Gastro meets astro: Η Χριστίνα Θεοχάρη μας παρουσιάζει τον Ιχθύ, Νικόλα Δρόσσο

by The K-magazine

nikolas drossosΕπιτέλους κι ένας άντρας foodblogger στην παρέα!Ένας πολύ ταλαντούχος Ιχθύς, με Σελήνη στον Ταύρο, το ζώδιο των απολαύσεων και Αφροδίτη στον ασυμβίβαστο και εξερευνητή Υδροχόο, ο Νικόλας Δρόσσος, ή αλλιώς Κουζινόγατος“, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για τη γαστρονομία και τη μαγειρική με το χιούμορ και την ευφυΐα που τον χαρακτηρίζει. Ο Κουζινόγατος, εκτός από γραφίστας είναι ένας καταπληκτικός εικονογράφος αλλά και αφοσιωμένος στη γεύση και «τρελαμένος» foodie.

Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση; 
Νικόλας Δρόσσος: Οι γεύσεις είναι το πιο ανέξοδο εισιτήριο για την παιδική μας ηλικία. Θεωρώ ότι όσο και να μεγαλώνουμε οι “μητρικές” γεύσεις είναι αυτές που αγαπάμε πάντα. Εγώ λίγο- πολύ στην κουζίνα κατέληγα. Δεν είμαι βέβαιος αν οι αυγόφετες ήταν από τις πρώτες γεύσεις, αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένη, όταν σταματούσαμε  το παιχνίδι. Οπότε με σιγουριά θα απαντήσω ότι  οι “Αυγόφετες με ζάχαρη και κανέλα” είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα παιδικά χρόνια…

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Νικόλας Δρόσσος: Πρέπει να ήμουν γύρω στα 14 όταν μαγείρεψα κοτόπουλο λεμονάτο, και παρόλο τον φόβο της μητέρας μου, ήταν μια χαρά και δεν έκαψα το σπίτι.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Νικόλας Δρόσσος: Δεν θα έλεγα ακριβώς ένοχη, αλλά εμμονή. Έχω μια μανία με τα καυτερά και το μπούκοβο. Μου αρέσουν πολύ και τα χρησιμοποιώ συχνά,αλλά ευτυχώς μόνο σε αυτά που τρώω εγώ. Δεν βάζω τους άλλους σε αυτή τη δοκιμασία…

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Νικόλας Δρόσσος:  Αυτά που έχει κάθε ψυγείο που “σέβεται τον εαυτό του” :  αυγά, μανιτάρια, τυρί και υλικά για τοστ. Τις γλαρόσουπες τις έχω πάντα στην κατάψυξη.

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει μια γυναίκα για να σε γοητεύσει;
Εδώ δεν υπάρχει υποθετικό, καθώς έχει βρεθεί αυτή που με έχει ήδη γοητεύσει και είναι εξαιρετική μαγείρισσα, αλλά δεν θα σας πω το μυστικό της.

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στη γυναίκα που θες να γοητεύσεις;
Νικόλας Δρόσσος: Χα χα, εδώ παίξαμε και χάσαμε. Είναι τόσο καλή μαγείρισσα, που τρώω γκολ από τα αποδυτήρια.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Σε τι είσαι εθισμένος; 
Νικόλας Δρόσσος: Θα  μπορούσα να ήμουν Ιταλός, καθώς “πιστεύω” στη μοναδικότητα των ζυμαρικών. Μπορώ να τρώω 365 μερες τον χρόνο μακαρόνια. Με κάθε παραλλαγή.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιό είναι το αγαπημένο μυρωδικό και μπαχαρικό που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου ή λατρεύεις να τρως;
Νικόλας Δρόσσος: Είμαι των “δυνατών” γεύσεων και θα έλεγα της Ανατολής. Λατρεύω την ρίγανη, το κάρυ και το μπούκοβο. Δεν θα “αρνιόμουν” ποτέ τον κουρκουμά και το τουρμερίκ. Νομίζω πήρατε μία ιδέα του τι εννοώ;

Χριστίνα Θεοχάρη:  Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Νικόλας Δρόσσος:  Ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω; 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούν σεξ και φαγητό. Και τούμπαλιν. Είμαι άνδρας και μαγειρεύω με πολύ καλή διάθεση… αυτό τα εξηγεί όλα!

Χριστίνα Θεοχάρη:  Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα; 
Νικόλας Δρόσσος:  Η καλή παρέα. Aν δεν υπάρχει καλή χημεία τίποτα δεν μας φτιάχνει!

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία; 
Νικόλας Δρόσσος: Θανάσιμη αμαρτία; “Ζαμαί των ζαμών”. Και η σειρά ανακατεύεται, ανάλογα την περίοδο. Δεν έχω την μανία να βάζω σε σειρά ή κουτάκια το καθετί. Μάλλον το αντίθετο.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Θέλεις να μοιραστείς τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον και για το blog σου;
Νικόλας Δρόσσος: Θα ήθελα να είναι σαν εμένα. Να είμαι εγώ. Να συνεχίσουμε και εγώ και οι συνεργάτες μου, να γράφουμε για τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν τόσο στην γαστρονομία όσο και στην ζωή. Να με βγάλουν σε πιο φωτεινά μονοπάτια, τόσο στα επαγγελματικά τόσο στα οικονομικά μου. Και να είμαι περήφανος γι’ αυτό. Και όσο μιλάω εγώ συνεχίζετε να κλικαρετεεεεεεε….. :p

Όσο για τη συνταγή που μας προτείνει;

greek salad kouzinogatos

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κουζινόγατο, μπείτε στη σελίδα του στο facebook… ή διαβάστε τον στο blog του.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ  και για τους Ιχθείς, εδώ

You may also like