Πως θα σταματήσεις να είσαι αρνητική με τα πάντα

Αν γενικά είσαι αρνητικός άνθρωπος, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τώρα κατά την διάρκεια της καραντίνας, αυτό να οξυνθεί. Η κατάσταση που ζούμε τώρα σίγουρα θέλει υπομονή, αισιοδοξία και το σημαντικότερο θετική σκέψη. Για το τελευταίο θα σε βοηθήσουμε εμείς, αφού σου παρακάτω θα διαβάζεις 4 τρόπους για να κάνεις επιτέλους στην άκρη την αρνητική σου στάση. Έτοιμη;

  1. Διώξε οτιδήποτε σε τροφοδοτεί αρνητισμό

Ένα μεγάλο μέρος της αρνητικής συμπεριφοράς αποτελεί η πηγή ή οι πηγές που σε τροφοδοτούν αρνητικότητα. Κάτσε και σκέψου ποιες μπορεί να είναι αυτές (μπορεί να είναι τοξικοί φίλοι, τοξικές σχέσεις, οι ειδήσεις, τα κοινωνικά μέσα κτλ.), κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και βγάλε το τελικό συμπέρασμα. Άφησε στην ζωή σου εκείνα και εκείνους που σου φέρνουν χαρά και ηρεμία και διώξε την αρνητικότητα μια και καλή.

  • Κράτησε ημερολόγιο με τις σκέψεις σου

     Άλλο να κάνεις χίλιες σκέψεις στο μυαλό σου (και όλες αρνητικές) και άλλο να τις καταγράφεις σε μια κόλλα χαρτί. Αν γράφεις ότι σκέφτεσαι και στη συνέχεια τα διαβάζεις ξανά και ξανά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις την πηγή του κακού και να καταλάβεις τελικά γιατί σκέφτεσαι αρνητικά. Κράτησε για λίγο καιρό ημερολόγιο και θα δεις ότι μέρα με τη μέρα η αρνητικότητα θα φύγει.

  • Χαμογέλα περισσότερο

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το χαμόγελο είναι ο καλύτερος σύμμαχος που μπορείς να έχεις αν γενικά σκέφτεσαι αρνητικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα χαμόγελο για μερικά μόνο δευτερόλεπτα,  είναι αρκετό να αλλάξει τη ‘’χημεία’’ του εγκεφάλου, κάτι φυσικά επηρεάζει και το υπόλοιπο σώμα. Η απελευθέρωση της σερετονίτης και της ντοπαμίνης, σίγουρα θα βελτιώσουν την διάθεση σου προς το καλύτερο.

  • Κατάλαβε επιτέλους τι μπορείς και τι δεν μπορείς να ελέγξεις

    Ένας σημαντικός λόγος που νιώθεις αρνητικά για τα πάντα και αυτό σου προκαλεί άγχος, είναι ότι ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να ελέγξεις. Αφήνοντας πίσω τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και κάνοντας ότι καλύτερο μπορείς στη ζωή, είναι μερικά από τα κλειδιά για να ζήσεις μια πιο θετική ζωή. Για παράδειγμα, όταν ακούς κάτι τραγικό στις ειδήσεις, μην αφήσεις να σε επηρεάζει 100% γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις ή να επέμβεις.

Προσπάθησε να διώξεις οποιαδήποτε αρνητική σκέψη και ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  WWW.UNSPLASH.COM

You may also like