6 ασυνήθιστες χρήσεις των αιθέριων ελαίων

Οι ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη της χρήσης αιθέριων ελαίων στην καθημερινότητά μας είναι τόσα πολλά όσα και τα διαφορετικά τους είδη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλα πράγματα, με τα πιο κλασικά να συμπεριλαμβάνουν την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της κακής αναπνοής, την αρωματοθεραπεία, τη βελτίωση της πέψης, και άλλα. Υπάρχουν, όμως, χρήσεις των συγκεκριμένων ελαίων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες.

  1. Στο χαρτί υγείας

Αντί για τα κλασικά, χημικά αρωματικά χώρου, όπως είναι τα ποτπουρί και τα σπρέι, μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιοστο χάρτινο ρολό του χαρτιού υγείας είναι υπέρ αρκετές για να υπάρξει μία ελαφριά αίσθηση αρώματος στον χώρο.

  1. Στο χαλί

Τα χαλιά του σπιτιού δεν είναι εύκολο να πλένονται κάθε τρεις και λίγο ώστε να διατηρείται το άρωμα από τα διάφορα καθαριστικά που τοποθετούνται σε αυτό για να καθαριστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, μπορείτε να ανακατέψετε λίγη μαγειρική σόδα με το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, να ραντίσετε με το μείγμα το χαλί και στη συνέχεια να το απομακρύνετε με την ηλεκτρική σκούπα.

  1. Στον φούρνο μικροκυμάτων

Το λεμονέλαιοαποτελεί μία φυσική εναλλακτική για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι νερό με λεμονέλαιο, βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι και περάστε με αυτό τις επιφάνειες του φούρνου.

  1. Για τα έντομα

Αιθέρια έλαια, όπως αυτό της σιτρονέλα, της λεβάντας, του λεμονόχορτου,ή του δεντρολίβανου, χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σαν εντομοαπωθητικά. Ψεκάζοντας με αυτά τις εισόδους και τα παράθυρα του σπιτιού, μπορείτε να αποτρέψετε μύγες και κουνούπια από το να μπουν στον χώρο σας.

  1. Για τη διάθεση

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου λειτουργεί ευεργετικά στη διάθεση. Μάλιστα, αντί να επιβραδύνει τον ρυθμό της καρδιάς, ενισχύει τη λίμπιντο και μειώνει το στρες, βελτιώνοντας, έτσι, τη γενικότερη διάθεσή μας.

  1. Για τον αέρα

Εάν θέλετε να μυρίζει ένα φυσικό, φρέσκο άρωμα στους χώρους του σπιτιού σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε ένα κομμάτι υφάσματος το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και να το κρεμάστε στο σημείο που θέλετε να αναδυθεί περισσότερο το άρωμα.

You may also like