ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

   Με την άφιξη του νέου έτους πολλοί από εμάς αναλογιζόμαστε το παρελθόν και προσβλέπουμε στο μέλλον. Ο καθορισμός στόχων για τη νέα χρονιά δεν είναι απλώς μια παράδοση… Αλλά μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα ισχυρό εργαλείο για την προσωπική μας ανάπτυξη. Μια εποχή που φέρνει μια αίσθηση ελπίδας και το πιο σημαντικό; Ίσως είναι το εφέ που υποδηλώνει ότι η αρχή μιας νέας χρονικής περιόδου, χρησιμεύει ως μια ψυχολογική καθαρή πλάκα που μας περιμένει για να κάνουμε ένα καινούργια αρχή. Αυτό το νέο ξεκίνημα μας παρέχει το κίνητρο και την έμπνευση να απελευθερωθούμε από παλιές συνήθειες, να κάνουμε θετικές αλλαγές και να θέσουμε ουσιαστικότερους στόχους σε σύγκριση με παλαιότερα. Η πράξη του να θέσουμε νέους στόχους μας βοηθά να επικεντρωθούμε σε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας, επιτρέποντάς μας να διοχετεύουμε την ενέργειά μας προς την αυτοβελτίωση.

Σαφήνεια και κατεύθυνση

Όταν θέτουμε σαφείς νέους στόχους, δημιουργούμε έναν οδικό χάρτη για το μέλλον. Αυτή η ξεκάθαρη συντεταγμένη μας βοηθά στην ανακούφιση από συναισθήματα αβεβαιότητας, προσφέροντας μια πιο στέρεη βάση που μπορεί να μας διευκολύνει στις προκλήσεις της ζωής. Η ύπαρξη ενός καθορισμένου σκοπού συμβάλλει σε μια θετική νοοτροπία και μια πιο ανθεκτική ψυχική κατάσταση.

Κίνητρα και Επίτευγμα

Οι στόχοι χρησιμεύουν ως ισχυρά κίνητρα, ωθώντας μας να είμαστε ενεργοί και να εστιάζουμε  προς την αυτοβελτίωση. Κάθε μικρή νίκη ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας και σε μια θετική ανατροφοδότηση που βοηθάει τη συνολική μας ευημερία.

Προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα

Η ζωή είναι γεμάτη με ανατροπές. Όταν συναντάμε εμπόδια, το να έχουμε ένα σύνολο στόχων μας δίνει τη δυνατότητα να επανεκτιμήσουμε, να προσαρμοστούμε και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Αυτή η προσαρμοστική νοοτροπία μας βοηθά να προχωράμε πάντα μπροστά.

Εστίαση στο παρόν

Ενώ, με τον καθορισμός στόχων κοιτάζουμε προς το μέλλον, συγχρόνως εστιάζουμε στο παρόν. Ο διαχωρισμός μεγαλύτερων και μικρότερων στόχων, μας επιτρέπει να παραμένουμε προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι στην τρέχουσα στιγμή. Αυτή η ενσυνειδητότητα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της συνολικής αίσθησης ευεξίας.

Share your new goals with your friends.

Featured image: freepik.com/@holiak

You may also like