3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι από τα βασικά στοιχεία που δεν πρέπει να λείπει. Δύο σύντροφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας σίγουρα θα δυσκολεύονται να συνεννοηθούν μεταξύ τους ακόμη και σε βασικά, καθημερινά ζητήματα, όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού.

Το να υπάρχει γκρίνια σε μια σχέση είτε από εμάς τις γυναίκες που συχνά χαρακτηριζόμαστε ως «γκρινιάρες», είτε από τους άντρες, δεν είναι τόσο κακό, όταν συμβαίνει αραιά και που, αφού είναι λογικό η κούραση και οι υποχρεώσεις να δημιουργούν εντάσεις.

Όμως όταν η γκρίνια γίνεται ο Νο1 τρόπος επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι, τότε σίγουρα θα αρχίσουν τα προβλήματα στη σχέση. Πώς λοιπόν θα διαχειριστείς τέτοιου είδους καταστάσεις;

1.Κάνε τις δουλειές του συντρόφου σου και μην του πεις τίποτα

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι θέλεις να γκρινιάξεις στο ταίρι σου για τις δουλειές που του ζήτησες να κάνει και δεν έχει κάνει ακόμα. Εάν είναι πιο εύκολο για εσένα να κάνεις αυτή την αγγαρεία, απλώς κάνε τη αντί για εκείνον, αυτή τη φορά και μην σχολιάσεις τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να κάνεις επιπλέον δουλειές κάθε τόσο, ειδικά αν είσαι εκείνη που τις θέλει περισσότερο.

2. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα

Μερικές φορές, μπορεί να θέλεις να γκρινιάζεις επειδή βλέπεις κάτι που δεν έχει γίνει και σε αναστατώνει ή σε θυμώνει. Θα πρέπει να σκεφτείς γιατί ο σύντροφός σου δεν έχει κάνει κάτι που του ζήτησες, όπως το να πλύνει τα πιάτα.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν άφησε μια δουλειά, με σκοπό να πληγώσει τα συναισθήματά σου. Εάν νιώθεις ότι πρέπει να του μιλήσεις για αυτό, δεν πειράζει, αλλά προσπάθησε να μην τους γκρινιάζεις.

3. Μην υποθέτεις ότι ξέρεις τι θέλει ο σύντροφός σου

Μια κοινή αιτία του γιατί οι άνθρωποι γκρινιάζουν είναι ότι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουν την άποψή τους. Ωστόσο, πρώτα, θα πρέπει να σκεφτείς ότι όποιος γκρινιάζει τακτικά υποθέτει ακριβώς τι πρέπει να γίνει.

Δεν μπορείς όμως απλά να υποθέτεις κάθε φορά ότι ο σύζυγος ή τα παιδιά σου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ειδικά αν δεν τους το είπες ποτέ.

Μ.Ε

Featured image: pexels.com/@vera-arsic

You may also like