3 τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε σωστά το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Η συνήθεια του ημερολογίου είναι ίσως από τις καλύτερες μορφές “self therapy”, αν μου επιτρέπεται ο όρος. Όταν μάλιστα η συνήθεια διατηρείται κάθε μέρα, “εκπαιδευόμαστε” στο να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις πιο ψύχραιμα και να διδασκόμαστε από αυτές. Την ίδια στιγμή, όμως, μαθαίνουμε να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε ό,τι πραγματικά αξίζει. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι (θεωρητικά) δεδομένο. Κάπου εδώ έρχονται να βοηθήσουν τα ημερολόγια ευγνωμοσύνης που είναι έτσι δομημένα ώστε να καταφέρουμε ακριβώς αυτό.

               Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε από τη στιγμή που θα έρθει αυτό το ημερολόγιο στα χέρια μας;

01 Εστιάζουμε στα θετικά της κάθε ημέρας.

Ένα κλασσικό ημερολόγιο μας βοηθά να εκφράσουμε την επίδραση όσων ζήσαμε μέσα στη μέρα. Ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης μας οδηγεί στον να εστιάσουμε σε όσα ήδη έχουμε και τα οποία είμαστε ευτυχείς που έχουμε.

 02 Το συμπληρώνουμε καθημερινά.

Στο τέλος κάθε ημέρας ανοίγουμε το ημερολόγιο και γράφουμε στα “πεδία ευγνωμοσύνης” ώστε να μπορέσουμε να συλλογιστούμε με αυτά. Αρχικά τα πεδία μας παρακινούν να σκεφτούμε τι μας έκανε να χαμογελάσουμε μέσα στη μέρα μας. Προς το τέλος γράφουμε τρία πράγματα μέσα στη μέρα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να επανέλθουν αυτές οι στιγμές στο μυαλό μας σε συχνή βάση ώστε να εστιάζουμε κυρίως σε αυτές.

 03 Γράφουμε όσα θέλουμε να θυμόμαστε.

Όσο μας βοηθάει ένα κλασσικό ημερολόγιο να διαχειριστούμε κάθε συναίσθημα και σκέψη (ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι που μας πλήγωσε ή θύμωσε)… Αλλο τόσο μας βοηθάει ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης να μαθαίνουμε τα θετικά συναισθήματά μας να υπερισχύουν. Σκεφτείτε απλά στο τέλος της χρονιάς να μπορείτε να δείτε πως στην πραγματικότητα, κάθε μέρα ήταν χαρούμενη.

               Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή μας είναι μία συναρπαστική διαδρομή όταν καταφέρνουμε να θυμόμαστε τι την κάνει τόσο ξεχωριστή!               

Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: unsplash.com/@gabriellefaithhenderson

You may also like