Μυρτώ Κάζη: “Τέλος το MTV, πλέον στο Join Us και στον Love Radio”

φωτογραφία 5Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε με την Μυρτώ Κάζη, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτει τα νέα της projects. Τελείωσε η συνεργασία της με το MTV, όπου τόσα χρόνια παρουσίαζε τη νεανική εκπομπή “Everyday Girls” και πλέον πιο ώριμη συνεργάζεται με το “Join Us” στον ΣΚΑΪ… και σήμερα ξεκινά η νέα της εκπομπή,  στις 13.00, στον ραδιοφωνικό σταθμό Love Radio 97,5 FM.
Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη συγκυρία για να τα πούμε λίγο και να μάθουμε τι “κρύβεται” πίσω από αυτή τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα της...

The K-magazine: Σήμερα ξεκινάς τη νέα σου εκπομπή στο ραδιόφωνο! Νέος σταθμός και διαφορετική ώρα!
Μυρτώ Κάζη: Εγώ το παρομοιάζω με το “πέρασμα στην ωριμότητα”. Αισθανόμουν καιρό πως ήθελα να κάνω ένα επαγγελματικό βήμα σε έναν σταθμό με πιο ενήλικο κοινό και όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου από τον Άγγελο Τριάντη (που είναι κοινός μας φίλος!) και τον διευθυντή του Love 97.5 Δημήτρη Ψεματίκα, σκέφτηκα μήπως κάποιος φίλος μου, μου έκανε πλάκα! Κάτι που συνέχισα να σκέφτομαι, όταν πήγα στα γραφεία του Love και είδα το κλίμα. Έχω δουλέψει σε ραδιόφωνα, και πιστέψτε με, εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά! Μιλάμε για μια ατμόσφαιρα οικογένειας, για απόλυτη διάθεση για συνεργασία και γενικώς είναι το περιβάλλον που θες να πας μια ώρα νωρίτερα και να φύγεις δύο ώρες αργότερα. Το λέω και το εννοώ, ο διευθυντής ενός σταθμού είναι το Α και το Ω, εκείνος δίνει στίγμα, εκείνος δίνει χρώμα. Επειδή έχω ζήσει και την αντίθετη κατάσταση, πλέον αισθάνομαι κάτι παραπάνω από τυχερή!

The K-magazine:Ως λάτρης του Love, πιστεύω ότι σου ταιριάζει το αγαπησιάρικο στυλ του. Σε αγχώνει το μεσημεριανό και ότι θα είσαι μόνη σου;
Μυρτώ Κάζη: Ομολογώ ότι μετά τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Βαγιάτα, που γίναμε και κολλητοί φίλοι και πλέον αν δεν μιλήσουμε μια μέρα, μου λείπει ο τρόπος που λέει τα πράγματα και τον παίρνω τηλέφωνα μέχρι να τον βρώ (γκούχου γκούχου, Γιώργο για σένα πάει αυτό), αγάπησα το δίδυμο. Το ραδιοφωνικό ντουέτο όπως το λένε, είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ή που θα σου γίνει εξάρτηση ή που θα σιχτιρίζεις όλη μέρα! Με τον Γιώργο περάσαμε καταπληκτικά, όμως η μεσημεριανή ζώνη είναι μια άλλη υπόθεση, θέλει πιο ήρεμες καταστάσεις, λίγα λόγια και περισσότερο αφορμή για σκέψη την ώρα που είσαι στο γραφείο και ομολογουμένως οι ρυθμοί έχουν αρχίσει να πέφτουν!

The K-magazine: Τι θα ακούμε μεταξύ 13.00-15.00 κάθε μεσημέρι στον Love 97.5  ;
Μυρτώ Κάζη: Το δίπολο άντρας – γυναίκα δεν εξαντλείται σε δίωρα ούτε καν 24ωρα, οπότε κάθε μέρα, με αφορμή κάτι που μου συνέβη το προηγούμενο βράδυ, κάτι που συνέβη σε μια φίλη μου, έναν κολλητό μας, θα καταπιανόμαστε και θα το συζητάμε παρέα, σε μια προσπάθεια να τοποθετηθούμε στο άλυτο ζήτημα της σχέσης των δύο φύλων! Που βέβαια χωρίς αυτό η ζωή μας θα ήταν ά-δει-α! Ταυτόχρονα θα ακούμε τις υπέροχες μουσικές του love που είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστείς λίγο και να ονειρευτείς…

