Το Beefbar τώρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Μονακό, Παρίσι, Σαιν-Τροπέ, Méribel, Sao Paulo, Μύκονος, Hong Kong , Mexico City, Τουλούμ… Οι επιλεκτικοί foodies σημειώνουν τώρα άλλη μία πινέζα στη γεωγραφία του finedining που ξεφεύγει από την απλή εμπειρία του καλού φαγητού. Το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace φιλοξενεί από τα μέσα Ιουλίου, και σε all-year λειτουργία, το concept restaurant που συνέλαβε πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Riccardo Giraudi, ενσαρκώνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά τη φαντασία των διαφορετικών κοπών και την ποικιλία μίας ευρείας γκάμας επιλογών από όλο τον κόσμο.

The Menu

Στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του open kitchen εστιατορίου που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω.

 Σαν μία ατέλειωτη βόλτα στις γειτονιές της γεύσης, το μενού του Beefbar της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε πιάνει από το χέρι για να σε ξεναγήσει σε μία νέα εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις, δυναμικές προτάσεις και ατρόμητους συνδυασμούς υλικών, όπου η κορυφαία ποιότητα και οι αναπάντεχες προτάσεις δίνουν ένα καινούργιο στίγμα στη μεγάλη ιστορία του Beefbar.

 Streetfood με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Riccardo Giraudi παρέα με τον executive chef του, Thierry Paludetto: Ασιατικά gyoza και baobuns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobebeef, ταρτάρ μοσχαριού & τόνου και ceviche, φέρουν την αίσθηση των μικρών και ιδιαίτερων foodtrucks του κόσμου, και το μαγικό άγγιγμα της υψηλής γαστρονομίας που προσεγγίζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με πρωτοτυπία και σεβασμό.

Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfort food, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας στον χώρο της γεύσης. Αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία…η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη, και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept. Ένα τέλειο μείγμα μπαχαρικών και η φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, είναι τα τελευταία βήματα πριν φτάσει στο τραπέζι άλλο ένα άψογα κομμένο κομμάτι.

Το Leafbar του εστιατορίου είναι εδώ για να ικανοποιήσει τους θαμώνες που επιλέγουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας. Η απολαυστική σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και sauce από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, στέκονται επάξια στο μενού συστήνοντας το δικό τους ειδικό βάρος. Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, κλείνει ιδανικά την εμπειρία.

The Architecture

Οι Humbert & Poyet είναι ένα αρχιτεκτονικό ντουέτο με μία φρέσκια οπτική την οποία επιβάλλει σταδιακά σε όλο τον κόσμο, συστήνοντας μία νέα αντίληψη της casual, tailor-made προσέγγισης στο χώρο όπου ζούμε και κινούμαστε. Ο Riccardo Giraudi εμπιστεύτηκε το ταλαντούχο δίδυμο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του concept του. Αφού σχεδίασαν διάσημα Beefbar σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπως το Παρίσι, το Hong Kong το Monaco και το Dubaiι, το Beefbar στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα είναι η νέα συναρπαστική πρόκληση που καλούνται να ενσαρκώσουν. Με έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όπως η θάλασσα, η πέτρα και το ανεπανάληπτο ελληνικό τοπίο, η ξεχωριστή ματιά των δύο designers βρήκε εδώ χώρο να εκφράσει τη δημιουργικότητά της με τρόπο μοναδικό. Οι φυσικές πρώτες ύλες και η άνετη χωροταξία επιβάλλουν μία ξεκάθαρη αισθητική πρόταση.

Η ανεπανάληπτη θέα του Beefbar στον Σαρωνικό αξιοποιείται ιδανικά με το σαλόνι στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου οι μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και τα στιβαρά τραπέζια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για pre ή after dinner drinks.

BEEFBAR ATHENS Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα,

Τηλέφωνο: +30 210 9670 700, www.beefbar.com.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Καθημερινά από τις 18.30 μμ εώς τις 2.00 πμ

You may also like