Ας μην υποτιμούμε την αξία της υγείας…

Όπως πιθανότατα να έχετε καταλάβει δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε άσχημες στιγμές που αφορούν την υγεία μας και κυρίως των παιδιών. Θεωρώ ότι η Υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό που μπορούμε να έχουμε και που οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Μπορεί με τις δικές μου εξετάσεις να μην είμαι τόσο συνεπής, αλλά για τον Παύλο, έχοντας και την καλύτερη παιδίατρο ever, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη και γι αυτό όταν έλαβα την πρόσκληση από την Ευρωκλινική Παίδων για μια δημοσιογραφική ξενάγηση,  η περιέργεια μου ανέβηκε στα ύψη. Η επίσκεψη έγινε με άλλες δημοσιογράφους- μαμάδες –δραστήριες στα social media-  με αφορμή την πρώτη επέτειο της μετεγκατάστασής της σε ένα 5όροφο kids’friendly κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών.

Από άλλες μαμάδες, όπως από την Δέσποινα Καμπούρη –που ήταν μαζί μας εκείνη την μέρα, είχα ήδη ακούσει τα καλύτερα για τις υπηρεσίες και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ήταν μια ευκαιρία να δω από κοντά το μικρό στολίδι στο κέντρο της Αθήνας.

Για 15 χρόνια λειτουργούσε στην Αχαρνών και από το 2017 η Ευρωκλινική Παίδων μεταφέρθηκε σε νέες, σύγχρονες, εγκαταστάσεις στο γειτονικό κτίριο της Ευρωκλινικής Αθηνών επί της οδού Αθανασιάδου 7-9 στους Αμπελοκήπους. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο απ’ όλη την Αττική, μόλις 50μ από τη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι» και με εύκολο parking.

Αποτελεί μια πλήρη παιδιατρική ιδιωτική κλινική με δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών, με επίκεντρο το παιδί.

Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2002, οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 45.000 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και σε περισσότερα από 260.000 παιδιά που έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως ενδεικτικά είναι το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.α.

Περιηγηθήκαμε σε όλους τους ορόφους του νέου κτηρίου ( διαθέτει 5 ορόφους) που έχει ανακαινιστεί πλήρως, με 47 κρεβάτια στα φωτεινά και φιλόξενα δωμάτια νοσηλείας,  διαμορφωμένα με γνώμονα τη φιλικότητα και την καλύτερη δυνατή παραμονή των μικρών ασθενών. Όπως μας ενημέρωσε η κυρία Αγορή Καντζιά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ομίλου Ευρωκλινικής, σε κάθε δωμάτιο υπάρχει η δυνατότητα –κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών-να μείνει και ένας γονιός (συνήθως οι μαμάδες) όχι μόνο τα πρωινά, αλλά και να διανυκτερεύσει δίπλα τους. Πολύ πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου, καθώς έχουμε δει σε πολλά νοσοκομεία οι γονείς να πρέπει να κοιμούνται σε μία καρέκλα για πολλές μέρες και νύχτες.

Επίσης σε κάθε δωμάτιο (μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο) υπάρχει μπάνιο και σε κάθε όροφο (αν θυμάμαι καλά ) κι ένα κουζινάκι. Το μενού για τα παιδιά  το επιμελείται διατροφολόγος και φυσικά είναι ξεχωριστό και διαφορετικό από αυτό των ενηλίκων.

Στους διαδρόμους είδαμε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες για τα παιδιά που κάνουν τις ώρες αναμονής πιο ευχάριστες. Απ’ ότι κατάλαβα (και με χαροποίησε ιδιαίτερα) είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των ιατρών –σε όλες τις ειδικότητες- αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού, που η εξυπηρέτηση είναι άμεση  και γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την ηρεμία και διευκόλυνση των παιδιών, αλλά και των γονιών.  Ο κος Μιχάλης Σούτης  (Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος, Ευρωκλινική Παίδων), η κα Νικολέτα-Χριστίνα Κάσσου (Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής), η Ελένη Τσάπρα (Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων), η κα Εύα Τσιλίκουνα (Διευθύντρια Marketing Ομίλου Ευρωκλινικής) και η κα Αγορή Καντζιά (Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ομίλου Ευρωκλινικής) που μας υποδέχτηκαν την ημέρα της ξενάγησής μας ήταν κατατοπιστικότατοι. Όλοι τους είναι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στον παιδιατρικό κλάδο και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα και αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ήταν η αγάπη τους για τα παιδιά.

Αυτό που είπαμε φεύγοντας με την Δέσποινα Καμπούρη (www.mothersblog.gr) και την Σόνια Καζόνι (Fay’sbook, People) αχρείαστο να είναι, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν τέτοια νοσοκομεία για τα παιδιά μας στο κέντρο της πόλης, που ξέρεις ότι θα νοιαστούν πραγματικά και που διαθέτουν τέτοιες υποδομές.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο σε όλη την Ευρώπη που έχει  πιστοποιηθεί για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008. (Patients’ Friendly Hospital) και για να είμαι ειλικρινής δε νομίζω ότι είναι τυχαία αυτή διάκριση!

 

#euroclinicpaidon #kidshospital #kidsfriendly #eisaistokentro

You may also like