Πέντε (ακόμα) tips για έναν πιο ανώδυνο χωρισμό!!, από την Jasmine Altunyan

Αυτή την στιγμή σας γράφω σε ένα δωμάτιο που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς έχω κυριολεκτικά όλα μου τα ρούχα πεταμένα παντού… (μαζεύω βαλίτσες γιατί σε λίγες ώρες πάω διακοπούλες…γιούπιι!!! ) Αλλά επειδή τα αρθράκια μου προέχουν και το deadline μου ήδη κοντεύει, αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για χωρισμούς!!

Είναι καλοκαίρι και γενικά το feeling είναι αυτό το “love is in the air”… Κανείς, μα κανείς δεν μιλάει για χωρισμούς και όλοι μιλάνε για ρομαντικές βόλτες στις παραλίες, κρασιά, θαλασσινά, μπάνια κτλ. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι περνάει πιο ωραία όταν είσαι χωρισμένος, γιατί ακριβώς το κλίμα το σηκώνει. Παρόλα αυτά έχω κάποια παραδείγματα στο μυαλό μου (άσε που φέτος χωρίζουν οι celebrities ο ένας μετά τον άλλον) που είναι φρεσκοχωρισμένοι και κάνουν όλα εκείνα τα λάθη που είναι ολέθρια για ένα χαρούμενο καλοκαίρι! (Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι για έναν ξεκάθαρο χωρισμό, χωρίς προοπτική επιστροφής, για αυτό προσοχή!)

yQLC4Q-q403vIQH7HPgvDMEjj_EU_pzaPpGIzrI5rER9yjK_5YUsSkBrXQYgOd-oDaiD=w3001) Διαγραφή και block στο facebook
Πάρα πολύ σημαντικό βήμα, μετά φυσικά από την ολοκληρωτική διαγραφή όλων των φωτογραφιών σας μαζί. Το να κάθεστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να κοιτάτε τις φωτογραφίες σας και να παρακολουθείτε μανιωδώς το οτιδήποτε ανεβαίνει στον τοίχο του είναι κάτι που θα σας εμποδίσει από το να προχωρήσετε στην ζωή σας και είναι αν μη τι άλλο μη φυσιολογικό. Άρα αποκλείστε τον από τους φίλους σας και θα νιώσετε ελεύθερη.

2) Βlock στον αριθμό του κινητού του
Ένας από τους στόχους σας όταν χωρίζετε θα πρέπει να είναι να εξαφανίσετε κάθε ίχνος σας. Να σας ψάχνει και να μην μπορεί να βρει τίποτα για εσάς. Να μην έχει νέα σας και γενικώς να μην υπάρχει μια εικόνα της ζωής σας μετά από τον χωρισμό σας. Το δεύτερο βήμα του σχεδίου εξαφάνισης είναι να μην μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε και στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορείτε να αλλάξετε αριθμό (αν και λίγο παρατραβηγμένο)

9426e84bc133443e464053038757bde73) Don’t cry
Εντάξει είναι φυσιολογικό σε έναν χωρισμό (όπως και σε μια σχέση) να υπάρχουν τα δράματα. Το κλάμα κάνει καλό καθώς εξωτερικεύει τα αρνητικά συναισθήματα που συσσωρεύονται και δημιουργούν στρες. Άρα κλάψτε ελεύθερα… αλλά όταν είστε μόνη ή με φίλες/φίλους κολλητούς. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην κλάψετε μπροστά στον πρώην σας. Θα πρέπει να θυμάστε πως πρέπει να είστε δυνατή και οι δυνατές γυναίκες δεν παρακαλάνε και δεν αφήνουν τις αδυναμίες τους να φαίνονται στα λάθος άτομα. Δεν παρακαλάμε ποτέ κανέναν άντρα… δεν μας θέλει μια, δεν τον θέλουμε δέκα. Το πιθανότερο είναι μετά από έναν μήνα εσείς να είστε σε νέα σχέση, ενώ εκείνος να είναι μόνος του χωρίς να μπορεί να σταυρώσει γκόμενα.

4) Πετάξτε όλα όσα σας τον θυμίζουν
Το να πετάξετε όλα τα πράγματα που σας χάρισε, τα εισιτήρια από την πρώτη φορά που πήγατε στο σινεμά, την απόδειξη από το πρώτο βενζινάδικο που σταματήσατε κτλ είναι κάτι που απλά πρέπει να γίνει. Μην κρατήσετε φωτογραφίες, μπρελόκ και αρκουδάκια. Είναι πολύ επίπονο να τα βλέπετε συνέχεια και αφήστε που όλα αυτά σας θυμίζουν συνεχώς πόσο καλά περνούσατε μαζί. Αλλά δεν χωρίσατε επειδή περνούσατε καλά έτσι δεν είναι; Άρα στα σκουπίδια όλα αυτά. Αν φυσικά η σχέση είναι μακροχρόνια και είστε συναισθηματικά δεμένη με τα περισσότερα από αυτά, βάλτε τα σε ένα κουτί και βάλτε τα κάπου που να μην τα βλέπετε (π.χ. στο πατάρι). Αν θέλετε ακόμα πιο δραστικές λύσεις, αλλάξτε την διακόσμηση στον χώρο σας. Δεν χρειάζεται να πάρετε καινούρια έπιπλα, απλά αλλάξτε την διαμόρφωση των επίπλων. Θα σας φτιάξει την διάθεση αμέσως και θα σας βγάλει τον δημιουργικό σας εαυτό.

Surf-Girl-225) Ασκηθείτε
Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, αρχίστε wind surfing, κάντε yoga… κάτι τελοσπάντων που να έχει να κάνει με την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Θα εκτονώσετε όλον αυτόν τον αρνητισμό που προκαλεί ένας χωρισμός και θα κάνετε καλό και στον εαυτό σας. Οι ειδικοί λένε πως η φυσική άσκηση βοηθάει στο να εκκρίνεται στον οργανισμό μια ουσία που είναι αυτή της χαράς, άρα η άσκηση θα βοηθήσει και στην ψυχολογία σας.

Πάντα ένας χωρισμός είναι δύσκολος, γιατί είναι ένα τέλος… κάθε τέλος όμως και μια αρχή, άρα προετοιμάστε το έδαφος σωστά για ένα πανέμορφο νέο ξεκίνημα.

Πάω να μαζέψω…

Σας φιλώ,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Περισσότερες πληροφορίες για την Jasmine Altunyan μπορείτε να διαβάστε εδω

You may also like