Private Dim Sum Masterclass στο E&O Athens

Μπορεί να μην μπαίνω συχνά στην κουζίνα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την ευκαιρία να παρακολουθήσω το masterclass για Dim Sum από τον executive Chef του E&O Athens, Aaj Fernando, που βρίσκεται στον 8ο όροφο του Athens Marriott Hotel.

Η πρό(σ)κληση από τον αγαπημένο μας φίλο, Χάρη Ντάβλα, ήταν ξεκάθαρη:

“Join us to enjoy the art of making dumplings and maki
with Group Executive Chef, Aaj Fernando.”

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα, το Ε&Ο, είναι το φημισμένο pan-Asian εστιατόριο του Λονδίνου. Με αιχμή του το fusion κινεζικής, ιαπωνικής και thai κουζίνας, αλλά και υψηλής αισθητικής πρωτοποριακό design, το e&o έρχεται στην Αθήνα με την υπογραφή του ομίλου Χανδρή και της Ricker Restaurants. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό τους σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, καθώς το rooftop του Athens Marriott διαθέτει μοναδική θέα που βλέπει  σε πρώτο φόντο το Κέντρο Πολιτισμού  Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και μέχρι τη  θάλασσα.

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το εστιατόριο είχαμε κάνει degustation του μενού και είχαμε αρκετά πιάτα πολύ ενδιαφέροντα που σίγουρα θα ξαναδιαλέγαμε.  Γεύσεις από διαφορερικούς πολιτισμούς με έμπνευση από την Ταϋλάνδη κι Ιαπωνία. Το προσωπικό ήταν καταρτισμένο κι ευγενέστατο.  Ο χώρος μας είχε εντυπωσιάσει, καθώς μας προκάλεσε μία αίσθηση χαλαρότητας, ιδανική για ένα ευχάριστο δείπνο με την παρέα μας.

Αλλά ας “επιστρέψουμε” στη μοναδική βραδιά με πρωταγωνιστή τον Group Executive Chef, Aaj Fernando, που μας έκανε να αισθανθούμε τουλάχιστον ισάξιοί του! Καταλαβαίνετε ότι  αυτο-τρολάρομαι… Συνδαιτημόνες στο masterclass: οικοδεσπότης και διπλανός μου, ο Χάρης Ντάβλας (Davlas  and Partners), η Εύη Φέτση (Blonde-con-fusion/ Fnl.-guide.com), Δημήτρης Τσακούμης (DimitrisGoes.com), Γαβριήλ Νικολαϊδης (CoolArtisan.gr), Χρήστος Χατζηιωάννου (24 Media) και Νέλλυ Καλαμάρα (@kounelly / Madame Figaro). Να τονίσω ότι οι 3 εκ των 7 δεν έχουμε πολλές επαφές με την κουζίνα. Οι 2 δεν ξέρουμε να κάνουμε ούτε καφέ! (Ντροπή μας!).

Ο chef ευτυχώς ήταν προετοιμασμένος και ψύχραιμος. Αφού μας μίλησε για την φιλοσοφία των εστιατορίων και για την δική του πορεία στον χώρο της εστίασης, προσπάθησε να μας δείξει πως να φτιάχνουμε τα dumplings : με κολοκύθα, με θαλασσινά, με κρεατικά. Όπως έγραψε η Εύη Φέτση “Μάθαμε να κάνουμε τριών ειδών dumplings, τα jiǎozi που είναι τα απλά steamed, τα guotie που πρώτα τα ατμίζουμε και μετά τα τηγανίζουμε, και τα money bags που τα λένε έτσι γιατί μοιάζουν με μικρά πουγκιά, που είναι τηγανητά. Το καθένα είχε διαφορετικό σχήμα άρα και διαφορετική τεχνική τυλίγματος, και διαφορετική γέμιση.”

Το αποτέλεσμα γευστικά (το εσωτερικό των dumplings ήταν έτοιμο ήδη από την κουζίνα) ήταν καταπληκτικό, η όψη των περισσοτέρων ήταν… ασχολίαστη! Αν και προσπαθήσαμε αρκετά… προς το τέλος κάτι καταφέραμε. Να το ομολογήσω, δεν είναι εύκολο να πετύχεις τις πιέτες!

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, στο κείμενο δεν μπορείς να αποτυπώσεις απόλυτα την εμπειρία, γιατί οι πιο juicy στιγμές είναι αυτές που δεν περιγράφονται. Είναι η εμπειρία του να βρίσκεσαι με διαφορετικούς ανθρώπους και να έρχεσαι κοντά, γελώντας με τις αρτσούμπαλες κινήσεις μας και τα σχόλιά μας. Όταν, μάλιστα, αυτό γίνεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως το E&O  Athens, δεν μπορείς παρά να το αναπολείς για πολύ καιρό μετά.

Thank you chef  Aaj Fernando, Αναστασία Κυρίτση, Χάρη Ντάβλα και  Alex Maria Minska  για τις φωτογραφίες…

 

You may also like