Το menu στο White House restaurant επιμελείται φέτος ο Λευτέρης Λαζάρου

Κι έχετε έναν λόγο παραπάνω για να επισκεφτείτε φέτος το αγαπημένο νησί του Ιονίου, την Κέρκυρα.

Κλείνεις τα μάτια σου και ονειρεύεσαι μια ειδυλλιακή καλοκαιρινή εμπειρία. Ταξιδεύεις στην Κέρκυρα. Προορισμός σου το Καλάμι στη βόρεια πλευρά του νησιού και το White House Restaurant. Από την πόλη του νησιού παίρνεις το ιδιωτικό σκάφος του εστιατορίου που θα σε μεταφέρει σε λίγα λεπτά στον πανέμορφο γραφικό κόλπο. Αντικρίζεις το White House, το πιο φημισμένο σπίτι της Κέρκυρας που αποτέλεσε τον αγαπημένο τόπο κατοικίας της οικογένειας Durrell.

The menu

Φέτος το μενού επιμελείται ο Λευτέρης Λαζάρου με τα signature πιάτα του. Όπως το Καλαμάρι με pesto βασιλικού και γλυκιά τομάτα  σε τραγανή φωλιά πατάτας ή το Risotto με σουπιά και το μελάνι της. Φυσικά περιλαμβάνει και τις νέες του προτάσεις εμπνευσμένες από την μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας. Όπως το Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπραιζέ… Αλλά και το Κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα όπως Κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμκουάτ, Αστακό με άγριο μαύρο ρύζι… Φιλέτο μαγιάτικου με πουρέ σελινόριζας και  ψητά τοματίνια. Κι όχι μόνο. Υπάρχουν επίσης το Risotto με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και Αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας και κους κους με λαχανικά. Η γλυκιά επίγευση έρχεται με τα νέα επιδόρπια και τα χειροποίητα sorbet όπως Mousse σοκολάτας με κουμκουάτ, sorbet mango και passion fruit… Ή το Mousse λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με δεντρολίβανο, μπισκότο βρώμης και sorbet ροδάκινο.

Κρατώντας ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί θα αγναντεύεις τα ήρεμα νερά του κόλπου κάτω από τα αρωματικά φυτά και τα δέντρα του κήπου. Εκεί όπου την επόμενη μέρα μπορείς να πάρεις ένα ωραίο πρωινό ή να χαλαρώσεις μετά το μπάνιο σου… Διαβάζοντας το βιβλίο των Durrell σε αυτό τον μαγευτικό τόπο.

White House Restaurant –Kαλάμι, Κέρκυρα

Reservations & boat transfer: 2663091040 / 6979881131                   

info @thewhitehouserestaurant.gr

You may also like