Sweet creative November!

Ο Νοέμβριος, συχνά χαρακτηρίζεται από μικρότερες ημέρες και χαμηλότερες θερμοκρασίες και αυτό το νιώσαμε όχι τόσο με την αλλαγή της θερμοκρασίας αλλά με την αλλαγή της ώρας. Ωστόσο, δεν φαίνεται ο πιο εμπνευσμένος μήνας με την πρώτη ματιά. Παρόλα αυτά μπορεί να έχει μια μοναδική δυνατότητα για ουσιαστικές αλλαγές και ξεκαθαρίσματα. Να ντυθεί όχι μόνο με πιο βαριά ρούχα αλλά με δημιουργικότητα και προσωπική ανάπτυξη. Οι αντιθέσεις των χρωμάτων δεν είναι τόσο έντονες φέτος. Είναι μια μεταβατική ήσυχη εποχή προς τον χειμώνα. Οι εναλλαγές μπορούν να ενεργοποιήσουν την φαντασία μας αλλά και την όρεξη μας … Να αξιοποιήσουμε τη δημιουργική μας ενέργεια όσο το δυνατό περισσότερο. Τι λέτε να εξερευνήσουμε μερικές ιδέες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την αρχή σε νέες ασχολίες ή το ξεκαθάρισμα από παλιές που ίσως δεν μας ευχαριστούν πια;

Αγκαλιάστε οποιαδήποτε αλλαγή της φύσης

Τα πολύχρωμα φύλλα πέφτουν και η αισθητική του τοπίου μεταμορφώνεται σε μια πιο συγκρατημένη παλέτα. Κάντε μια βόλτα στον δροσερό αέρα, φωτογραφίστε την ομορφιά των γυμνών δέντρων ή σκιαγραφήστε τα σύννεφα στον ουρανό. Η απλότητα της φύσης μπορεί να είναι μια ισχυρή δόση ηρεμίας και αυτογνωσίας μέσα στην εβδομάδα ή της καθημερινότητας. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να αδρανήσετε εντελώς και να την παρακολουθήσετε…Αλλά είναι μια άσκηση mindfulness που θα σας κάνει καλό!

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Ο Νοέμβριος είναι επίσης συνώνυμος με την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια εποχή για να σκεφτούμε τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης αυτόν τον μήνα, όπου σημειώνετε καθημερινές ή εβδομαδιαίες λεπτομέρειες σχετικά με πράγματα, ανθρώπους και εμπειρίες για τις οποίες είστε ευγνώμονες. Αυτή η πρακτική μπορεί να τονώσει τη συνείδησή σας και να ξεκαθαρίσετε με τι είναι σημαντικό ή ουσιαστικό για εσάς, χωρίς να περιπλέκεστε μονάχα σε έναν λαβύρινθο συναισθημάτων.

Cozy Up με ένα καλό βιβλίο

Η ψύχρα στον αέρα δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για να κουλουριαστείτε με ένα καλό βιβλίο με συνοδεία μιας γλυκιάς σοκολάτας ή ένα ζεστό τσάι. Επιλέξτε μυθιστορήματα, βιογραφίες ή οποιοδήποτε είδος σας εμπνέει και αφεθείτε σε νέους κόσμους. Το να υιοθετούμε καλές συνήθειες και να απομακρυνόμαστε από τις άπειρες ώρες έκθεσης στη τεχνολογία μπορεί να είναι και ο στόχος του μήνα.

Συμμετοχή σε ένα δημιουργικό εργαστήριο

Είναι η ιδανική στιγμή για να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα ή χόμπι. Σκεφτείτε να μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο, να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική ή να εξερευνήσετε το ψηφιακό σχέδιο. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων όχι μόνο διεγείρει τον εγκέφαλό σας αλλά παρέχει και νέους δρόμους για δημιουργική έκφραση. Λάβετε μέρος σε εργαστήρια ή μαθήματα κοντά στη περιοχή σας, είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας. Ένα αίσθημα ευεξίας δημιουργείτε όταν πρόκειται για ζωγραφική, αγγειοπλαστική, δημιουργική γραφή ή ακόμα και για μάθημα χορού. Μπορούν να σας ενεργοποιήσουν σε νέες φρέσκες ιδέες.

Μοιραστείτε με φίλους

Μοιραστείτε την νέα σας ασχολία με φίλους ή με την οικογένεια. Συνεργαστείτε με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και αναζητήστε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν. Η ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών με αγαπημένα πρόσωπα είναι ένας όμορφος τρόπος σύνδεσης και ανανέωσης των σχέσεων.

Be creative!

Featured image: unsplash.com/@alisaanton

You may also like