5 τρόποι για να έχετε πιο ζεστά χέρια

Το πρόβλημα των κρύων χεριών κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο που, αν δε συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος υγείας, μπορεί να βοηθηθεί από πολλά απλά tips. Ποια είναι αυτά:

  1. Αποφύγετε την καφεΐνη.

Η καφεΐνη μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να πυροδοτήσει έξαρση του συνδρόμου Ρεϊνό (Raynod’sdisease), ένα φαινόμενο κατά το οποίο οι σπασμοί των αρτηριών προκαλούν επεισόδια μειωμένης ροής του αίματος, που κάνει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος (όπως τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών) κρύα.

  1. Μην παραλείπετε τη γυμναστική.

Η γυμναστική έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μειώνει το στρες, ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αιμοφόρα αγγεία. Οι ειδικοί προτείνουν για αυτόν τον λόγο γυμναστική περίπου 30 λεπτών τη μέρα.

  1. Κρατήστε όλο το σώμα ζεστό.

Όταν ντύνεστε για να βγείτε από το σπίτι και κάνει κρύο, προσπαθήστε να επιλέγετε ρούχα που να μπορούν να παρέχουν την περισσότερη ζέστη για τον κορμό σας και μην ξεχνάτετην προστασία του κεφαλιού. Ένα σκουφί ή/και ένα κασκόλ, για παράδειγμα, μπορεί να μας προστατέψει αποτελεσματικά απέναντι σε ένα έντονο κρύο. Έτσι, περιορίζονται οι απώλειες θερμότητας του σώματος και το αίμα μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο στα δάχτυλα των χεριών και να τα κρατήσει ζεστά.

  1. Φορέστε γάντια.

Ναι, το ξέρουμε. Τα γάντια είναι πολλές φορές κάτι μη πρακτικό που μας δυσκολεύει και πιθανώς μας δημιουργεί εκνευρισμό στην καθημερινότητα με το γνωστό «βάλε – βγάλε» για να κάνουμε κάποια δραστηριότητα. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητές μας για πιο ζεστά χέρια, αν τα επιλέξουμε. (Ευτυχώς, πλέον, είναι πολλές οι κινητές συσκευές που διαθέτουν ειδική λειτουργία ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμα κι όταν φοράμε γάντια)

  1. Βαθιές ανάσες.

Τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε Θιβετιανούς μοναχούς έδειξαν ότι ο βαθύς διαλογισμός τους βοηθούσε να αυξάνουν τη θερμοκρασία στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών τους. Γι’ αυτό, όσο δύσκολο κι αν είναι, όταν νιώθετε τα χέρια σας πολύ παγωμένα, προσπαθήστε να χαλαρώνετε και να παίρνετε μερικές βαθιές αναπνοές. Κάτι τόσο απλό μπορεί να είναι η λύση για τη δική σας περίπτωση.

You may also like