The K-magazine: Παράλληλα κλείνει κι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου στο MTV, με το οποίο συνεργαζόσουν για χρόνια ως παρουσιάστρια αλλα και ως αρχισυντάκτρια εκπομπών!
Μυρτώ Κάζη: Έχοντας δει ως μικρό κοριτσάκι περίπου 300 φορές τη “Μελωδία της Ευτυχίας”, με έχει στοιχειώσει η φράση της Julie Andrews που λέει ότι “όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο” . Κάπως έτσι είναι και στην περίπτωση αυτή. Κλείνω προσωρινά την πόρτα ενός καναλιού που αγάπησα και ανοίγω ένα παράθυρο κάπου αλλού. Άλλωστε η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που αν μείνεις στάσιμος, καταστράφηκες!

photo by Charolidou AlexandraThe K-magazine: Πες μας για τη νέα σου συνεργασία με το Join Us και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ! Πώς προέκυψε;
Μυρτώ Κάζη: Τη Νάνσυ και την εκπομπή της την παρακολουθούσα φανατικά. Έτσι στο πρώτο ραντεβού αισθανόμουν σαν groupie ενός συγκροτήματος που καταφέρνει επιτέλους να πάρει αυτόγραφο από τον τραγουδιστή! Ένιωσα άνετα από το πρώτο δευτερόλεπτο και ανυπομονώ να δουλέψω τόσο με την ίδια, που τη θεωρώ εξαιρετική τόσο στη δουλειά της όσο και ως γυναίκα, όσο και με τον Νάσο και βέβαια όλη την υπόλοιπη ομάδα που έχει καταφέρει κυριολεκτικά να κάνει ένα τηλεοπτικό statement. Σε μια τηλεόραση που ανακυκλώνει και ανακυκλώνεται, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και η παρέα της κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να κάνουν τη διαφορά. Καταλαβαίνεις ΠΟΣΟ ανυπομονώ να δω την πρώτη εκπομπή στον αέρα!

The K-magazine: Θα παρουσιάζεις θέματα που αφορούν τις νέες γυναίκες;
Μυρτώ Κάζη: Η ενότητα που θα παρουσιάζω λέγεται Gynaika Everyday και στην ουσία είναι μια θεματική που αφορά όλες τις γυναίκες around 30s. Γυναικεία θέματα αιχμής πέφτουν στο τραπέζι μας και παρουσιάζουμε ό,τι καινούργιο, ό,τι πιο inspirational, ό,τι πιο ανατρεπτικό αλλά και ταυτόχρονα καθημερινό, αφορά την γυναίκα του σήμερα. Στο πλευρό μας πάντα η Everyday που έχει αποδείξει τόσα χρόνια με την πορεία της πως βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα της γυναίκας! Μια ενότητα που θα αποδεικνύει πως τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει να το βάλουμε κάτω! Μια ενότητα για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να μην φοβόμαστε τις δυσκολίες και να μην περιμένουμε τις ευκαιρίες, αλλά να τις δημιουργούμε! Γιατί η Gynaika Everyday είμαστε εμείς!

The K-magazine: Ομως δεν αφήνεις το “παιδάκι” σου, το απόλυτο wedding portal, yes-I-do.gr που σκίζει;
Μυρτώ Κάζη: Το παιδάκι μου όπως ακριβώς το είπες! Όχι μόνο δεν το αφήνω αλλά επικεντρώνομαι full time σε αυτό, γιατί μόνο του μου κλείνει το μάτι και μου ζητάει να ακολουθήσω τα αλματώδη βήματά του! Το Yes I Do μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς που και η ομάδα μας τρέχει για να προλάβει! Ευτυχώς τα κοριτσάκια μου δουλεύουν εξαιρετικά καλά και έτσι αισθάνομαι ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας!

The K-magazine: Τελικά η ζωή είναι ωραία και γεμάτη εκπλήξεις;
Μυρτώ Κάζη: Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις! Μεγάλη κουβέντα είπες! Καλές και κακές. Ρόλος μας είναι να αντιμετωπίζουμε τις δυσάρεστες με ψυχραιμία και τις ευχάριστες με παιδικό ενθουσιασμό! Η ζωή είναι ωραία αρκεί να της δώσεις το χρώμα και τη μουσική που θες εσύ. Κανείς δεν θα σου φέρει στο πιάτο μια επιτυχία, μια δουλειά, μια ευτυχισμένη οικογένεια. Δουλεύεις, προσπαθείς, είσαι καλά με τον εαυτό σου, αγαπάς τους ανθρώπους σου και η ζωή είναι εκεί για να σε ανταμείψει. Πάντα.

Μπορείτε να ακούσετε καθημερινά 13.00-15.00 τη Μυρτώ Κάζη στον Love 97.5, πατώντας εδώ

You may also like