ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

  Θα λέγαμε πώς είναι δεδομένο ότι τις περισσότερες φορές που μιλάμε δεν αντιλαμβανόμαστε την επίδραση που έχουν κάποιες λέξεις στη ζωή μας και πόση δύναμη έχουν κάποιες από αυτές… Ώστε να διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Υπάρχουν λέξεις που δημιουργούν όμορφα συναισθήματα και θετικές σκέψεις. Δίνουν στο σώμα, στο μυαλό και στη ψυχή μας την ευκαιρία να γεμίσει με θετική ενέργεια… Και να ανταπεξέλθει σε νέες προκλήσεις – είτε ελκυστικές είτε δύσβατες. Φτιάχνουμε τον κόσμο γύρω μας με τις δικές μας όμορφες επιλεγμένες λέξεις. Προσπαθούμε να εξελιχθούμε κάθε φορά ακόμη περισσότερο, ώστε να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι καθημερινά. Ίσως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτό να σημαίνει μια μύχια επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο. Το αισιόδοξο μήνυμα με την συγκεκριμένη μας προσπάθεια είναι πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ομορφύνουμε το «κάδρο» της ζωή μας.

Λέξεις που φέρνουν αισιοδοξία

Αγαπώ, βοηθώ, εκτιμώ, διεκδικώ, μοιράζομαι

Λέξεις με εν συναίσθηση

Συναισθάνομαι, αποδέχομαι, ακούω, δεν κρίνω

Λέξεις που φέρνουν αυτοβελτίωση

Μαθαίνω, μιλάω, ανταλλάσσω, χαρίζω, είμαι ευγνώμων

Παρατηρήστε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε καθημερινά και αναρωτηθείτε που αυτές σας ταξιδεύουν. Αν οδεύουν σε αισιόδοξα μονοπάτια που δημιουργούν θετικές εικόνες στο μυαλό σας, τότε θα συνειδητοποιήσετε την δύναμη που ασκούν οι λέξεις στον τρόπο που ζείτε. Είναι εύκολο να εξακριβώσετε – ποια πλευρά της ζωής, επιλέγετε να ακολουθήσετε. Μπορείτε να αλλάξετε κάθε τι που δεν σας ικανοποιεί ή που φέρει αρνητική ψυχολογία στο περίβλημα της καθημερινότητας.

Χρησιμοποιώντας όμως τις κατάλληλες λέξεις, ακολουθείτε μια φιλοσοφία που ομορφαίνει όχι μόνο τον δικό σας τρόπο ζωής, αλλά και των συνανθρώπων σας. Αδιαμφισβήτητα παράλληλα θα ακολουθήσουν το δικό σας μότο – ένα είδος δικού σας παιχνιδιού, που θα ομορφαίνει τις ιδέες σας για το μέλλον ή τις πεποιθήσεις σας για το παρόν. Όλοι στο τέλος ακολουθούμε την καλαίσθητη πλευρά και αγνοούμε οτιδήποτε μας μεταφέρει αρνητικά συναισθήματα. Είναι ένα είδος αυτοσυντήρησης.

Επιλέξτε, νιώστε και ονειρευτείτε ότι κάθε μέρα θα δημιουργείτε μια όμορφη σκέψη που θα ακολουθείτε είτε μόνοι είτε άλλες φορές με παρέα.

The beauty of life!

Featured image: unsplash.com/@brigittetohm

You may also like