5 πράγματα που μόνο οι ειλικρινείς άνθρωποι καταλαβαίνουν για τη ζωή

Μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν να αντισταθούν και λένε ότι έχουν ακριβώς στο μυαλό τους, όμως αυτό το επίπεδο ειλικρίνειας έχει τα δικά του οφέλη και τις δικές του παγίδες. Μέσω της ειλικρίνειας τους αυτοί οι άνθρωποι αποκτούν με τον καιρό μια μοναδική προοπτική για τη ζωή, τις σχέσεις αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Οι αφιλτράριστες σκέψεις που κάνουν και στη συνέχεια μοιράζονται, τους ωθούν να καταλαβαίνουν αλλιώς τα πράγματα. Ειδικά σε σχέση με τους ανθρώπους που τις περισσότερες φορές δεν τολμούν να πουν τις αλήθειες τους.

1.Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την ειλικρίνεια

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να δεχτούν την ειλικρίνεια. Πολλές φορές υπάρχουν και εκείνοι που αποφεύγουν τους άλλους ανθρώπους οι οποίοι είναι ειλικρινείς και δεν αφήνουν καμία σκέψη κρυφή και πάντα τη μοιράζονται. Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Απλός και δεν είναι άλλος γιατί θέλουν να προστατεύσουν το ‘’εγώ’’ τους. Θέλουν να αποφύγουν καταστάσεις οι οποίες μπορεί να τους κάνουν να νιώσουν άβολα και άκομψα. Οι εξαιρετικά ειλικρινείς άνθρωποι ξέρουν από χίλια μέτρα μακριά να τους ξεχωρίζουν και να τους αντιμετωπίζουν έτσι όπως πρέπει.

2. Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη

Κι όμως η ειλικρίνεια μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων αλλά και μεταξύ ομάδων. Όταν γνωρίζεις ότι κάποιος δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τα αληθινά συναισθήματα του και μιλάει με πλήρη ειλικρίνεια, τότε ξέρεις ότι δύσκολα να βρεθείς προ εκπλήξεων. Σίγουρα νιώθεις μεγάλη εμπιστοσύνη σε σχέση με άλλους ανθρώπους που ‘’κρύβονται’’ και δεν τα έχουν καλά με την ειλικρίνεια. Όσο πιο ειλικρινής είσαι, τόσο πιο εποικοδομητικές σχέσεις θα κάνεις στη ζωή σου, νόμος!

@TRACEEELIISROSS

3. Το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα

Υπάρχει κατι ακόμα που ίσως καταλαβαίνουν καλύτερα μόνο οι ειλικρινείς άνθρωποι. Το να είσαι εσωτερικά ειλικρινής είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό, από το να είσαι εξωτερικά ειλικρινής. Ξέρουν πολύ καλά ότι όταν εξαπατάς τον ίδιο σου τον εαυτό αποτελεί ένα βασικό λόγο για να σε εμποδίσει να ζήσεις μια χαρούμενη και ήρεμη ζωή. Οι ειλικρινείς άνθρωποι από την άλλη δεν προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους για οτιδήποτε δεν αισθάνονται με την καρδιά τους. Αντ’ αυτού ζουν ελεύθεροι ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα τους  – με όποια αποτελέσματα και αν έχουν αυτά.

4. Η ειλικρίνεια είναι αναζωογονητική

Για πολλούς ανθρώπους η έκθεση σε έντιμα και εγκάρδια συναισθήματα κάποιου, έρχεται ως μια αναζωογονητική έκπληξη. Πολύ συχνά αποφεύγουμε να πούμε τι σκεφτόμαστε και τι έχουμε στο μυαλό μας και έτσι όταν συναντήσουμε έναν εντελώς ειλικρινή άνθρωπο είναι σαν να παίρνουμε μια ανάσα καθαρού αέρα. Μια ανάσα ειλικρίνειας!

5. Η ειλικρίνεια μπορεί να πληγώσει

Το ξέρεις καλά, η ειλικρίνεια μπορεί να είναι δύσκολο να ακουστεί μερικές φορές. Σε γενικές γραμμές, όταν μια ειλικρινή άποψη και γνώμη κάποιου συγκρούεται αρκετά με τη δική σου, τότε μπορεί να σου προκαλέσει κάποιο επίπεδο δυσφορίας και πικρίας. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί ομιλητές που έχουν ένα μεγάλο κοινό μπροστά τους, επιλέγουν τα λόγια τους προσεχτικά, ώστε να διατηρούν την πραγματική οπτική για τα πράγματα, ενώ προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στο άλλο άτομο.

Photo credits: @TRACEEELIISROSS (instagram)

You may also like