ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ

Η ουσία είναι να ξέρουμε αν οι στόχοι που κυνηγάμε είναι δικοί μας. Αν πράγματι έχουν σημασία για μας τις ίδιες. Καθεμία από εμάς διαλέγει τους δικούς τησ στόχους, που αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Για κάποιες ή κάποιους, επιθυμία είναι η επιτυχία ή η καταξίωση που νιώθουμε μέσα μας όταν εκπληρώνουμε το δυναμικό μας και τα όνειρα μας. Πολλές φορές επηρεαζόμαστε από τα εξωτερικά επιτεύγματα μας και ξεχνάμε ποιες πραγματικά είμαστε ή που ακριβώς θέλουμε να φθάσουμε. Εκπλήρωση ή αυτοπραγμάτωση, σύμφωνα με την πυραμίδα του Μashlow, είναι μία επιθυμία που εκτός από υποκειμενική – και αυτό είναι που διαφοροποιεί την μοναδικότητα του- είναι μία αξία που σηματοδοτεί τον σημαντικότερο στόχο της ζωής και για αυτό μάλιστα βρίσκεται και στην κορυφή της πυραμίδας. Δεν κατακλύζεται από μοναξιά αλλά μόνο τότε μπορούμε να νιώσουμε ότι είμαστε ολοκληρωμένοι και απόλυτα ευτυχής.

Με λίγα λόγια…

Αυτοπραγμάτωση σημαίνει η εκπλήρωση των επιθυμιών μας.

Να κινούμαστε σύμφωνα με αυτό που εμείς θέλουμε για εμάς. Να κυνηγάμε το προσωπικό μας όραμα. Από την άλλη πλευρά όμως η ολοκλήρωση χρειάζεται να περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια μας… Κι αυτό σημαίνει να μην αφήνουμε τίποτα εις βάρος του άλλου. Οι γυναίκες συνειδητοποιούμε αρκετά νωρίς ότι, τόσο η ζωή μας όσο και η δουλειά μας συνθέτουν την ίδια βαρύτητα, για να είμαστε ολοκληρωμένες και χαρούμενες. Χρειάζονται στόχοι και μεθοδικότητα ώστε να μην παρεκκλίνουμε συνειδητά από το προσωπικό μας όραμα. Αντιστεκόμαστε αρκετά για να μην παραιτηθούμε είτε από το ένα είτε από το άλλο κομμάτι. Σίγουρα θα νιώσετε μερικές φορές ότι θυσιάζετε αρκετά από τον ελεύθερο χρόνο σας. Όταν τα μάτια σας όμως είναι στραμμένα μόνο στις επιθυμίες της ψυχής σας, τότε το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν θα χάσετε ποτέ το κέντρο ή το πυρήνα των θέλω σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερος ύπνος, σχεδόν καθόλου καφέδες στον ελεύθερο χρόνο ή την θέση του καναπέ μπροστά από μια ταινία ή ακόμα μπορεί να σημαίνει ότι εγκαταλείπετε την safezone για λίγο καιρό και εστιάζετε μόνο σε εσάς!

Carpe diem girls.

Photo credits: unsplash.com/@jessebowser

You may also like