Κι όμως, έχει κι η αυτοπεποίθηση… “παρενέργειες”!

Συζητάμε συχνά για την επίδραση της διατροφής ή της γυμναστικής στην υγεία μας και πώς μικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας… Και είναι δύσκολο να τις αμφισβητήσει κανείς γιατί πολύ απλά… τις βιώνει αυτές τις αλλαγές. Έχουμε αναλογιστεί ποτέ, όμως, πώς μπορεί και το mindset που εφαρμόζουμε στη ζωή μας μπορεί να την επηρεάσει; Συγκεκριμένα, τι διαφορετικό θα παρατηρούσαμε στον εαυτό μας αν η αυτοπεποίθησή μας είχε γερά θεμέλια;

               01 Αποδοχή του εαυτού μας.

Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, αυτόματα δεχόμαστε ακόμη και τις μικρές του “ατέλειες”. Όμως επειδή ακριβώς αποδεχόμαστε ποιοι είμαστε, δε φοβόμαστε να εκφράζουμε τη γνώμη μας και σταδιακά “ωριμάζουμε” ώστε να γίνουμε ένα άτομο για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι.

               02 Η ενέργεια “τρέχει από τα μπατζάκια”.

Όταν είμαστε βέβαιοι για τις ικανότητές μας, ο πρωινός καφές ωχριά μπροστά σε αυτό το boost! Με λίγη αυτοπεποίθηση, είμαστε έτοιμοι για τα πάντα!

               03 Η καλή διάθεση είναι non-stop.

Είναι ανθρώπινο κάποιες μέρες να αισθανόμαστε “βαριά”. Η αυτοπεποίθηση, όμως, μπορεί να μας κάνει να βλέπουμε κάπως πιο νηφάλια κάποιες καταστάσεις και να μην τις “παίρνουμε προσωπικά”. Φανταστείτε, λοιπόν, στις καλές μέρες πόσο καλύτερα θα αισθανόμαστε!

               04 Η επιτυχία είναι πάντα ένα βήμα πιο κοντά.

Υπάρχει κάτι που λέγεται “νόμος της έλξης” – κι αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη το πιστεύω! Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η ρήση του PauloCoelho“όταν επιθυμείς κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να σου το προσφέρει”, έχει δόσεις αλήθειας. Όταν, λοιπόν, επιθυμείς κάτι και το οραματίζεσαι σα να το έχεις ήδη… να περιμένεις την ευχή να πραγματοποιηθεί σύντομα!

               05 Εμπνέουμε τους γύρω μας.

Όπως είναι μεταδοτικό το χαμόγελο, εξίσου μεταδοτική είναι η αύρα ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση. Κι επειδή η αυτοπεποίθηση φέρνει την επιτυχία, να είσαι σίγουρος πως πολλοί θα θέλουν να ακούσουν αυτές τις ιστορίες!

               06 Το περιβάλλον σου θα είναι εξίσου θετικό.

 Για έναν άνθρωπο με αυτοπεποίθηση, οτιδήποτε αρνητικό αυτόματα αποβάλλεται. Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, κι οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν θα έχουν αντίστοιχες αντιλήψεις και θα εισπράττεις θετικά vibes ενόσω παραμένεις ήρεμος.

               07 Λάμπουμε!

 Απευθύνομαι κυρίως στις φίλες αναγνώστριες. Μπορεί να “πίνεις νερό” στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς, όμως η αυτοπεποίθηση φέρνει μία όψη υγείας και ευεξίας ακόμη και στην εμφάνισή σου!

               08 Σεβασμός.

Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, είναι ακόμη ευκολότερο οι γύρω μας να εκτιμήσουν τα χαρίσματά μας και την προσωπικότητά μας. Και κάπως έτσι κερδίζεις το σεβασμό!

               Μην ξεχνάς, λοιπόν, να θυμίζεις κάθε μέρα στον εαυτό σου, ενόσω ετοιμάζεσαι μπροστά στον καθρέφτη, πως μπορείς να πετύχεις όποιο στόχο θέσεις. Και φυσικά να αναγνωρίζεις και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχεις καταφέρει!

               Πηγή: Career Girl Daily

Featured image: unsplash.com/@veeterzy

You may also like