The K-magazine’s editors : Συνήθειες που αποκτήσαμε κι αγαπήσαμε εν καιρώ καραντίνας…

Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη, στην οποία όλες οι συνεργάτιδες του The K-magazine, μοιραζόμαστε μαζί σας αγαπημένες μας επιλογές, συνήθειες, προτάσεις μόδας, ομορφιάς και όχι μόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να μας γνωρίσετε καλύτερα και να εμπνευστείτε –ίσως κι εσείς- από την καθημερινότητά μας.

Από χθες, σταματήσαμε να στέλνουμε μηνύματα για τις μετακινήσεις μας γεγονός που μας ανέβασε την ψυχολογία.Έτσι σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να μπαίνουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς, όμως σίγουρα όλο αυτό απαιτεί χρόνο. Τολμώ να πω ότι σίγουρα όλοι είχαμε την ευκαιρία να ερθούμε πιο κοντά στις οικογενειές μας, να σταματήσουμε λίγο τα απαιτητικά μας ρολόγια και να χαλαρώσουμε στο σπίτι μας, να ασχοληθούμε με πράγματα που είτε δεν προλαβαίναμε είτε δεν είχαμε κάνει ποτέ λόγω έλλειψης χρόνου.

Έτσι λοιπόν κι εμείς οι συντάκτριες του The K-magazine θα σας πούμε ποιες νέες συνήθειες υιοθετήσαμε και απολαύσαμε στην δική μας καραντίνα. Και πιθανότατα να προσπαθήσουμε να τις αφομοιώσουμε και κατά την επιστροφή μας στην καθημερινότητα.

Αντιγόνη: Κάνοντας rewiring στον τρόπο σκέψης

               Ο τρόπος που το μυαλό μας “παίρνει στροφές” σε δύσκολες καταστάσεις είναι κι αυτός που ορίζει το πώς θα τις ξεπεράσουμε και η περίοδος της καραντίνας δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική περίπτωση. Έτσι, εκτός από το διαλογισμό, αποφάσισα να μελετήσω σοβαρά και με προσήλωση το “Thinking, Fast And Slow” του Daniel Kahneman. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας εξηγεί πώς το μυαλό μας έχει δύο συστήματα σκέψης τα οποία κι ορίζουν μεταξύ άλλων κάθε απόφαση που παίρνουμε. Μαθαίνοντας πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα, σταδιακά ξεκίνησα να μαθαίνω και πώς να τα ελέγχω. Ακόμη είμαι στο στάδιο μελέτης, όμως για να είμαι εδώ ακόμη μαζί σας με σώας τας φρένας θεωρώ πως κάτι κατάφερα!

Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Τόνια: Ανακαλύπτοντας ξανά την δημιουργικότητά μου

Μετακόμισα στο νέο μου σπίτι ακριβώς την εβδομάδα του lockdown και όπως ήταν λογικό όλα τα σχέδια μου πάγωσαν. Δεν μπορούσα να πάω στα καταστήματα για να αποκτήσω αυτά που ήθελα, ενώ τα e-shop έκαναν αρκετές μέρες μέχρι να αποστείλουν τα προϊόντα (αν βέβαια είχαν αρκετά αποθέματα). Φυσικά δεν πτοήθηκα και βρήκα τον τρόπο να περάσει η ώρα μου πιο δημιουργικά μέσα στο σπίτι και από ότι κατάλαβα στη συνέχεια αυτός ο τρόπος με χαλάρωνε αρκετά, έτσι ώστε να μην σκέφτομαι συνέχεια τον ιό. Η διακόσμηση λοιπόν και η δημιουργία διακοσμητικών από τα χέρια μου ήταν αυτά που με έκαναν να νιώθω καλά και παράλληλα να φτιάχνω το σπίτι μου έτσι όπως ακριβώς ήθελα. Το #μένουμεσπίτι με βοήθησε να βρω πάλι την δημιουργικότητα μου και έτσι θα συνεχίσω και μετά την καραντίνα!

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου

Ρία: Πρωινή ανάσα στο Αττικό Άλσος

  Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που μείναμε μέσα στο σπίτι μέχρι σήμερα, η στιγμή που με χαλάρωνε, μου θυμίζει την καραντίνα και θα μείνει χαραγμένη ακράδαντα στην μνήμη μου είναι η πρωινή μου βόλτα στο Αττικό άλσος.. Το ξύπνημα στις 7.30 το πρωί για να αρχίσω τον διαλογισμό μου εκεί! Κάθε μέρα τον γύρω του Αττικού άλσους ακούγοντας το αγαπημένο μου τραγούδι από τους London Grammar – Non believer..  Αυτή η ώρα με χαλάρωνε και συγχρόνως με έκανε δυνατή να παραμείνω ήρεμη και αισιόδοξη για την οικογένεια μου. Ήταν η δική μου ώρα!!

Ρία Σπύρου

Έλενα : Φτιάχνοντας Puzzle

Είναι ορισμένες φορές κάποια σωτήρια δώρα που έχουν φέρει στα γενέθλια των παιδιών σου και για έναν περίεργο λόγο δεν έχει ασχοληθεί κανείς με αυτά. Στην περίπτωσή μου, ένα κουτί 3 puzzle των 1000 κομματιών, έπεσε σαν ιδέα στο τραπέζι, με σκοπό να γίνει σημείο ενδιαφέροντος όλης της οικογένειας. Το αποτέλεσμα ήταν να κολλήσω περισσότερο εγώ και να ασχοληθώ με κάτι που δεν θυμάμαι να έκανα όταν ήμουν μικρή. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, όμως με υπομονή και επιμονή, χρησιμοποιώντας στρατηγική πέτυχε. Ακουμπησμένο όλες τις μέρες του #stayhome στην τραπεζαρία λειτούργησε ως μέσο χαλάρωσης του μυαλού που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως ήπια μορφή διαλογισμού. Ένιωθα ότι ο χρόνος δεν κυλούσε και ήταν το αγχολιτικό μου. Ανακάλυψα σίγουρα μια νέα μου αγάπη!

Έλενα Τσαρούχη

Photo credits : @rzunikoff (unsplash)

You may also like