Θέλετε να αποκτήσετε μωρό; Βγείτε στον ήλιο!

sun-island-resort-couple-at-beach

Εάν προσπαθείτε να κάνετε παιδί χωρίς επιτυχία, προτού καταφύγετε σε μεθόδους υποβοήθησης της αναπαραγωγής (με ψυχικό αλλά και οικονομικό κόστος), καλό θα ήταν να κλείσετε εισιτήρια για έναν ηλιόλουστο προορισμό!
Και αυτό διότι το φως του ήλιου φαίνεται ότι δίνει ώθηση τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία γονιμότητα μέσω της αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκρατς στην Αυστρία.
Οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η βιταμίνη D – αποκαλούμενη και «βιταμίνη του ήλιου», αφού ο κύριος τρόπος σύνθεσής της είναι μέσω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία– ρυθμίζει τόσο την ορμονική ισορροπία στις γυναίκες όσο και την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων στους άνδρες.
Συγκεκριμένα, μετα-ανάλυση προηγούμενων μελετών που πραγματοποίησαν οι ειδικοί έδειξε ότι στις γυναίκες η βιταμίνη D αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων κατά 21% και της προγεστερόνης κατά 13%, γεγονός που οδηγεί σε ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου και σε αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης.
Στους άνδρες, πάλι, η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του σπέρματος και αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβάζοντας τη σεξουαλική επιθυμία.

Πηγή: Τaλκ , κείμενο:Φαίδρα Νικολάου

You may also like