ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΞ;

Είτε είσαι πρωινός τύπος, είτε κουκουβάγια, ίσως έχεις αναρωτηθεί, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για σεξ. Σίγουρα ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και η καλύτερη στιγμή για σεξ θα είναι διαφορετική για κάθε άτομο και ζευγάρι. Αλλά κάθε ώρα της ημέρας έχει τα δικά της οφέλη.

Τα οφέλη του πρωινού σεξ

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το πρωινό σεξ, από το να κάνεις μια ελαφριά προπόνηση το πρωί μέχρι να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια «πλημμύρα ορμονών»  για καλή αίσθηση και λάμψη με υγιή όψη. Υπάρχει όμως και ένας βιολογικός λόγος για να περάσεις περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι το πρωί με τον σύντροφό σου.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι φυσικά υψηλότερα στο σώμα ενός άνδρα το πρωί, γι’ αυτό οι άνδρες τείνουν να έχουν πρωινές ορέξεις. Το ίδιο ισχύει και με τα επίπεδα οιστρογόνων σε εμάς τις γυναίκες. Και για όσους ξυπνούν νωρίς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

Επίσης  το πρωινό σεξ μπορεί να είναι πιο ευχάριστο επειδή το σώμα είναι πολύ πιο χαλαρό. Δεν υπάρχει άγχος και ο καρδιακός ρυθμός είναι  χαμηλότερος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο να αφεθείς μαζί με τον σύντροφό σου και να αισθανθείτε και οι δύο περισσότερη ευχαρίστηση.

Το πρωινό σεξ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να ενισχύσει την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση και να βοηθήσει να περάσεις την εργάσιμη μέρα με πολύ περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Το πρωινό σεξ ενισχύει τη διάθεση και το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται στο σώμα μας, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της διάθεσής μας νωρίς το πρωί. Θα νιώσεις πιο ευτυχισμένη όταν φτάσεις σε οργασμό. Επιπλέον, το σεξ μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανοσία στο σώμα ενεργοποιώντας το αμυντικό σύστημα του σώματός ενάντια στα βακτήρια και τους ιούς.

Σε βοηθά να φαίνεσαι νεότερη

Ποια δεν θέλει να μειώσει τις ρυτίδες και τις γραμμές ηλικίας; Το πρωινό σεξ είναι σίγουρα η απάντηση στο να φαίνεσαι πιο νέα, επειδή απελευθερώνει ωκυτοκίνη, βήτα-ενδορφίνες και άλλες ορμόνες. Σύμφωνα με έρευνα, μελέτες έδειξαν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονται πολύ νεότερα από εκείνα που κάνουν λιγότερο σεξ. Ο οργασμός ωφελεί επίσης το δέρμα με πολλούς τρόπους.

M.E.

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like