Ο ρατσισμός δεν έχει πρόσωπο!

racism_430Στο διαδίκτυο έχει γίνει χαμός με αυτό το φανταστικό βίντεο με τίτλο «Βάλτε το ρατσισμό στη θέση του».
Πρόκειται για το πιο έξυπνο αντιρατσιστικό βίντεο! Η υπόθεση έχει ως εξής:
Στην οικονομική θέση μιας πτήσης, μια γηραιά λευκή κυρία κάθεται δίπλα σε έναν μαύρο νεαρό. Η κυρία φωνάζει την αεροσυνοδό για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας «δεν μπορώ να συν-ταξιδέψω με έναν νέγρο!».
Η συνομιλία και η απάντηση από την αεροσυνοδό είναι νομίζω αυτό που όλοι θα θέλαμε να απαντήσουμε σε μία παρόμοια κατάσταση, χωρίς καν να υψώσει τον τόνο της φωνής της!

Εχετε υπάρξει θύμα ρατσισμού;
Προσωπικά ναι…και για διάφορους λόγους: ως Ελληνίδα στο εξωτερικό, ως γυναίκα (που δεν ήμουν ψηλή, ξανθιά και με τέλειες αναλογίες) στη δουλειά. Ναι φυσικά… γιατί η αξιοκρατεία είναι υπέροχη ως ιδέα, αλλά στην πράξη, ειδικά για τους άνδρες λίγο δύσκολο να την «υπηρετήσουν». Είναι ενοχλητικό για κάποιους ή κάποιες να είσαι ένας απλός κανονικός άνθρωπος που προσπαθείς με τις γνώσεις σου και τις ικανοτητές σου να κάνεις τη δουλειά σου!
Γιατί σαφέστατα θα ήταν πολύ πιο εύκολη η ζωή μου και η αποδοχή μου σε προηγούμενο χώρο εργασίας αν ήμουν πιο σέξυ, λίγο χαζοβιόλα και πιο έτοιμη για όλα!

Κι αν έχεις κάποια κιλά παραπάνω ή δεν έχεις την τέλεια μύτη…. αντε να έχεις μέλλον! σωστά;

Ευτυχώς στο εξωτερικό ξεπεράστηκε γρήγορα το “πρόβλημα» ότι ήμουν Ελληνίδα, γιατί με τη συμπεριφορά μου και τη δουλειά μου απέδειξα ότι είχα σοβαρό σκοπό και στόχο να σπουδάσω κι όχι να περάσω καλά!
Στην Ελλάδα όμως, το βλέπω ακόμα, η γυναίκα για να πετύχει πρέπει ή να είναι πολύ «σκυλί» στη δουλειά της και να μην σηκώνει «μύγα στο σπαθί της» ή να βλέπει τη ζωή πιο «ανάλαφρα»! Τελος πάντων….

You may also like