4 Συμβουλές για να γίνεις πιο παραγωγική

Ο εύκολος δρόμος σε αυτή τη ζωή είναι να λες συνεχώς τη φράση”άστο θα το κάνω αύριο”… Και συγχρόνως να αναβάλλεις πράγματα και καταστάσεις. Αυτός ο δρόμος όμως δεν θα σε πάει παρακάτω και θα δυσκολέψει αρκετά για να φτάσεις στους προσωπικούς σου στόχους, που τόσο θέλεις να πετύχεις αλλά με τον τρόπο σου… τους απωθείς. Εδώ και τώρα άφησε πίσω σου την αναβλητικότητα! Γίνε πιο παραγωγική όχι μόνο στα επαγγελματικά αλλά γενικά στη ζωή σου. Παρακάτω θα μάθεις τους τρόπους …

1. Βάλε μικρούς στόχους

Αν θες να πας μπροστά και να δεις πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής σου, προσπάθησε να βάζεις μικρούς και λογικούς στόχους. Είναι αυτούς που θα πετυχαίνεις σιγά – σιγά ή και πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενες. Όταν θέτεις μικρούς στόχους, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να τους φτάσεις. Κι ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αρχικά κατάγραψε τους στόχους σου, βάλτους στη σειρά και ξεκίνα αμέσως να τους υλοποιείς.

2. Πες όχι στο multitasking

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με το multitasking στο αίμα του.Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως όταν πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, απλά τα χάνουν. Αν ανήκεις και εσύ στη 2η κατηγόρια, χαλάρωσε και μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πολλά πράγματα μαζί… Το μόνο που θα πετύχεις είναι να μειώσεις την αποδοτικότητα σου. Ξεκίνα μια δουλειά, τελείωσε τη και στη συνέχεια ξεκίνα την επόμενη. Το λίγο από εδώ, λίγο από εκεί δεν θα σε βοηθήσει πουθενά!

3. Βάλε χρονικό όριο

Κάνε ένα τεστ την επόμενη φορά που θα θες να τελειώσεις κάτι συγκεκριμένο και δες μόνη σου τα αποτελέσματα. Βάλε ένα χρονικό όριο (αυτό μπορεί να είναι από μισή ώρα, 1 ώρα ή όσο εσύ επιθυμείς) και προσπάθησε μέσα σε αυτόν τον χρόνο να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Γιατί όχι βάλε χρονόμετρο ή ξυπνητήρι για να βλέπεις πόση ώρα έχεις μπροστά σου για να εκπληρώσεις τον εκάστοτε μικρό σου στόχο και πίστεψε μας, θα εκπλαγείς και εσύ με την αποδοτικότητα σου.

4. Ζήτα βοήθεια

Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια ή να μοιράζεσαι το γεγονός όταν κάτι δεν καταλαβαίνεις. Αν ο όγκος εργασίας σου είναι μεγάλος ή στη ζωή σου γενικά τρέχεις και δεν προλαβαίνεις, απλά ζήτα βοήθεια. Βγάλε κάποια βάρη από την πλάτη σου – τα οποία δεν χρειάζεσαι – νιώσε ελεύθερη, χαρούμενη και δες την αποδοτικότητα σου να πηγαίνει στα ύψη. Επένδυσε τον χρόνο σου στα πράγματα που είσαι πολύ καλή και άφησε πίσω σου ότι δεν θες και δεν σε ευχαριστεί. Τόσο απλό!

Featured image: @ariviere / Instagram

You may also like