METAXA και The Clumsies εξερευνούν την Ελλάδα με 3 κορυφαίους bartenders

Το 2018, o Οίκος Μεταξά ξεκινά παρέα με το The Clumsies, ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας, μέσα από μοναδικές εμπειρίες και δημιουργίες. Η συνεργασία είναι ένας φόρος τιμής στην κοινή τους πατρίδα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της.

Το 1888 ο Σπύρος Μεταξάς, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη αδυναμία στην ομορφιά της χώρας μας, έχει ένα όνειρο, να βρει έναν τρόπο να αιχμαλωτίσει τα μοναδικά αρώματα της πατρίδας μας και να τα κλείσει για πάντα σε μία γεύση.  Έτσι δημιουργήθηκε το κεχριμπαρένιο ποτό. Σήμερα, 130 χρόνια αργότερα, το όνειρο του Σπύρου Μεταξά παραμένει ζωντανό, και τα μυστικά των δημιουργιών METAXA, έχουν μεταδοθεί σε γενιές ανδρών με μοναδικό ταλέντο και ιδιαίτερη διαύγεια, όπως τον Κωνσταντίνο Ράπτη, τον 5ο κατά σειρά Metaxa Master, σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος Μεταξά συνάντησε την ομάδα των The Clumsies, τη φωνή μιας δυναμικής Ελλάδας, το κορυφαίο μπαρ στην Ελλάδα, 6ο στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Το όνειρο της οικογένειας των Clumsies, είναι “να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την ελληνική κουλτούρα του μπαρ και να εξαπλώνουμε τη γοητεία της εμπειρίας του ποτού, τόσο στην Ελλάδα όσο και πέρα από αυτή!” όπως δηλώνει η ομάδα.

Το METAXA & το The Clumsies σε παίρνουν μαζί τους σε ένα νέο ταξίδι

Τον Ιούλιο του 2018, το ΜΕΤΑΧΑ & το The Clumsies, μαζί με τρεις κορυφαίους, διεθνείς bartenders επάνδρωσαν ένα κλασικό μηχανοκίνητο σκάφος για ένα ταξίδι στις Κυκλάδες, κάνοντας στάσεις σε τρία πανέμορφα νησιά, και δημιουργώντας τρεις μοναδικές εμπειρίες.

“Η συνεργασία ανάμεσα στο ΜΕΤΑΧΑ και το The Clumsies προέκυψε αβίαστα καθώς έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Πέρα από την έντονη προσήλωση στις ελληνικές ρίζες και την ελληνική ψυχή μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να αποκαλύψουμε στον κόσμο την αυθεντικότητα του Original Greek Spirit προβάλλοντας το πάθος μας για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.” Stéphanie Ancel, Managing Director του Οίκου Μεταξά.

Σε κάθε νησί, ένας από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, εμπνευσμένος από τα ελληνικά θαύματα, αποκάλυψε μοναδικά cocktails, σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

1η στάση: Εξερευνώντας τη Μύκονο με τον Erik Lorincz

Πέρα από το δυναμικό lifestyle, η Μύκονος ξεχωρίζει για το μοναδικό τοπίο της στην καρδιά των Κυκλάδων. Το ηλιοβασίλεμα στη Χώρα της Μυκόνου είναι μια αλησμόνητη, μοναδική εμπειρία, που κατακτά ακόμα και τους πιο κοσμοπολίτες ταξιδευτές.

Αυτά ήταν και τα στοιχεία που ενέπνευσαν το Head Bartender του American Bar, Savoy London (No1 Bar στον κόσμο) και μεταξύ άλλων δημιούργησε το  “Island of Winds”, προσκαλώντας μας να νιώσουμε το απαλό αεράκι αυτού του μαγευτικού σκηνικού!

2η στάση: Εξερευνώντας την Αντίπαρο με τον Leo Robitschek

Αντίπαρος, το γαλήνιο κυκλαδίτικο καταφύγιο, όπου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο. Τα κρυστάλλινα νερά της κι ένας ερημικός όρμος που προσεγγίζεται μόνο με καραβάκι, έχουν αναδείξει το νησί σε ένα από τα κρυμμένα διαμάντια των Κυκλάδων. Αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι παραδείσου περικλείει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων και ήταν και το κλειδί για τη δημιουργία μια μοναδικής cocktail list με βάση το METAXA, από τον Leo Robitchek, Head Bartender Nomad, με highlight το διαφορετικό cocktail “Arni”.

3η στάση: Εξερευνώντας την Πάρο με τον Κώστα Ιγνατιάδη

Η τελευταία στάση του πληρώματος ήταν η Πάρος και η πρωτεύουσα της η Νάουσα, ένας από τους πιο εμβληματικούς οικισμούς των Κυκλάδων.

Με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα σπίτια σε άσπρο και γαλάζιο, και το γραφικό λιμάνι, η εντυπωσιακή Νάουσα προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία της κυκλαδίτικης ζωής. Στην τρίτη στάση η εξαιρετική τοπική κουζίνα και γαστρονομία, συνάντησε τον Κώστα Ιγνατιάδη, Head Bartender στο Schumman’s, ο οποίος προσέφερε μια στιγμή δροσιάς με τη δική του  Cocktail List και με Highlight το “METAXA Julep”.

Η εξερεύνηση της Ελλάδας και της ομορφιάς των μαγευτικών νησιών της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την εξερεύνηση της Αθήνας. Το The Clumsies Bar δημιούργησε ένα από τα κοκτέιλ EXPLORE GREECE, ειδικά για το ΜΕΤΑΧΑ, το λουλουδάτο “METAXA Gimlet”.

You may also like