο αποφασισμένη και κατά ένα χρόνο πιο σοφή σε επίπεδο εμπειριών.

Υποθέτω πως θα έχετε ήδη αναγνωρίσει την ηρωίδα της ιστορίας μας…

“Μα αυτό το έχουν όλοι οι υπερήρωες”, θα βιαστείτε να πείτε. Στην πραγματικότητα, ΑΥΤΟ είναι που τους κάνει υπερήρωες, θα μου επιτρέψετε να σας διορθώσω.

Δε λέω πως αν ένα πρωί ξυπνούσα με τις δυνάμεις της Jean Grey που την κάνουν super ηρωίδα θα με χαλούσε, κάθε άλλο! Απλά λέω πως ανακάλυψα κάτι πιο σημαντικό: πως έχω κι εγώ τη στόφα που την κάνει super ηρωίδα.

Και να σας πω ένα μυστικό….;

Όλοι μας την έχουμε αυτήν την υπερδύναμη. Και μας την πυροδοτούν αυτοί που αγαπάμε. Αυτοί την πυροδότησαν και σε μένα. Οι αγαπημένοι μου που ποτέ δε μου αρνήθηκαν τα αυτιά τους για να με ακούσουν και την αγκαλιά τους όταν τα χρειάστηκα. Δεν είναι X-gene, αλλά η αγάπη τους είναι ακόμη πιο ισχυρή από αυτό. Κι είναι αυτό για τους οποίους αξίζει κάθε μάχη στη ζωή μας.

   Ο στόχος μου γα το 2018 είναι να καταφέρω να καλλιεργήσω κι άλλο αυτή μου τη δύναμη για να γελάω επιδεικτικά σε κάθε πρόκληση. Γιατί αυτό είμαι αποφασισμένη να κάνω, ώστε να φέρω τις καλύτερες μέρες στη δική μου ζωή αλλά και σε αυτήν όσων αγαπώ.

Αυτή είναι κι η ευχή μου για όλους εσάς. Εύχομαι να ανακαλύψετε τη δική σας υπερδύναμη, ώστε κάθε νέα πρόκληση να είναι για εσάς ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία και τη μακροζωία της. Και να θυμάστε: δεν πειράζει να είστε και λίγο διαφορετικοί. Επιβάλλεται, θα έλεγα!

Σας ευχαριστώ που για ακόμη μία χρονιά μου επιτρέψατε να σας κάνω συντροφιά μέσω του The K-Magazine και σας υπόσχομαι με το νέο χρόνο να συνεχίσω να σας αποδεικνύω πόσο εκτιμώ το χρόνο και τη διάθεση που μου χαρίσατε!

Να έχετε ένα μαγικό 2018 με Υγεία, Τύχη, κάθε Ευλογία και με αμέτρητες λαμπερές στιγμές με χαμόγελα!

You may also like