Η σημασία του βλέμματος και της ψυχής…

Δεν μου αρέσουν οι “καταθέσεις ψυχής”, αλλά προτιμώ το να ανοίγεις την ψυχή σου και να λες αυτά που σκέφτεσαι γιατί όσο τα κρατάς μέσα σου, ειδικά αν είναι άσχημα, γεμίζει το “μπαλόνι” και στο τέλος θα σκάσει! Και ποτέ μα ποτέ δεν έχει θετικές επιπτώσεις.

Από το σπίτι μου έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους γύρω μου (γνωστούς κι αγνώστους) και καταστάσεις. Ειδικά αυτές που δεν έχουν δημιουργηθεί από κάποιο λάθος, αλλά από το απρόβλεπτο της υπόθεσης. Είναι σημαντικό -για μένα- να νιώθεις ότι σε σέβονται επίσης. Όχι ως αντάλλαγμα, σε καμία περίπτωση, αλλά γιατί είσαι άνθρωπος, επαγγελματίας, γονιός και είναι δεδομένο ότι προσπαθείς για το κάτι καλύτερο στη ζωή σου. Σαφέστατα υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που η κρίση και οι δύσκολες στιγμές τους έχουν επηρεάσει πολύ παραπάνω από εμάς και αυτούς πρέπει να τους προσέχουμε και να τους νοιαζόμαστε λίγο παραπάνω. Μας χρειάζονται… κι ένα βλέμμα και μία κίνηση συμπαράστασης και συμπόνοιας είναι απαραίτητη στις μέρες μας.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ψυχή σου και την έννοια σου; Όταν έχοντας ως μέσο το ψέμα και την υποκρισία σε κάνουν να πιστέψεις ότι σε χρειάζονται πραγματικά, κι εσύ παρασύρεσαι και δίνεις κομμάτι της ψυχής σου; Η απογοήτευση είναι μεγάλη και μπαίνεις -δυστυχώς- στη διαδικασία αμφισβήτησης των κριτηρίων και στης κρίσης σου σχετικά με την επιλογή των ατόμων που βάζεις στο σπίτι σου και στη ζωή σου.

Το θέμα είναι πώς δεν αφήνεις να σε πάρει από κάτω και δεν κλείνεσαι στον κόσμο σου και μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι (με τα σωστά κριτήρια πλέον) τους καινούργιους ανθρώπους που σε περιβάλουν.

Κι εκεί κάνεις το ξεκαθάρισμά σου. Βλέπεις ποιος σε έχει “αγγίξει” με το ειλικρινές του βλέμμα και με την καθαρότητα της ψυχής του και όταν τα ένιωσες αυτά… απλά χαμογέλασες και είδες ότι η ζωή είναι όμορφη! Στα απλά πράγματα…

Καλό Πάσχα!

Να χαμογελάτε…κάνει καλό στην υγεία και είναι μεταδοτικό!!!! 

Κατερίνα Μαντά

Υ.Γ. Μπορείτε να μας γράφετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, αλλά και τις δικές σας ιστορίες στο προσωπικό μου mail  katerina_manta@hotmail.com ή στο [email protected]

Επίσης μπορείτε να μας ακολουθείτε στους λογαριασμούς μας στα social media:

twitter : @k-maggr,
instagram ως @thekmagazine
facebook:  k-mag.gr στο http://www.facebook.com/kmaggr

You may also like