“Το ’13 μου”, από την Αλεξάνδρα Σκαράκη

16830b3d2853b1d94b5c064eb471da7dΌταν μου ζητήθηκε να καταγράψω έναν απολογισμό του 2013, αναζητώντας ένα συγκεκριμένο επίθετο που θα τη χαρακτήριζε, δεν βρήκα. Θα μπορούσα απλά να της δώσω τον τίτλο: “Η χρονιά των διακυμάνσεων”.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή λοιπόν, η χρονιά που έφυγε, προσωπικά έφερε εξίσου μοιρασμένες, μεγάλες χαρές αλλά και λύπες. Τελειώνοντας τον κύκλο των σπουδών μου, έμελλε να ζήσω το δράμα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, που βίωσαν φίλοι μου. Στην προσπάθειά μου να μπω στον επαγγελματικό στίβο, απέκτησα εμπειρίες, μέσα από συνεχές άγχος και αγωνίες, από εργοδότες και εταιρείες στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Υπήρξαν στιγμές που “ανακάλυψα” νέες πτυχές του εαυτού μου και αυτό θεωρώ ότι δούλεψε εποικοδομητικά για τη συνέχεια της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Ένιωσα δυνατή, χαμογέλασα, έκλαψα, αγωνίστηκα, βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό μου να εντείνω τις προσπάθειές μου και να πετύχω αυτά που ονειρεύομαι μέσα στα επόμενα χρόνια.

Φίλοι παλιοί ήταν κοντά μου, φίλοι νέοι προστέθηκαν (ελπίζοντας να παραμείνουν) και τους ευχαριστώ γι’αυτό! Το 2013 είχε έντονες στιγμές και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Το αποχαιρετώ, κρατώντας τα καλύτερά του. Με ένα μεγάλο χαμόγελο και αισιοδοξία, καλωσορίζω το 2014, ελπίζοντας σε “φωτεινότερες” μέρες για όλο τον κόσμο.

2a8a7ea325394796206259411c642aeaΕύχομαι μέσα από την καρδιά μου στους αναγνώστες του The K-magazine αλλά και όχι μόνο, ΥΓΕΙΑ, δύναμη, αισιοδοξία, χαρές, ομόνοια, αδερφικότητα και συντροφικότητα. Κουράγιο σε αυτούς που πονάνε, αγωνιούν και αγωνίζονται καθημερινά. Έρωτας, αγάπη και απλόχερες αγκαλιές ας γεμίσουν και ας “ζεστάνουν” τις καρδιές μας.

Τέλος, θα ήθελα να σας αφιερώσω αυτούς τους στίχους, για να σας ακολουθούν τη νέα χρονιά!
“Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten.”

Καλή χρονιά!!!
Αλεξάνδρα

You may also like