Avaton 1739: Η γαστρονομική παραδοση της σχολής Ουρσουλινών συναντά το ταλέντο του Χάρη Μπονάνου

Η Νάξος είναι το αγαπημένο μου νησί, εδώ και 4 χρόνια. Μπορεί πολύ να μην καταλαβαίνουν τους λόγους, ίσως κι εγώ να μην μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έτσι είναι. Εκεί νιώθω ότι είναι “το μέρος μου”. Και το ίδιο νιώθει και ο Παύλος…κι αυτό είναι το σημαντικό!

Φέτος, πριν ακόμα κλείσω εισιτήρια για το νησί, ήξερα ότι θα πήγαινα για φαγητό στο Avaton 1739. Είχα δει του Αγίου Πνεύματος, τα IG stories των φίλων μου, Κωνσταντίνου Αντωνιάδη και Ρενέ Νόστη, τα εκπληκτικά πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Χάρης Μπονάνος κι είχα εκστασιαστεί! Όταν μάλιστα έμαθα ότι το εστιατόριο “κρύβεται” στο Κάστρο της Χώρας, όπου στεγαζόταν η παλιά Σχολή Ουρσουλινών, ως παλιά Ουρσουλίνα, δεν γινόταν να μην το επισκεφτώ!

Ήμουν τυχερή, γιατί η φίλη δημοσιογράφος, Χρυσούλα Κυριακοπούλου (Αθηνόραμα), μπόρεσε και μας έκλεισε τραπέζι για τα γενέθλια του Παύλου στις 6 Αυγούστου, καθώς γίνεται χαμός με τις κρατήσεις! Και πώς να μην γίνεται όταν το Avaton 1739 είναι στο ωραιότερο σημείο της πόλης, με την πιο συγκλονιστική θέα… για ηλιοβασίλεμα!

Τον εντυπωσιακό κατάλογο υπογράφει ο γνωστός Σεφ Χάρης Μπονάνος και δημιουργεί συνδυασμούς εμπνευσμένους από το Παλιό Μοναστήρι με τα υψηλά στάνταρ της γαστρονομίας του σήμερα. Έτσι, το Avaton «παντρεύει» την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με την σύγχρονη γαστρονομία, δημιουργώντας νέα πιάτα που βασίζονται σε γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις.

Η κουζίνα

Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα με επιλεγμένα υλικά από βιολογικές φάρμες. Θα αισθανθείτε τη μεσογειακή γαστρονομία αλλά και τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα του Νησιού.
Η ομάδα του Avaton συλλέγει πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς και με τη βοήθεια έμπειρων μαγείρων αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά τους στο πιάτο μας. Συνεργάζεται με βιοδυναμική φάρμα, από οπου προμηθεύεται τα προιόντα που φτάνουν στον επισκέπτη που αναζητά να γευτεί τη γαστρονομία του νησιού.Επίσης θα βρείτε παραδοσιακές συνταγές της Νάξου ,Τυριά , Αλλαντικά , Λαχανικά , Βότανα, Μπαχαρικά , Πίκλες, Σάλτσες αλλά και μαρμελάδες.

Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καρπάτσιο από σιτεμένη μοσχίδα ορεινής Νάξου και το ceviche με ψάρι ημέρας. Δεν θα φύγετε, αν δεν φάτε την παραδοσιακή Γαλατόπιτα. Δεν υπάρχει καλύτερη στον κόσμο!


Τα πιάτα σερβιρίσματος είναι πήλινα σκεύη απο κεραμεικά εργαστήρια απο χωριά της Νάξου. Προσομοιάζουν τα σκεύη που έτρωγαν οι μοναχές και οι μαθήτριες της εποχής. Ακόμη μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακά γλυκά από τη Νάξο, καθώς και συνταγές πιάτων που έτρωγαν οι ίδιες οι Ουρσουλίνες.
Το ψωμί που θα γευτείτε είναι φρεσκοφουρνιστό από παραδοσιακό φούρνο ειδικά για το Avaton 1739 . Μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάσημα τυριά και αλλαντικά Νάξου, κρέατα από το νησί, ντόπιο λάδι τρούφας… Αλλά και πολλά βιολογικά λαχανικά και χόρτα .

Ετικέττες από όλο το Αιγαίο… κι όχι μόνο

Μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας ή το Cocktail σας με συνοδευτικά πιάτα… Και να αφεθείτε στο μυσταγωγικό συνδυασμό των γεύσεων στο νησί του Διονύσου. Δοκιμάστε επιλεγμένα κρασιά που θα σας οδηγήσουν να ζήσετε τη διονυσιακή μυσταγωγία . Πίνοντας κρασί δίπλα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου 800 ετών θα ζήσετε την απόλυτη οινική εμπειρία. Κρασιά από επιλεγμένους ελληνικούς αμπελώνες φυλάσσονται στο κελάρι του Avaton 1739 . Mπορείτε να βρείτε κρασιά από τη Νάξο αλλά και από όλα τα κοντινά νησιά του Αιγαίου.

Contact: +302285023160 / [email protected], στο Κάστρο μέσα στην Χώρα της Νάξου

Βρείτε το Avaton 1739 Brunch Coffee & Wine Roof στο instagram 


You may also like